// ViewContent // Track key page views (ex: product page, landing page or article) fbq('track', 'ViewContent'); // Search // Track searches on your website (ex. product searches) fbq('track', 'Search');

Ioan Dîrzu: 43 de milioane euro pentru combaterea pestei porcine și sprijinirea fermierilor

În urma întâlnirii ministrului Petre Daea cu comisarul european pentru agricultură și dezvoltare rurală, Phil Hogan, s-a decis ca din fonduri europene, mai exact din Fondul European pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală, precum și din bugetul național, să fie alocate aproximativ 43 milioane euro care vor ajunge direct la crescătorii de porcine, cu prioritate la fermele mici și mijlocii, dar și indirect, prin servicii publice de combatere și prevenire a răspândirii pestei porcine africane.

Crescătorii de porcine trebuie să știe că programul de susținere a cărnii de porc va continua și în 2019, iar Guvernul va depune toate eforturile în a opri creșterea prețului la carnea de porc pentru consumatorul de rând.

În maximum un an, efectele pestei porcine nu vor mai fi resimțite iar crescătorii de porcine îți vor consolida rapid și sigur afacerile și rețelele de desfacere.

Reprezentanții comisiilor de agricultură din cele două camere ale Parlamentului și Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale vor desfășura consultări cu reprezentanții crescătorilor de porcine în vederea găsirii unor soluții legislative care să prevină o criză alimentară a cărnii de porc, dar și alte efecte negative ale pestei porcine.

Ioan Dîrzu

Deputat PSD  de Alba

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

2 Răspunsuri la Ioan Dîrzu: 43 de milioane euro pentru combaterea pestei porcine și sprijinirea fermierilor

  1. Siegfried Muresan, europarlamentar: 11.10.2018 la 18:04

    “Ministrul Daea spune că obține fonduri UE pentru fermierii afectați de pestă porcină, dar la Bruxelles votează tăierea fondurilor pentru pestă. În realitate, ministrul Daea și Guvernul Dăncilă nu au obținut niciun euro în plus de la Uniunea Europeană pentru fermierii afectați de pesta porcină africană (PPA). Mai mult, așa cum arătam dimineață, Guvernul Dăncilă a votat în Consiliul UE tăierea fondurilor europene pentru fermierii romani afectați de pesta porcină în Bugetul UE 2019. În același timp, eu am cerut în Parlamentul European 110 milioane de euro în pentru această linie bugetară în bugetul european de anul viitor. Decizia finală va fi luată la finalul lunii noiembrie.”

  2. alin 12.10.2018 la 13:46

    Un mincinos!
    Sluga lui Dracnea