Ioan Dîrzu: Guvernul condus de PSD este primul care a făcut cu adevărat ceva pentru medici și pentru sistemul de sănătate

  •  Rezolvare probleme salarizare personal auxiliar din sistemul de sănătate

Guvernul actual condus de PSD este primul care a făcut cu adevărat ceva pentru medici și pentru sistemul de sănătate. Salariile au crescut substanțial pentru medici, așa cum am promis în campanie. Sunt unele probleme punctuale la personalul auxiliar, care vor fi rezolvate.

Programul politic al  PSD din campanie a fost că va majora substanțial salariile pentru medici astfel încât aceștia să nu mai plece din țară. Iar acest lucru s-a întâmplat. Nu doar că numărul medicilor care pleacă din țară s-a redus substanțial, dar deja încep să revină și cei plecați anterior.

Trebuie subliniat că doar pentru medici salariile cresc la nivelul anului 2022. Pentru celelalte categorii de salariați din sectorul sănătate, acestea vor crește progresiv. Prioritatea a fost să oprim exodul medicilor, iar acest lucru s-a realizat.

În marea majoritate a spitalelor de stat, salariile au crescut pentru toți angajații. Sunt probleme punctuale în câteva dintre aceste spitale, unde Guvernul deja discută pentru identificarea unor soluții adecvate.

Trebuie subliniat că intervenția Guvernului pentru îmbunătățirea sistemului de sănătate nu s-a rezumat doar la creșterea salariilor. S-au făcut și se fac investiții importante în echipamente: fiecare spital județean va avea un computer tomograf și un aparat de rezonanță magnetică, se achiziționează ambulanțe noi, se fac investiții pentru modernizarea spitalelor etc.

Ioan Dîrzu

Deputat

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

2 Comentarii

Nicu 29 aprilie 2018 at 0:04

Incredibil cata gargara are acest individ. Nu sunt in politica si nu plac niciun partid. Dar sunt albaiulian si zilnic vad in presa iesirile fara pic de rusine ale acestui individ, cu un nesat de nestavilit in a accede cat mai sus in mizeria politicii.

Si ii iese. Vorbeste de PSD si de cat o duc de bine romanii, de chiar l-ai crede. Rusine. Cautati-l pe youtube sa vedeti stofa ce-o poarta. Sa vedeti comunismul cei curge prin vene.

ronin 29 aprilie 2018 at 12:14

daa….ati dat unora din sanatate care v-au votat salarii nesimtite.
minciuni si fatarnicie .
nici macar comunisti nu mai sunteti, ca aia propovaduiau egalitatea.
psd e un partid mafiot condus de penali, fara nici un Dumnezeu., manati doar de interesele lor personale.

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...