Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

Invesţiiile derulate de Primăria Blaj,  pe repede înainte că vine iarna!

Alexandra Mates

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Apropierea sezonului rece îi face pe edilii blăjeni să intensifice ritmul, astfel încât la sfârşitul anului toate investiţiile aflate în derulare să  se apropie de final.

De departe cel mai important obiectiv al municipalităţii blăjene în această perioadă este realizarea extinderii canalizării menajere şi construcţia unei staţii de epurare. Până acum extinderea s-a realizat pe două străzi, alte două fiind în lucru.

Lucrările la cele două noi cămine culturale de la Mănărade şi Petrisat sunt foarte avansate astfel că acestea, odată acoperite, vor putea permite constructorilor să abordeze finisajul interioarelor pe tot parcursul sezonului rece.

Tot în această perioadă se finalizează o investiţie importantă pentru proprietarii de terenuri agricole din localitatea componentă Tiur. Se finalizează lucrările de pietruire la drumul de hotar care face legătura între Tiur şi Obârşia Tiurului. Acesta va pune în valoare terenurile agricole din acea zonă şi va fi de mare ajutor agricultorilor care vor avea acces mai uşor la parcelele de teren cultivate. Pe acelaşi model în următorii doi ani vor fi pietruite şi mai apoi asfaltate şi drumurile de hotar de la Mănărade şi Petrisat.

O altă investiţie importantă derulată de municipalitatea blăjeană se apropie de finalul lucrărilor prognozate a fi realizate în acest an. Mai mult de 50% din lucrările de modernizare ale Pieţei mari agroalimentare vor fi realizate până la sfârşitul acestui an. În primăvara anului viitor blăjenii vor beneficia  de o zonă modernă de comercializare a legumelor şi fructelor.

Tot în aceste zile se finalizează şi reparaţia străzii Dr.V.Suciu, aici fiind montate trotuare cu dale şi fiind realizat un sistem de canalizare pluvială.

Se efectuează lucrări şi pe strada Livezii acolo unde se construiesc rigole, se montează dale pe trotuare şi se modernizează drumul cu dale şi beton.

De asemenea, până la venirea iernii, edilii şi-au propus, în colaborare cu Apă CTTA, să schimbe conductele vechi de apă în cartierul Băcan din localitatea Tiur.

Serviciul zone verzi continuă lucrările de înfrumuseţare a oraşului, toamna fiind anotimpul prielnic pentru plantarea arborilor şi a plantelor bienale.

În această perioadă s-au plantat flori, care vor rămâne în jardinierele din municipiu până anul viitor. Numărul panseluţelor plantate a crescut cu 20% în comparaţie cu anul trecut, aceste flori rezistând şi la temperaturi scăzute.

Pentru a completa aliniamentele stradale sau din parcuri s-au plantat 430 de tuia, 200 de bucăţi de catalpa şi 60 de tei.

De asemenea, graţie unei donaţii făcute de întreprinderea socială „Ferma Sâncrai” în cadrul proiectului european „Incluziune socială şi pe piaţa muncii prin întreprinderi sociale” nu mai puţin de 300 de trandafiri vor înfrumuseţa din această toamnă spaţiile publice din oraş.

 ” Tot ce am început trebuie să ducem la bun sfârşit  şi să ne pregătim de o altă etapă din activitatea noastră, pregătirea fronturilor de lucru în interior. Demarăm de asemenea etapa de proiectare a investiţiilor anului viitor”, a declarat primarul municipiului Blaj, Gheorghe Valentin Rotar.

FOTO: arhivă

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Poliţiştii din Alba, la datorie de Floriile ortodoxe şi Paştele catolic 2024: Măsuri suplimentare și recomandări pentru siguranța cetățenilor

Bogdan Ilea

Publicat

în

Poliţiştii din Alba, la datorie de Floriile ortodoxe şi Paştele catolic 2024: Măsuri suplimentare și recomandări pentru siguranța cetățenilor Inspectoratul de Poliție Județean Alba a luat măsurile necesare pentru prevenirea evenimentelor negative și desfășurarea în liniște a manifestărilor prilejuite de Sărbătoarea Floriilor Ortodoxe. Vor fi suplimentate efectivele de siguranță publică și va fi asigurată prezența […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea