Rămâi conectat

Politică Administrație

Ioan Dîrzu: „Acces la spitale performante şi SMURD pentru toţi locuitorii din zona Apuseni-Teiuş!”

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

PDL a vrut să închidă spitalele din Apuseni – USL luptă pentru dezvoltarea lor!

Candidatul USL la Camera Deputaţilor pe Colegiul 5 Apuseni-Teiuş, dr. Ioan Dîrzu, şi-a prezentat zilele acestea programul său pentru îmbunătăţirea accesului la serviciile de sănătate pentru oamenii din zonă. Copreşedintele USL Alba, Ioan Dîrzu, a menţionat cu această ocazie dorinţa sa de a se implica direct în rezolvarea acestei probleme importante pentru zona Apuseni-Teiuş, criticând campania PDL de închidere a spitalelor din ţară şi din Apuseni. „Nu pot să înţeleg ce a fost în mintea PDL, a lui Emil Boc, a Elenei Udrea şi a lui Corneliu Olar atunci când au votat pentru închiderea spitalelor! Am aflat cu stupoare zilele acestea că guvernul portocaliu, susţinut politic şi de fostul deputat PDL de Apuseni, intenţiona să închidă şi spitalele din Câmpeni şi Abrud pentru că, pe hârtie, spitalul din Alba Iulia se afla la o distanţă de câţiva zeci de kilometri. Este clar pentru mine că nevoile oamenilor din zona Apuseni-Teiuş nu au fost ascultate la Bucureşti, de Guvernul PDL. În calitate de preşedinte al PSD Alba şi de copreşedinte al USL Alba susţin cu tărie că am puterea să influenţez viitorul Guvern USL pentru ca vocea oamenilor din zona Apuseni-Teiuş să fie într-adevăr auzită, iar dreptul fiecăruia la servicii medicale de calitate să fie asigurat”, a declarat Ioan Dîrzu, candidat USL la funcţia de deputat. În urma demersului preşedintelui PSD Alba, Ioan Dîrzu, pe lângă Ministerul Sănătăţii, cele două spitale din Câmpeni şi Abrud vor beneficia, în cursul anului viitor, de un proiect european care va permite ambelor structuri să obţină aparatură nouă şi dotări utile actului medical.
Proiectele lui Ioan Dîrzu şi ale USL pentru sănătate sunt:
1. COMPENSĂM MEDICAMENTELE în mod real cu 90% pentru pensionarii cu pensii sub 1.000 de lei.
2. EXTINDEM SISTEMUL SMURD LA NIVEL NAŢIONAL ŞI ÎN TOATE LOCALITĂŢILE DIN ZONA APUSENI-TEIUŞ, cu contribuţia autorităţilor locale şi fără partizanat politic. Extindem echipajele SMURD la nivel rural, în colaborare cu autorităţile locale şi continuăm programele multianuale de dotare ale serviciilor de ambulanţă şi SMURD.
3. Asigurăm RECONDIŢIONAREA ŞI DOTAREA, PÂNĂ ÎN ANUL 2016, A AMBULATORIILOR DE SPECIALITATE din spitale, prin programe comunitare, prin programul cu Banca Mondială sau prin finanţare de la Ministerul Sănătăţii.
4. Sprijinim investiţiile publice şi private în CONSTRUCŢIA ŞI DOTAREA DE SPITALE NOI, prin garantarea creditelor de statul român şi subvenţionarea parţială a dobânzilor.
5. ÎNFIINŢĂM COMPANIA FARMACEUTICĂ NAŢIONALĂ, PENTRU A SCĂPA DE SPECULATORII DE MEDICAMENTE, care se va construi pe nucleul Fabricii Antibiotice Iaşi şi va integra Unifarm, Oficiul Central de Stocare pentru Situaţii Speciale, Sanevit Arad şi Departamentul de Vaccinuri de la Institutul Cantacuzino.
6. DEZVOLTĂM UN PROGRAM NAŢIONAL DE DOTARE A DISPENSARELOR RURALE CU APARATURĂ ŞI ECHIPAMENTE NOI, care se va realiza din fonduri europene, în vederea îmbunătăţirii consultului medical primar şi pentru tratarea mai rapidă a bolilor. (S.D.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comuna Ciuruleasa va avea 16 containere pentru colectarea deșeurilor: Licitația pentru un centru de colectare prin aport voluntar, lansată în SEAP

Bogdan Ilea

Publicat

în

Comuna Ciuruleasa va avea 16 containere pentru colectarea deșeurilor: Licitația pentru un centru de colectare prin aport voluntar, lansată în SEAP Comuna Ciuruleasa a lansat licitația pentru centrul de colectare a deșeurilor prin aport voluntar. Proiectul, de peste 2 milioane de lei, cuprinde 16 containere pentru colectarea deșeurilor provenite de la gospodării sau instituții. Construcția […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea