Rămâi conectat

Politică Administrație

Ioan Dîrzu: Guvernul condus de PSD este primul care a făcut cu adevărat ceva pentru medici și pentru sistemul de sănătate

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024
  •  Rezolvare probleme salarizare personal auxiliar din sistemul de sănătate

Guvernul actual condus de PSD este primul care a făcut cu adevărat ceva pentru medici și pentru sistemul de sănătate. Salariile au crescut substanțial pentru medici, așa cum am promis în campanie. Sunt unele probleme punctuale la personalul auxiliar, care vor fi rezolvate.

Programul politic al  PSD din campanie a fost că va majora substanțial salariile pentru medici astfel încât aceștia să nu mai plece din țară. Iar acest lucru s-a întâmplat. Nu doar că numărul medicilor care pleacă din țară s-a redus substanțial, dar deja încep să revină și cei plecați anterior.

Trebuie subliniat că doar pentru medici salariile cresc la nivelul anului 2022. Pentru celelalte categorii de salariați din sectorul sănătate, acestea vor crește progresiv. Prioritatea a fost să oprim exodul medicilor, iar acest lucru s-a realizat.

În marea majoritate a spitalelor de stat, salariile au crescut pentru toți angajații. Sunt probleme punctuale în câteva dintre aceste spitale, unde Guvernul deja discută pentru identificarea unor soluții adecvate.

Trebuie subliniat că intervenția Guvernului pentru îmbunătățirea sistemului de sănătate nu s-a rezumat doar la creșterea salariilor. S-au făcut și se fac investiții importante în echipamente: fiecare spital județean va avea un computer tomograf și un aparat de rezonanță magnetică, se achiziționează ambulanțe noi, se fac investiții pentru modernizarea spitalelor etc.

Ioan Dîrzu

Deputat


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Opt zone din comuna Daia Română vor fi supravegheate cu 24 de camere video de înaltă rezoluție. Vor putea fi vizualizate și numele de înmatriculare ale autovehiculelor

Unirea Ziarul

Publicat

în

Opt zone din comuna Daia Română vor fi supravegheate cu 24 de camere video de înaltă rezoluție. Vor putea fi vizualizate și numele de înmatriculare ale autovehiculelor Comuna Daia Română va implementa un sistem de supraveghere video în scopul creșterii siguranței și prevenirii criminalității. În acest scop, administrația locală a inițiat demersuri pentru identificarea unui […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea