Rămâi conectat

Ştirea zilei

Investiție pentru modernizarea unui drum vicinal în Baia de Arieș: Licitația în valoare de peste un milion de lei, lansată în SEAP

Ziarul Unirea

Publicat

în

Primăria orașului Baia de Arieș a lansat recent în Sistemul Electronic de Achiziții Publice, o licitație pentru achiziție, în cadrul proiectului „Modernizare drum vicinal nr. 4, sat Brăzești, Oraș Baia de Arieș, Județul Alba”. Valoarea totală estimată a investiției este de 1.076.468.95, fără TVA.

Oraşul Baia de Arieş este amplasat pe cursul râului Arieş, fiind traversat de la est la vest de drumul național DN 75.

Localitatea aparținătoare Brazesti, este amplasată în aval de centrul orașului la distanță de 4 km, în lungul drumului național DN 75, pe malul stâng al râului Arieș.

Străzile din intravilanul localității sunt modernizate.

Un grup de gosposdarii din satul Brăzești este situat pe malul drept al râului Arieș, acesta fiind legat de localitate prin drumul vicinal nr. 4 care este nemodernizat.

Traversarea râului Arieș se face printr-un pod cu grinzi din beton armat cu trei deschideri, executat în urmă inundațiilor din iarnă anului 1995.

Lungimea drumului este de 1332,30m, la acesta adăugându-se și o ramură de 105,00m care face legătură cu încă trei gospodării, rezultând o lungime totală de 1437,30m.

Lăţimea medie dintre fronturile construite, respectiv dintre proprietăți este de 3,504,0m, iar lățimea părții carosabile este de 3,00m.

Pe lungimea de 802,60m (până la accesul la pensiune) sistemul rutier este alcătuit din pietriș și bolovanis, iar pe lungimea de 467,40m și pe ramură din dreapta de 105,00m sistemul rutier este alcatiut din pietriș rulat cu pământ.

Șanțurile sunt din pământ, pe unele tronsoane sunt inexistente, iar datorită lipsei oricăror lucrări de întreţinere sunt practic nefuncţionale, apele căzute direct pe platforma drumului se scurg longitudinal și transversal pe partea carosabilă.

Drumul ce face obiectul prezenței documentaţii, face parte din categoria drumurilor nemodernizate şi care nu asigură siguranţă în exploatare pentru traficul rutier, fiind impracticabil pe timp ploios.

Proiectul va facilita mobilitatea populaţiei şi a bunurilor, reducerea costurilor de transport de mărfuri şi călători, economisirea de energie şi timp.

Modernizarea acestui drum, aflată în prezent în avansată stare de degradare, constituind un pericol permanent pentru vehicule, va contribui la creşterea siguranţei circulaţiei, la realizarea legături între drumul naţional DN 75 și trupul de gospodării din satul Brăzești situate pe malul drept al râului Arieș.

În plan orizontal stradă prezintă o sinuozitate mare, fiind reprezentate de o serie alternanța de aliniamente și curbe, iar aliniamentele dintre curbe sunt relativ scurte.

În prezent viteză de circulaţie asigurată este de 15 km/h.

În profil longitudinal, stradă prezintă pante medii spre mari, pantă longitudinala atingând la 10-15%.

Lăţimea parţii carosabile este de 3,0 m, excepţie făcând unele zone unde lăţimea este mai mică din cauza limitelor de proprietate.

Colectarea, scurgerea şi evacuarea apelor de suprafaţă

Pe toată lungimea drumurilor șanțurile sunt din pământ, pe unele tronsoane sunt inexistente, iar datorită lipsei oricăror lucrări de întreţinere sunt practic nefuncţionale, apele scurgându-se longitudinal și transversal pe partea carosabilă.

Drumul traversează un pârâu prin intermediul unui podet tubular Dn 1000, dar aflat în stare de degradare.

Drumul propus pentru modernizare la momentul actual este amenajat printr-o pietruire pe circa 800 m, pe restul drumului sistemul rutier alcătuit din pietriș cu pământ. Sistemul rutier este învechit și insuficient pentru desfăşurarea circulaţiei în siguranţă. Partea carosabilă prezintă degradări semnificative, gropi şi făgaşe.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

CTS Alba, apel la donare de sânge: Este nevoie de donatori cu grupele O negativ și A negativ

Ziarul Unirea

Publicat

în

CTS Alba, apel la donare de sânge: Este nevoie de donatori cu grupele O negativ și A negativ Reprezentanţii Centrului de Transfuzie Sanguină Alba au lansat joi, 28 martie 2024, un apel la persoanele care pot să doneze sânge din grupele A negativ și B negativ. ”În aceasta săptămână au fost multe solicitări pe grupele […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea