Rămâi conectat

Politică Administrație

Ioan Dîrzu: Domnule Hava, roata se învârte iar lebăda poate cânta pentru oricine

Ziarul Unirea

Publicat

în

Am aflat din presa locală că președintele PDL Alba, Mircea Hava, este foarte supărat din cauza unei decizii luate de un primar liberal, care a hotărât că nu mai dorește să rămână în Opoziție și consideră că poate face mai multe pentru cetățeni și pentru orașul pe care îl conduce, dacă se alătură echipei de edili-gospodari care fac parte din PSD.

Recunosc, nu am fost foarte surprins că liderul democrat-liberal a ieșit cu declarații în acest caz (știm cât este de vocal), deși mă așteptam ca reacția să vină si dinspre PNL Alba – partidul din care a făcut parte respectivul primar. Nu vad nici un păcat să te îndepărtezi de un partid ca PDL, colorat în ACL; este același partid care a tăiat pensiile, salariile, medicamentele, a închis spitale și scoli, a furat din banul public și a batjocorit toți cetățenii României de dragul lui Boc, Udrea și Băsescu.

M-a surprins, însă, agresivitatea unui președinte de partid care se pare că uită vechea zicala cu ”roata care se învârte mereu”. Pentru că nu mi-l amintesc pe domnul Hava să fi vorbit despre ”cântec de lebădă” și despre ”primari care vor mai vedea primăria doar pe dinafară” în anul 2006, când PDL Alba a primit cu brațele deschise 14 edili social-democrați.

Înțeleg supărarea sa, mai ales că, așa cum vedem din sondaje, tot mai mulți cetățeni se alătură valului de simpatizați ai Partidului Social Democrat și ai candidatului său la alegerile prezidențiale – Victor Ponta. Însă mă văd nevoit să-i reamintesc un lucru pe care ar trebui să-l știe deja: un primar bun este reales indiferent de partidul din care face parte! Asta depinde de cetățeni și de felul în care simt aceștia că a contribuit la bunăstarea lor.

Dar poate că tocmai de aici vine iritarea domnului Hava, care este și primar al municipiului reședință de județ, și care aude tot mai des că albaiulienii nu se mai pot mulțumi cu realizări din care câștigă, de ani buni, doar o mână de oameni, și s-au cam săturat de circ fără pâine, pe bani mulți.

Ar fi bine să se gândească și la acest aspect, domnul Hava, în loc să se hazardeze în a face profeții. Până la urmă ”roata se învârte mereu” iar ”cântecul de lebădă” poate fi auzit de oricine, mai ales ca  romanii s-au saturat de politica păguboasă făcuta de PDL-PNL( ACL) si acoliții lor.

Deputat Ioan Dîrzu

Președintele PSD Alba


Secțiune Știri sub articolul principal

 Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comunicat de presă Beniamin Todosiu (deputat USR de Alba): La mulți ani, România! Îți doresc conducători care să știe să păstreze moștenirea lăsată de cei care au făcut, la Alba Iulia, Marea Unire!

Ziarul Unirea

Publicat

în

Beniamin Todosiu (deputat USR de Alba): La mulți ani, România! Îți doresc conducători care să știe să păstreze moștenirea lăsată de cei care au făcut, la Alba Iulia, Marea Unire!

1 Decembrie 1918 este ziua de naștere a României moderne, ziua care reunește simbolic valorile pe care s-a construit națiunea română: unitate, libertate, curaj și egalitate. În urmă cu 105 ani, în 1 Decembrie 1918, peste 100.000 de oameni s-au adunat la Alba Iulia pentru a decide Marea Unire. Majoritatea liderilor politici ai vremii au lăsat deoparte interesele și orgoliile politice, înlocuind dezbinarea cu unirea, un ideal pentru care luptaseră înaintașii lor cu determinare și curaj.

Citește și: PROGRAMUL zilei de 1 decembrie 2023, Ziua Națională, la Alba Iulia

Astfel, oameni simpli, reprezentanți ai breslelor, ai cultelor religioase, ai cercurilor electorale, ai presei sau oameni politici au lăsat la o parte motivele care îi dezbinau până atunci și au păstrat în suflete doar iubirea de țară. 1 Decembrie 1918 este și dovada modului în care românii, în momente cruciale, au știut să își găsească drumul împreună, uniți într-un ideal comun.

Istoria ne-a demonstrat mereu că doar uniți am reușit să depășim toate încercările și provocările vremurilor, iar în unire stă cu adevărat puterea unui popor.

Din păcate, am ajuns să fim mai dezbinați ca niciodată, iar valorile pe care s-a construit această țară au fost uitate. Vremurile pe care le trăim, cu un război la granițele țării și cu un alt război împotriva terorismului, trebuie să ne trezească și să înțelegem că avem nevoie, mai mult ca oricând, de unitate.

Citește și: MESAJE de ZIUA NATIONALA, 1 DECEMBRIE 2023

Pe unitate s-a construit și Marea Unire din 1918, iar această valoare se află încă în ADN-ul fiecărui român. E important să regăsim această unitate și să trezim adevăratul patriotism, care nu trebuie să însemne manifestări extremiste și patriotarde. Adevăratul patriotism înseamnă să îți iubești și să îți respecți țara, să îți pui priceperea în slujba acesteia, dar mai ales să îți îndeplinești obligațiile cetățenești.

Înaintașii noștri ne-au oferit o țară, care s-a desăvârșit la Alba Iulia ca stat democratic și s-a proclamat apoi ca o națiune liberă și europeană. Noi avem obligația morală să continuăm această moștenire și să menținem România pe drumul democratic și european. Crizele politice, dezbinarea societății, învrăjbirea românilor nu ne fac cinste și nu ne ridică la nivelul moral al înaintașilor noștri.

Citește și: LIVE VIDEO| 1 Decembrie 2023, la Alba Iulia: Marșul Unirii a dat startul zilei. Oameni din toate colțurile țării, dar și din Diaspora au sosit în Cealaltă Capitală

Și să nu uităm că 1 Decembrie înseamnă Alba Iulia, locul de naștere al României moderne. Aici, Ziua Națională are o însemnătate deosebită pentru că vei simți vibrația istorică a celor peste 100.000 de oameni care au participat, în 1918, la înfăptuirea Marii Uniri. Cu toții, oameni simpli sau lideri politici, avem obligația de a cinsti Alba Iulia ca o capitală istorică a acestei țări, capitala de suflet a tuturor românilor.

Închei cu un apel sincer la unitate. Viitorul României se scrie astăzi prin faptele noastre. Haideți să lăsăm copiilor noștri o țară democratică și europeană, așa cum și nouă ne-au lăsat înaintașii noștri.

La mulți ani, România! Îți doresc conducători care să știe să păstreze moștenirea lăsată de cei care au înfăptuit, la Alba Iulia, Marea Unire!

Beniamin Todosiu
Deputat USR de Alba


Secțiune Știri sub articolul principal

 Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Sport

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare