Ioan Dîrzu: Guvernul Ponta reduce preţul la medicamente, în timp ce PDL-PNL se ocupă de scandaluri!

De la 1 iulie, România va avea cel mai mic preţ european la medicamente, iar în acest sens s-au purtat discuţii atât cu Comisia Europeană şi FMI, cât şi cu producătorii şi distribuitorii, susține PSD Alba.

Ioan Dirzu02PSD Alba este de părere că e normal să avem un preţ mai mic la medicamente, în contextul socio-economic al ţării. Implementarea măsurii a fost destul de dificilă pentru că Ministerul Sănătăţii a trebuit să se asigure că pacienţii nu vor rămâne fără medicamente, că ei vor avea acces la medicamentele de care au nevoie. Astfel am ajuns la normalitate pentru că preţurile medicamentelor de la noi nu pot fi similare cu cele din ţările cu PIB-uri mai puternice decât ţara noastră!

ELIT

Noile preţuri la medicamente, reduse cu 20 % au fost afişate deja pe site-ul Ministerului Sănătăţii. Prin această măsură venim în sprijinul a milioane de români, iar Guvernul  Ponta face mari eforturi financiare pentru ca acest lucru să se aplice. Banii care vor fi economisiţi prin reducerea preţurilor la medicamente vor rămâne la Ministerul Sănătăţii şi vor fi parte a programului de înnoire a listei de medicamente compensate.

La rândul lor, pacienţii vor scoate mai puţini bani din buzunar şi se vor trata la fel ca cei din UE. Scăderea preţului medicamentelor şi reducerea TVA la 19% sunt două măsuri care duc mai departe modelul pro-economie şi pro-oameni, un model de succes. Prin urmare, a sosit timpul ca PNL şi PDL să renunţe la scandaluri şi la politizarea oricărei măsuri prin care Guvernul vine în sprijinul oamenilor.

“Suntem de părere că liberalii vechi şi noi ar trebui să susţină măsurile bune promovate în această perioadă, să fie în favoarea intereselor românilor, să fie mai responsabili şi să renunţe la “politica” de a face orice pentru a ajunge la putere. Iată, avem dovezi clare că Guvernul Ponta îşi face datoria faţă de români şi îşi respectă promisiunile făcute: a redus TVA la produsele alimentare  la 9%, iar acum a decis scăderea preţurilor la medicamente. Bilanţul la  1 lună după introducerea cardului de sănatate s-a concretizat prin creşterea veniturilor la bugetul statului cu circa 100 milioane de euro.

Acestea sunt măsuri aşteptate de români, pe care Guvernul Ponta şi le-a asumat. Pe bună dreptate, românii aşteaptă ca şi opoziţia să lucreze pentru ţară, nu împotriva ei! E oare corect ca în timp ce PSD şi Guvernul Ponta se ocupă de bunăstarea românilor, PDL-PNL să strângă semnături pentru demiterea guvernului? Noi spunem că nu! “ afirmă deputatul Ioan Dîrzu, liderul social-democraţilor Alba.

Preşedinte PSD Alba,Deputat Ioan Dîrzu

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

23 Comentarii

vichi 23 iunie 2015 at 15:09

Credibilitatea si responsabilitatea guvernului Ponta se vede pe zi ce trece!!

gigi 24 iunie 2015 at 9:15

„Cu mândrie artistică ne anunţă Victor Ponta, din clinica de lux din Istanbul în care se recuperează, că „reducem preţurile la medicamente cu 20% pentru că guvernarea merge bine”. Grăuntele de adevăr este acolo: într-adevăr, preţurile plătite de statul român pentru medicamentele compensate vor scădea. Însă afirmația lui Victor Ponta este o dezinformare gogonată. Nu pentru că „merge bine” guvernarea se face această reducere. Motivele sunt cu totul altele.De trei ani, de când este prim-ministrul României, Victor Ponta avea obligaţia legală să reducă aceste preţuri conform unui ordin dat de un ministru PSD (Ion Bazac), încă din 2009. Ordinul spune că preţul unui medicament compensat în România se fixează la nivelul celui mai mic preţ al aceluiaşi medicament dintr-una din cele 12 ţări UE la care se raportează România. Tot ordinul ministrului PSD menţionează că producătorii de medicamente sunt obligaţi să anunţe anual ministerul Sănătăţii că şi-au scăzut preţul la medicamente în funcţie de scăderile de preţ apărute în celelalte ţări UE. Dar, în ultimii 3 ani, majoritatea producătorilor din România nu au trimis aceste anunţuri şi nu au scăzut preţurile. Iar miniştrii succesivi ai Sănătăţii au închis ochii. Guvernul Ponta i-a închis 3 ani şi, astfel, s-a făcut părtaş la încălcarea legii…atât procurorii DNA cât şi oficiali ai Comisiei Europene au aflat de această învârteală şi, consecutiv, guvernul a fost nevoit să aplice legea. De frică. Nu pentru că “merge bine guvernarea”, cum dezinformează Victor Ponta.” Vlad Mixich – Hotnews
Asa ca stati dezinformati si spalati pe creiere in continuare si inghititi tot ce va serveste Victor, o galaxie romana in devenire…

rona 23 iunie 2015 at 15:10

PDL-PNL aduc doar instabilitate in tara!!!! Atat stiu si nimic altceva!!!

ova 23 iunie 2015 at 15:26

MASURA BENEFICA PENTRU TOATE CATEGORIILE SOCIALE !!!! Masura social-democrata!!!!

Moșu 23 iunie 2015 at 18:16

Când ai fost ultima dată la neuro sau consumi zilnic medicamente psihotrope ieftine !?

Misu 23 iunie 2015 at 23:09

PDL partid de hoti!

tura doi 23 iunie 2015 at 18:49

Scaderea pretului la medicamenete e imperativ necesara intr.o tara cu veniturile sub media europeana.

pilu 23 iunie 2015 at 19:18

Mai troglodici guvernul Ponta nu mai exista !!
Ii spune altcumva, intereseaza-te, pe unde umblii ?

un ardelean 23 iunie 2015 at 21:52

Guvernu` e tot USL pilule, chiar daca Ponta e-n spital ! Baga la cap ….USL !!! Fara niste tradatori care inca-si mai zic ..”liberali” da-s PDL-isti sadea !!!

Status-Quo 23 iunie 2015 at 22:07

Exista 2 variante la reducerile anuntate de Ponta (nu doar asta la medicamente, in general masurile de relaxare fiscala luate la gramada):

1. ori Darzu crede ce spune si asta-i grav pentru ca inseamna ca omul nu judeca fiind doar un raspandac iresponsabil

2. ori nu crede pentru ca stie ca reducerile si relaxarea fiscala n-or sa dea rezultatele scontate si sunt doar niste masuri luate de cineva fara cunostinte si fara nici un gram de constiinta. Si asta-i grav, ba mai grav pentru ca inseamna ca omul e cinic.

Zicala spune: se te fereasca D-zeu de prostu harnic!

Dr. Jivago 24 iunie 2015 at 11:14

Din DEX – „PARANÓIA f. Stare patologică constând în afectarea psihicului, care se manifestă prin delir sistematic, halucinații, etc, etc …”

Fără indoială că paranoicul este şi un tip pesimist incurabil.
Pîna mai ieri majorarea salariilor, majorarea pensiilor, reducerea TVA şi toate celelalte măsuri menite să mai amelioreze viaţa românilor, n-au fost bune pt. că în mintea bolnavă a pesimistului „ vom ajunge ca Grecia „ . Uite că n-am ajuns ca Grecia.
Acum nici reducerea preţului la medicamente nici „reducerile si relaxarea fiscala n-or sa dea rezultatele scontate si sunt doar niste masuri luate de cineva fara cunostinte si fara nici un gram de constiinta.” ! Ce să-i faci, asta-i paranoia ! E de compătimit şi cred ca guvernul actual ar trebui să analizeze serios şi acest aspect, în sensul de a compensa integral tratamentul acesteia !

Status-Quo 24 iunie 2015 at 16:25

Ce faci talâmbo? Dr. Jivago, ai?!

Tot cotcodacesti pe gramada de gunoi a PSD-ului? Oua mai faci ca de numarat vad ca le numeri (altora)?

Pentru mine voi astia cu minte neteda sunteti un miracol! Bai frate da cat de prostan trebuie sa fii sa crezi ca toate imbecilitatile facute de PSD sunt de fapt niste lucruri bune? Cat de simpla ti se pare lumea de pe gramada de gainat!

Fa tălâmbo: toata lumea vrea reduceri da cu cap. Nu de alea care trebuie platite dublu peste 6 sau 12 luni. Intelegi?

ilie de la uzina 23 iunie 2015 at 22:29

eu nu inteleg cum adica in contextul socio economic? parca eram pe crestere economica.

Gabriel Bejan 24 iunie 2015 at 10:12

Campania de manipulare dusă de aparatul de propagandă din slujba PSD ne arată în primul rând o ticăloşie fără margini a puterii. Dar mai vorbeşte despre ceva: despre frică. Un lider care cere să se facă mai mult fum în jurul său, pentru că nu mai ştie cum să-şi acopere faptele este un lider care se teme îngrozitor. Ponta are nevoie să creeze o realitate paralelă în această ţară- în care Băsescu este încă la butoane, magistraţii aparţin” sistemului”, românii trăiesc bine- pentru că, altfel, oamenii ar putea să-i vadă impostura.
Când rotiţele maşinăriei de propagandă se vor opri, atunci Ponta nu va avea unde să se mai ascundă. Dacă ar putea să fie sincer, măcar în al 13-lea ceas, liderul PSD ar trebui să iasă din spatele lui Ghiţă şi al lui Gâdea şi, ca într-o confesiune a „Mincinoşilor Anonimi”, să facă un pas în faţă şi să le spună românilor adevărul: „Sunt Victor Ponta şi nu dau doi bani pe voi!”

V.Stefan 24 iunie 2015 at 11:06

Dacă nu v-aţi prins de ce Ponta face reduceri peste reduceri la TVA, creşte salariul minim, dublează alocaţii, şi câte vor mai urma, vă zic eu: nu el le va pune în practică, ci viitoarele guverne. Fie el liberal, fie generat de alte majorităţi parlamentare Consiliul fiscal, FMI, UE, se arată îngrijorate de găurile din viitoarele bugete lăsate de aceste reduceri, altfel necesare, în condiţiile în care nu există studii de impact asupra modului în care vor fi ele acoperite. Doar speranţa că, motivaţi de aceste reduceri, evazioniştii vor fi mai puţin evazionişti. Nu aşa se conduce o ţară, după ureche, cu miniştri de finanţe adunaţi de prin discoteci. Amatorismul guvernului Ponta ar trebui să dea fiori românilor..

"inteleapta guvernare psd" 24 iunie 2015 at 11:53

Victor Ponta a fugit de mazilire până la Înalta Poartă. Se întoarce cu firmanul de confirmare sau doar a câștigat timp? Intre timp prietenul de sampanie in Dubai-de 7000 de$ sticla,Sebastian Ghiţă, este cercetat pentru noi fapte penale. Procurorii au dispus noi măsuri preventive. Cat despre ieftinirea medicamentelor aflam din campania „MEDICUL DE GARDĂ” ca exista chirurgi(la Timisoara) care trimit pacienții bolnavi acasă „Nu mai operăm pentru că nu avem materiale!”..

DNA a ieftinit drumul lui Ponta spre "Beciul Domnesc" 24 iunie 2015 at 12:21

Deputatul Victor Ponta s-a folosit de calitatea de deputat pentru a obține informații confidențiale despre complexele energetice Turceni și Rovinari în perioada 2006 – 2007.De sumele primite de Șova de la Turceni și Rovinari a beneficiat și Ponta.
Camera Deputaților refuză să pună la dispoziție datele publice referitoare la activitatea lui Ponta ca membru al Comisiei de anchetă parlamentară pentru analiza activității Ministerului Economiei și Comerțului. In alta ordine de idei: parlamentarul Sebastian Ghiță nu mai are voie să-și desfășoare activitatea de deputat și să părăsească Ploieștiul, după ce a fost pus sub control judiciar pentru 60 de zile, în dosarul cumnatului lui Victor Ponta, Iulian Herțanu. DNA a extins, miercuri dimineață, urmărirea penală, pentru noi infracțiuni de corupție.

"Succese" ale guvernarii Ponta 24 iunie 2015 at 12:41

Aproape 60% din noile fonduri care erau menite pentru noi proiecte de infrastructură vor merge către faza a II-a a proiectelor pe care autorităţile nu le-au putut termina la timp. Pentru lucrările în zona rutieră, proiectele „vechi” vor mânca nu mai puţin de 1 miliard de euro din totalul de 2,65 miliarde de euro fonduri europene alocate, potrivit hotnews.ro.

Patru proiecte de autostradă, revizuirea studiului de fezabilitate Sibiu – Piteşti şi mai multe proiecte de reabilitare de drumuri naţionale vor lua circa 1 miliard de euro din următorul ciclul financiar european pentru că nu au putut fi terminate până în acest an, termenul limită pentru cheltuirea banilor europeni nerambursabili din exerciţiul financiar european 2007-2013.
Proiectele „fazate” sunt cele care, nefiind gata până acum, vor fi trecute cu o a două „fază” de implementare şi în următorul exerciţiu financiar. Aceasta este soluţia pe care autorităţile române au găsit-o la problema proiectelor de infrastructură întârziate şi care riscă să piardă finanţarea europeană nerambursabilă pentru că nu sunt gata la timp.

I-auzi, Dirzule si ia un piramidon ieftinit! 24 iunie 2015 at 13:03

Sebastian Ghiță, ultimul aliat al lui Victor Ponta, amenință că va da totul în vileag despre oamenii din servicii, justiție și politică care l-au susținut până acum și care acum, spune el, îl șantajează pentru a-l convinge pe Ponta să demisioneze.
Ieșirea furibundă a lui Sebastian Ghiță are trei motive: decizia procurorilor de a-i bloca absolut toată averea, inclusiv cea aflată pe numele familiei și ale unor interpuși pe care i-a folosit în afacerile sale; interdicția de a mai lua legătura cu Ponta și interdicția de a-și desfășura activitatea de deputat. În replică, Ghiță amenință că va spune nume, fapte și locuri într-o plângere penală pe care o va adresa procurorului general.

tov.Dirzu, 24 iunie 2015 at 14:34

ia cu algocalmin(ieftinit): de la 1 iulie Romania va avea cel mai mare pret la carburanti. In conditiile in care petrolul e la apretul jumatate fata de cel de anul trecut! Traiasca guv. psd(!?)

Marian 24 iunie 2015 at 15:30

Ce vrea asta ma?Poate ii traba niste picioare in fund de javra ce este!O jigodie mai mare nu gasesti impreuna cu toti psd-isti astia nenorociti care sunt niste lipitori!

Acidutzu 25 iunie 2015 at 8:42

Ogoiţi-vă ! Ogoiţi-vă bă’, băsişti nenorociţi ! Ogoiţi-vă, că pănă-i … (sc)ula şi căciula nu mai vin ai voştri la putere, clar ?
De fapt ce vreţi ? Vă e dor de vreo tăiere de salarii ceva ? Sau de pensii ? Ha ? Un TVA majorat ?
Las’ că vă face udrea cîte o telegondolă pt. fiecare şi băsău vost vă duce cu pluta, să vă treacă gărgăunii ! Hă, hă, hă !

uita-te la Grecia 25 iunie 2015 at 11:03

si vezi in ce rahat este. Daca Basescu-Boc nu reduceau numarul de birocrati bugetari si salariile nesimtite, Romania era demult falimentara. Dupa razboi multi psdisti viteji se arata cum ca au intregit salariile.Da, dar cu banii lasati in cont de Boc si MRU, nu adusi de tata_sarbu dupa ce restituit ‘jdemii de ha de padure ilegal. Penalii psd vor intra rand pe rand la parnaie,iar Ponta stie ce-l asteapata cand va veni din Turcia. Ghita,Sova, Sarbu etc sunt cu un picior in Beciul Domnesc..Sa vezi tva redus la portia din puscarie si „lucrari stiintifice” scrise la kg..

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...