Rămâi conectat

Politică Administrație

Ioan Dîrzu: „Acces la spitale performante şi SMURD pentru toţi locuitorii din zona Apuseni-Teiuş!”

Publicat

în

PDL a vrut să închidă spitalele din Apuseni – USL luptă pentru dezvoltarea lor!

Candidatul USL la Camera Deputaţilor pe Colegiul 5 Apuseni-Teiuş, dr. Ioan Dîrzu, şi-a prezentat zilele acestea programul său pentru îmbunătăţirea accesului la serviciile de sănătate pentru oamenii din zonă. Copreşedintele USL Alba, Ioan Dîrzu, a menţionat cu această ocazie dorinţa sa de a se implica direct în rezolvarea acestei probleme importante pentru zona Apuseni-Teiuş, criticând campania PDL de închidere a spitalelor din ţară şi din Apuseni. „Nu pot să înţeleg ce a fost în mintea PDL, a lui Emil Boc, a Elenei Udrea şi a lui Corneliu Olar atunci când au votat pentru închiderea spitalelor! Am aflat cu stupoare zilele acestea că guvernul portocaliu, susţinut politic şi de fostul deputat PDL de Apuseni, intenţiona să închidă şi spitalele din Câmpeni şi Abrud pentru că, pe hârtie, spitalul din Alba Iulia se afla la o distanţă de câţiva zeci de kilometri. Este clar pentru mine că nevoile oamenilor din zona Apuseni-Teiuş nu au fost ascultate la Bucureşti, de Guvernul PDL. În calitate de preşedinte al PSD Alba şi de copreşedinte al USL Alba susţin cu tărie că am puterea să influenţez viitorul Guvern USL pentru ca vocea oamenilor din zona Apuseni-Teiuş să fie într-adevăr auzită, iar dreptul fiecăruia la servicii medicale de calitate să fie asigurat”, a declarat Ioan Dîrzu, candidat USL la funcţia de deputat. În urma demersului preşedintelui PSD Alba, Ioan Dîrzu, pe lângă Ministerul Sănătăţii, cele două spitale din Câmpeni şi Abrud vor beneficia, în cursul anului viitor, de un proiect european care va permite ambelor structuri să obţină aparatură nouă şi dotări utile actului medical.
Proiectele lui Ioan Dîrzu şi ale USL pentru sănătate sunt:
1. COMPENSĂM MEDICAMENTELE în mod real cu 90% pentru pensionarii cu pensii sub 1.000 de lei.
2. EXTINDEM SISTEMUL SMURD LA NIVEL NAŢIONAL ŞI ÎN TOATE LOCALITĂŢILE DIN ZONA APUSENI-TEIUŞ, cu contribuţia autorităţilor locale şi fără partizanat politic. Extindem echipajele SMURD la nivel rural, în colaborare cu autorităţile locale şi continuăm programele multianuale de dotare ale serviciilor de ambulanţă şi SMURD.
3. Asigurăm RECONDIŢIONAREA ŞI DOTAREA, PÂNĂ ÎN ANUL 2016, A AMBULATORIILOR DE SPECIALITATE din spitale, prin programe comunitare, prin programul cu Banca Mondială sau prin finanţare de la Ministerul Sănătăţii.
4. Sprijinim investiţiile publice şi private în CONSTRUCŢIA ŞI DOTAREA DE SPITALE NOI, prin garantarea creditelor de statul român şi subvenţionarea parţială a dobânzilor.
5. ÎNFIINŢĂM COMPANIA FARMACEUTICĂ NAŢIONALĂ, PENTRU A SCĂPA DE SPECULATORII DE MEDICAMENTE, care se va construi pe nucleul Fabricii Antibiotice Iaşi şi va integra Unifarm, Oficiul Central de Stocare pentru Situaţii Speciale, Sanevit Arad şi Departamentul de Vaccinuri de la Institutul Cantacuzino.
6. DEZVOLTĂM UN PROGRAM NAŢIONAL DE DOTARE A DISPENSARELOR RURALE CU APARATURĂ ŞI ECHIPAMENTE NOI, care se va realiza din fonduri europene, în vederea îmbunătăţirii consultului medical primar şi pentru tratarea mai rapidă a bolilor. (S.D.)


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Politică Administrație

Comunicat de presă| PSD susține Cupru Min Abrud! 43 de milioane de lei pentru investiții și susținerea producției!

Publicat

în

Comunicat de presă| PSD susține Cupru Min Abrud! 43 de milioane de lei pentru investiții și susținerea producției!

În ședința de astăzi, Guvernul a aprobat Memorandumul inițiat de Ministerul Economiei, prin care Cupru Min Abrud să beneficieze de un procent de 50% vărsăminte la bugetul de stat, reprezentând dividende din profitul realizat în anul 2021, pentru a asigura sursa proprie de finanţare a investiţiilor şi de susţinere a producţiei. Astfel, 43 de milioane de lei vor fi alocate pentru optimizarea proceselor de producție și pentru obținerea unui concentrat de cupru de calitate mai bună.

Ministrul Economiei, social-democratul Florin Spătaru, se ține de cuvânt și așa cum a promis a promovat Memorandumul pentru repartizarea a 50% din profitul Cupru Min pentru susținerea producției și a investițiilor de care are nevoie compania.

În calitate de parlamentar al județului Alba voi susține solicitările și necesitățile oamenilor de aici și voi fi mereu alături de ei. La ambele vizite ale ministrului PSD, Florin Spătaru, am promis că vom fi alături de angajați, de companie și de comunitățile locale.

Elit - Gustul Desăvârșit

Prin promovarea Memorandumului a fost aprobată o derogare de la OG nr. 64/2001 care prevede ca societățile și companiile cu capital majoritar sau integral de stat să verse 90% din profitul pe 2021 la bugetul de stat. Prin prezentul act normativ, Guvernul a aprobat ca Societatea Cupru Min SA să verse un procent mai mic de 90%, dar nu mai puțin de 50% din profitul companiei către bugetul de stat.

Ministerul Economiei a anunțat că Planul de management al Cupru Min prevede o serie de proiecte de investiții, precum lucrări de supraînălțare baraj iaz decantare Valea Șesei de la cota 705 mdM la cota 710 mdM, proiectarea, achiziția, montajul și punerea în funcțiune a unei linii noi de flotație care să prelucreze o cantitate de cca 500-600 t/h, cu o eficiență tehnologică de minim 82% și achiziție de utilaje de mare capacitate pentru exploatarea carierei de cupru.

Deputat PSD Alba, Tuhuț Radu-Marcel


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Politică Administrație

Premierul Nicolae Ciucă anunță memorandumul prin care CupruMin are banii necesari pentru investiții și locuri de muncă: Ce lucrări vor fi finanțate

Publicat

în

Premierul Nicolae Ciuca anunța memorandumul prin care CupruMin are banii necesari pentru investitii și locuri de munca: Ce lucrări vor fi finanțate

Premierul Nicolae Ciucă se ține de cuvânt. Azi, domnia sa a informat că guvernul a aprobat Memorandumul pentru repartizarea a 50% din profitul societății din Apuseni.

Suma rezultă din profitul realizat în anul 2021, pentru a asigura sursa proprie de finanţare a investiţiilor şi de susţinere a producţiei. Guvernul a acordat această derogare în cazul Cuprumim, urmare a vizitei premierului Nicolae Ciucă în Apuseni, ocazie cu care managementul companiei, președintele CJ Alba, Ion Dumitrel și vicepreședintele Camerei Deputaților, Florin Roman, au insistat pe nevoia de retehnologizare, ceea ce înseamnă locuri de muncă noi și creșterea producției. În cazul altor companii cu capital de stat, 90% din profit a fost direcționat spre bugetul de stat.

Elit - Gustul Desăvârșit

Din acești bani vor fi finanțate: lucrări de supraînălțare baraj iaz decantare Valea Șesei, achiziția, montajul și punerea în funcțiune a unei linii noi de flotație care să prelucreze o cantitate de cca 500-600 t/h, cu o eficiență tehnologică de minim 82% și achiziție de utilaje de mare capacitate pentru exploatarea carierei de cupru.

Ing. Tiberiu Rațiu, director general CupruMin


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Politică Administrație

Comunicat de presă| Beniamin Todosiu (deputat USR): „Performanța” Guvernului PNL-PSD-UDMR: A ratat prima tranșă din PNRR și riscă să piardă miliarde de euro

Publicat

în

Beniamin Todosiu (deputat USR): „Performanța” Guvernului PNL-PSD- UDMR: A ratat prima tranșă din PNRR și riscă să piardă miliarde de euro

Guvernul PNL-PSD-UDMR își demonstrează tot mai mult incompetența, iar activitatea dezastruoasă a Coaliției Sărăciei riscă să coste România miliarde de euro, bani europeni.

Cea mai nouă „performanță” a Executivului condus de generalul Ciucă este RATAREA primei tranșe din Planul Național de Redresare și Reziliență. Comisia Europeană a anunțat oficial că prima cerere de plată, depusă de România pentru PNRR, în valoare de 2,6 miliarde de euro, NU VA FI APROBATĂ, iar evaluarea a fost prelungită până în luna septembrie. Guvernul spera ca această primă transă să intre până la finalul lunii iulie, ceea ce ar fi fost o gură de oxigen pentru economia românească aflată în criză.

Cu alte cuvinte, Guvernul PNL-PSD-UDMR dă încă o dovadă de amatorism și delăsare, pentru că nu își îndeplinește jaloanele impuse pentru prima tranșă de fonduri europene. Situația este îngrijorătoare, deoarece aceste jaloane erau cele mai simple impuse în Planul Național de Redresare și Reziliență, iar, dacă PNL și PSD s-au încurcat la acestea, devine dramatic pentru celelalte seturi de jaloane.

Elit - Gustul Desăvârșit

Anul acesta, din PNRR, România ar fi putut primi în jur de 10 miliarde de euro, bani care ar fi putut intra în investiții, în condițiile în care economia țării e sufocată de deficitul bugetar și de inflație.

Situația este cu atât mai gravă cu cât Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene susține că această amânare vine la solicitarea Guvernului României și nu a Comisiei Europene, pentru că în regulament nu există posibilitatea ca Bruxelles-ul să ceară o asemenea amânare. E mai mult decât o dovadă că Guvernul nu și-a făcut treaba și România riscă să piardă o mare parte din banii alocați ca stat membru pentru redresare și reziliență. Această amânare pune în pericol și cea de-a doua cerere de plată pe care, potrivit regulamentului, România o poate depune în decursul acestui an.

Ce face în acest timp Guvernul PNL-PSD-UDMR? Cum îi stă bine unui guvern mafiot, pregătește un nou tun din banii publici. După ce a crescut taxele, e timpul să sifoneze noii bani care se adună la buget.

Guvernul Ciucă a aprobat recent o nouă schemă de ajutor de stat în valoare de 300 de milioane de euro pe care îi vor aloca către 30 de firme. Acești bani nu provin din surse externe, de la Uniunea Europeană, ci sunt 100% din taxele și impozitele românilor. Probabil că, în culisele celor trei partide politice, au fost și alese deja cele 30 de firme norocoase, care vor primi ajutorul de stat. Vor fi, ca de fiecare dată, firmele băieților deștepți, înșurubați politic și care cotizează la pușculițele de partid.

Beniamin Todosiu

Deputat USR de Alba


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare