Rămâi conectat

Ştirea zilei

Investiție pentru modernizarea unui drum vicinal în Baia de Arieș: Licitația în valoare de peste un milion de lei, lansată în SEAP

Publicat

în

Primăria orașului Baia de Arieș a lansat recent în Sistemul Electronic de Achiziții Publice, o licitație pentru achiziție, în cadrul proiectului „Modernizare drum vicinal nr. 4, sat Brăzești, Oraș Baia de Arieș, Județul Alba”. Valoarea totală estimată a investiției este de 1.076.468.95, fără TVA.

Oraşul Baia de Arieş este amplasat pe cursul râului Arieş, fiind traversat de la est la vest de drumul național DN 75.

Localitatea aparținătoare Brazesti, este amplasată în aval de centrul orașului la distanță de 4 km, în lungul drumului național DN 75, pe malul stâng al râului Arieș.

Străzile din intravilanul localității sunt modernizate.

Un grup de gosposdarii din satul Brăzești este situat pe malul drept al râului Arieș, acesta fiind legat de localitate prin drumul vicinal nr. 4 care este nemodernizat.

Traversarea râului Arieș se face printr-un pod cu grinzi din beton armat cu trei deschideri, executat în urmă inundațiilor din iarnă anului 1995.

Lungimea drumului este de 1332,30m, la acesta adăugându-se și o ramură de 105,00m care face legătură cu încă trei gospodării, rezultând o lungime totală de 1437,30m.

Lăţimea medie dintre fronturile construite, respectiv dintre proprietăți este de 3,504,0m, iar lățimea părții carosabile este de 3,00m.

Pe lungimea de 802,60m (până la accesul la pensiune) sistemul rutier este alcătuit din pietriș și bolovanis, iar pe lungimea de 467,40m și pe ramură din dreapta de 105,00m sistemul rutier este alcatiut din pietriș rulat cu pământ.

Șanțurile sunt din pământ, pe unele tronsoane sunt inexistente, iar datorită lipsei oricăror lucrări de întreţinere sunt practic nefuncţionale, apele căzute direct pe platforma drumului se scurg longitudinal și transversal pe partea carosabilă.

Drumul ce face obiectul prezenței documentaţii, face parte din categoria drumurilor nemodernizate şi care nu asigură siguranţă în exploatare pentru traficul rutier, fiind impracticabil pe timp ploios.

Publicitate

Proiectul va facilita mobilitatea populaţiei şi a bunurilor, reducerea costurilor de transport de mărfuri şi călători, economisirea de energie şi timp.

Modernizarea acestui drum, aflată în prezent în avansată stare de degradare, constituind un pericol permanent pentru vehicule, va contribui la creşterea siguranţei circulaţiei, la realizarea legături între drumul naţional DN 75 și trupul de gospodării din satul Brăzești situate pe malul drept al râului Arieș.

În plan orizontal stradă prezintă o sinuozitate mare, fiind reprezentate de o serie alternanța de aliniamente și curbe, iar aliniamentele dintre curbe sunt relativ scurte.

În prezent viteză de circulaţie asigurată este de 15 km/h.

În profil longitudinal, stradă prezintă pante medii spre mari, pantă longitudinala atingând la 10-15%.

Lăţimea parţii carosabile este de 3,0 m, excepţie făcând unele zone unde lăţimea este mai mică din cauza limitelor de proprietate.

Colectarea, scurgerea şi evacuarea apelor de suprafaţă

Pe toată lungimea drumurilor șanțurile sunt din pământ, pe unele tronsoane sunt inexistente, iar datorită lipsei oricăror lucrări de întreţinere sunt practic nefuncţionale, apele scurgându-se longitudinal și transversal pe partea carosabilă.

Drumul traversează un pârâu prin intermediul unui podet tubular Dn 1000, dar aflat în stare de degradare.

Drumul propus pentru modernizare la momentul actual este amenajat printr-o pietruire pe circa 800 m, pe restul drumului sistemul rutier alcătuit din pietriș cu pământ. Sistemul rutier este învechit și insuficient pentru desfăşurarea circulaţiei în siguranţă. Partea carosabilă prezintă degradări semnificative, gropi şi făgaşe.

Publicitate
Publicitate

Ştirea zilei

29 iulie – Ziua Imnului Național al României

Publicat

în

29 iulie – Ziua Imnului Național al României

În fiecare an, la 29 iulie, se sărbătorește Ziua Imnului Național al României – „Deșteaptă-te române!”, simbol al unității Revoluției Române de la 1848.

La 29 iulie 1848, „Deșteaptă-te române!” a fost cântat pentru prima dată în Parcul Zăvoi din Râmnicu Vâlcea. La originea Imnului Național al României se află poemul patriotic „Un răsunet”, de Andrei Mureșanu, publicat în numărul iunie-iulie 1848 al suplimentului „Foaie pentru minte, inimă și literatură”, pe o melodie culeasă de Anton Pann.Ziua imnului national

Electrica Furnizare Discount

Conținutul profund patriotic și național al poeziei a fost de natură să însuflețească numeroasele adunări ale militanților pașoptiști, pentru drepturi naționale, mai ales din Transilvania, Nicolae Bălcescu numind acest imn „o adevărată Marsilieză românească”.

Imnul a fost intonat în timpul Războiului de Independență, în Primul Război Mondial și la Marea Unire din 1918. A fost, de asemenea, intonat în Al Doilea Război Mondial.

„Deșteaptă-te române!” a fost interzis după instaurarea regimului comunist, timp de aproape o jumătate de secol. A fost cântat, însă, în timpul revoltei de la Brașov, din 15 noiembrie 1987 și în timpul Revoluției din decembrie 1989.

Imediat după Revoluția din decembrie 1989, „Deșteaptă-te române!” a fost ales Imn Național al României, fiind consacrat prin Constituția din 1991. Conform Constituției României, Imnul Național este considerat simbol național, alături de drapelul tricolor, stema țării și sigiliul statului.

Citește mai mult

Ştirea zilei

Cale liberă pentru MEGAINVESTIȚIA de la Decea. Belgienii au primit ultima aprobare, pentru investiția de 40 de milioane de lei

Publicat

în

După luni de așteptare, belgienii de la Industrial and Logistics Developments NV au primit, în sfârșit, ultima aprobare pentru construirea unuia dintre cele mai mari terminale logistice din Transilvania. Administratorul public al comunei Mirăslău ne-a anunţat că la începutul acestei luni firma belgiană Industrial and Logistics Developments NV a primit și autorizația de construcție pentru porțiunea de teren extravilan și poate începe construcția.

„Suntem bucuroși că s-a finalizat obținerea tuturor actelor pentru începerea construcției acestui terminal. Terminalul logistic de la Decea este o investiție estimată la circa 30-40 de milioane de lei și va crea aproximativ 400 de locuri de muncă”, spune Aurel Mărginean, administratorul public al comunei.

Electrica Furnizare Discount

Terminalul va dispune de un racord la calea ferată a magistralei 300 Teiuș-Războieni, urmând să fie finalizat în termen de 8 luni de la demararea lucrărilor, obiectiv pentru care firma belgiană Industrial and Logistics Developments NV va cheltui nu mai puțin de 2,5 milioane de euro. Pe lângă racordul de cale ferată de 1,6 km până la intrarea în terminal, aici vor fi încă 6 linii de garare cu lungimi utile de 350 – 400 metri. Suprafaţa ocupată de lucrările de cale ferată este de 18.600 mp, pe teren proprietate a domeniului public al comunei Mirăslău, din care 15.000 mp sunt ocupaţi numai cu dispozitivul de linii de incintă.

Administratorul public Aurel Mărginean ne-a mai informat că în toamna lui 2018 aleșii locali au aprobat închirierea prin licitație publică a terenului aflat în proprietatea privată a comunei Mirăslău în suprafață totală de 269.076 de metri pătrați, format din 5 parcele. Durata închirierii este de 49 de ani, cu posibilitatea de prelungire prin acordul părților, iar prețul de pornire a licitației a fost de 0,21 euro/mp/an. După aproximativ o lună, Consiliul Local Mirăslău a aprobat contractul de închiriere a terenului respectiv către Industrial and Logistics Developments NV, la prețul de 0,21 euro/mp/an, respectiv 56.505,96 euro/an și, conform cu contractul încheiat, partea belgiană s-a obligat să achite în avans suma de 339.035,76 de euro, reprezentând chiria pe o durată de 6 ani de folosință a terenului.

Terenul în suprafață de 26,91 ha este situat în partea vestică a localității Mirăslău, în intravilan, la sud de DN 1 – E81 și de Autostrada A10 Sebeș – Turda, iar în documentația luată în calcul investitorul propune amenajarea terenului și a acceselor auto și de cale ferată, pentru înființarea unei zone industriale cu profil mixt, logistic și producție, inclusiv terminal intermodal pentru containere.

Citește mai mult

Ştirea zilei

Servicii medicale pentru 165 de seniori din Municipiul Blaj: Licitația de peste 150.000 de lei, lansată în SEAP

Publicat

în

Servicii medicale pentru 165 de seniori din Municipiul Blaj: Licitația de peste 150.000 de lei, lansată în SEAP

Primăria municipiului Blaj a lansat recent în Sistemul Electronic de Achiziții Publice, o licitație pentru servicii medicale, în cadrul proiectului „O viaţă mai bună pentru seniorii din Mica Romă – Municipiul Blaj, judeţul Alba”. Valoarea totală estimată a investiției este de 152.519,40, fără TVA.

Electrica Furnizare Discount

Proiectul presupune infiintarea, licenţierea si dezvoltarea a 3 tipuri de servicii sociale si socio-medicale noi, un Centru de zi, un serviciu mobil de acordare a hranei si un serviciu de asistenta socio-medicala comunitara, pentru 165 de seniori aflati in risc de excluziune sociala si grade diverse de dependenta (a se vedea sectiunea GT din prezenta CF, ponderea de gen si repartizarea acestora pe cele 3 servicii, respectiv pe grade certificate de dependenta), care vor fi administrate unitar de catre Municipiul Blaj prin Serviciul de Asistenta Sociala.

Cei 165 de varstnici vor fi recrutati de catre Unitatea de Monitorizare a Proiectului.

Grupul tinta total direct al proiectului este format din 165 de persoane cu varsta peste 65 de ani / an / timp de 2 ani, care domicialiaza in municipiul Blaj , constituit la nivelul celor trei servicii astfel: Serviciul Centrul de zi pentru persoane varstnice 65 de beneficiari, Serviciul mobil de acordare a hranei 45 de beneficiari, Serviciul de Asistenta conumitara Blaj 55 beneficiari.

Obiectivul specific la care contribuie realizarea serviciilor

Reducerea riscului de excluziune sociala si dependenta pentru un numar de 165 de persoane varstnice domiciliate in municipiul Blaj, incluse intr-un pachet integrat de servicii sociale si socio-medicale care respecta standardele minime de calitate pentru acreditarea serviciilor sociale destinate persoanelor varstnice, si cresterea capacitatii institutioanale a administratiei locale de a aborda problemele sociale si medicale ale acestora, in 36 de luni.

Infiintarea si dezvoltarea unui Centru de zi pentru furnizarea de servicii sociale primare si specializate unui numar de 65 de persoane varstnice domiciliate in Blaj, in 36 de luni.

Infiintarea si dezvoltarea Serviciului mobil de acordarea hranei – masa pe roti pentru un numar de 45 de persoane varstnice domiciliate in Blaj, in 36 de luni.

Infiintarea si dezvoltarea Serviciului de asistenta comunitara care va deservi un numar de 55 de persoane varstnice domiciliate in Blaj, in 36 de luni.

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2021 Ziarul Unirea