Rămâi conectat

Ştirea zilei

Ioan Dîrzu (PSD): Consilieri locali și primari din Alba sunt în curs de alăturare. Ordonanța este în vigoare

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Ioan Dirzu01Ioan Dîrzu a spus astăzi că Ordonanța de urgență care prevede migrația aleșilor locali de la un partid la altul, timp de 45 de zile fără ca aceștia să își piardă mandatul operează în continuare, este perfect legală și în aceste zile, consilieri locali, municipali și primari sunt în curs de alăturare Partidului Social Democrat. 

”Sunt în curs de alăturare. Acum când dumneavoastră sunteți aici, dincolo sunt care semnează. Procesul este în derulare. Primari, consilieri locali și municipali, acum își pregătesc documentele să se alăture unui partid care a dovedit că este de partea cetățenilor și României”, a spus Ioan Dîrzu.

Președintele PSD Alba nu-și pune problema că ar putea suferi pierderi în județ deoarece ”nu-i avantajează nici Elena Udrea”, ”nici imaginea lui Iohannis”, care este ”cel mai slab candidat posibil al ACL”.

În ceea ce privește afirmația făcută de vicepreședintele PLR Alba Radu Todoran și anume că doi consilieri locali PSD vor trece la Tăriceanu, Dîrzu a răspuns. ”Spre dezamăgirea lui, știu unde a acționat și colegii respectivi îl vor dezamăgi. Știu exact la ce a făcut referire, dar s-a grăbit puțin”.

Chiar dacă Ordonanța a fost respinsă de Camera Deputaților, Dîrzu spune că este imposibil să se ajungă la situația în care aceasta să nu mai producă efecte.

”Ordonanța de urgență este în vigoare, este perfect legală. Pentru ca această lege să nu-și facă efectul, prima cameră sesizată a fost cea a Deputaților, iar camera decizională este Senatul. Eu vă spun ca persoană din Parlament care încearcă să învețe exact toate metodologiile legislative. Legea respectivă ca să nu-și mai facă efect, trebuie o lege de respingere. Deci probabil că se va introduce în Parlament o lege de respingere a Ordonanței și vă spun că respingerea respectivă nu va avea efect. Senatul este Camera decizională. Această lege trebuie să îndeplinească 88 de voturi, deci nu există nicio variantă ca legea respectivă să nu-și urmeze cursul firesc. Argumentez această lege. Noi în Alba, în 2006 am pierdut foarte mulți primari luați de cei de la PDL, în jur de 30 și ceva. Noi dorim să le oferim posibilitatea acestor primari să aleagă unde vor să meargă (…) Este o măsură bună, o măsură reparatorie”, a mai spus Dîrzu.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Primăria Alba Iulia, LICITAȚIE pentru concesionarea primei parcele din viitorul ”Parc Industrial”

Unirea Ziarul

Publicat

în

Primăria Alba Iulia, LICITAȚIE pentru concesionarea primei parcele din viitorul ”Parc Industrial” Primăria Alba Iulia organizează prima licitație pentru concesionarea unei parcele de aproape 2 ha de teren (18.104 mp), din viitorul Parc Industrial, situat în apropiere de șoseaua de centură a municipiului Alba Iulia. potrivit anunțului publicat pe site-ul primăriei: Municipiul Alba Iulia, cu […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea