Rămâi conectat

Politică Administrație

Ioan Dîrzu: Reducerea TVA în turism, o măsură benefică şi pentru investitorii din Alba

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Președintele PSD Alba, Ioan Dîrzu, a precizat miercuri, în cadrul unei conferințe de presă, că turismul din judeţul Alba primeşte una din cele mai mari bule de oxigen, prin reducerea la TVA, măsură decisă de Guvernul Ponta. Odată cu intrarea în vigoare a acestei măsuri, la finele anului trecut, operatorii şi agenţiile turism au premisele necesare pentru a le oferi vacanţe mai ieftine turiştilor, prin reducerea cu până la 12 la sută a comisionului practicat, în favoarea clienţilor. Demn de subliniat este faptul că odată cu reducerea TVA în turism va scădea cu siguranţă şi evaziunea fiscală, spune Ioan Dîrzu.

Ioan Dirzu02“Judeţul Alba are un bogat potenţial turistic şi el trebuie pus în valoare. Sunt multe zone agro-turistice, în special în regiunea Munților Apuseni, care acum se dezvoltă. Din discuţiile avute cu proprietari de pensiuni am înţeles că una dintre problemele cu care se confruntau era cota de TVA mare. Spre exemplu, din cauza costurilor ridicate pentru prepararea mâncărurilor cu specific local, de multe ori proprietarii de pensiuni renunţau la adaos pentru a reuşi să-şi formeze clienţii fideli. În acest sector de activitate este extrem de dificil să reuşeşti ca turiştii pe care i-ai avut în acest an să vină şi anul următor, să reuşeşti să te ridici la nivelul pretenţiilor pe care aceştia le au. Măsura cabinetului Ponta, de a reduce TVA la produsele agro-alimentare este bula de oxigen pe care o aşteaptă aceşti investitori în turism, şi nu numai ei. Pentru cei cu venituri mici, este şansa unei alimentaţii sănătoase, ideea de a putea să-şi procure produsele care poate până în prezent aveau preţuri prohibitive”, a afirmat deputatul Ioan Dîrzu.

”Dacă în anul 2010, România s-a trezit peste noapte cu un TVA de 24%, care a sărăcit o populaţie ce şi aşa rămăsese fără un sfert din salariu ori cu pensile diminuate, astăzi ecomomia se dezvoltă mai mult, şi odată cu ea şi turismul, desigur, care va prinde viaţă mai ales odată cu debutul sezonului estival”, a mai adăugat liderul social-democraţilor din judeţ, deputat Ioan Dîrzu.

De asemenea, în opinia PSD Alba, Guvernul Ponta face eforturi pentru a repara suprataxarea la care a recurs Guvernul Boc în anul 2010. La aceste eforturi se adaugă şi recenta măsură a Cabinetului Ponta, de a scădea TVA la 9% la toate produsele alimentare, la băuturile nealcoolice şi la serviciile de alimentaţie publică, începând cu data de 1 iunie 2015.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comunicat de presă | USR Cugir: Flaviu-Lucian Rădițoiu, alternativa inovatoare, dinamică și dedicată, la actuala administrație

Bogdan Ilea

Publicat

în

Comunicat de presă | USR Cugir: Flaviu-Lucian Rădițoiu, alternativa inovatoare, dinamică și dedicată, la actuala administrație USR Cugir are plăcerea de a anunța că Flaviu-Lucian Rădițoiu a fost ales candidat pentru funcția de primar, al orașului Cugir, în cadrul Adunării Generale a filialei. Cunoscut pentru implicarea sa constantă în comunitate, în diverse activități de voluntariat, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea