Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Investigații de imagistică medicală GRATUITE la Spitalul Orășenesc Cugir, din martie: Cum se pot programa pacienții

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Începând cu luna martie 2023, pacienții spitalului Orășenesc Cugir pot beneficia gratuit de investigații paraclinice de imagistică medicală – radiografii și examene CT, pe baza biletului de trimitere de la medicul specialist, în limita bugetului alocat.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Investigațiile paraclinice – examenele de radiografie și CT se efectuează, la Spitalul Orășenesc Cugir, în urma unei programări prealabile, la numărul de telefon 0786.334.907, pe baza biletului de trimitere emis de medicul specialist. Programările se fac în limita bugetului alocat de Casa Județeană de Asigurări de Sănătate, iar pacienții care nu se încadrează în limita bugetului vor fi programați în luna următoare.

Interpretarea examenelor de radiologie și imagistică medicală se va face de către radiologii Spitalului Orășenesc Cugir, în speță, medicul Văduva Valentin Doru, medic specialist încadrat în instituție încă din anul 2020 și medicul Mohora Cristina, medic radiolog încadrat în instituție în luna martie, anul curent.

”Serviciile de radiologie și imagistică medicală (ecografie generală, specială și CT) reprezintă investigații paraclinice de mare necesitate în stabilirea diagnosticului de certitudine, fără de care nu poate fi asigurată calitatea actului medical. Până la venirea noului medic radiolog, activitatea medicală care necesită astfel de investigații era mult îngreunată, datorită numărului foarte mare de solicitări. Începând cu luna martie (a.c.), odată cu încadrarea dr. Mohora Cristina, acest inconvenient este înlăturat.

O dovadă a adresabilității crescute îl reprezintă numărul foarte mare de investigații, care se ridică, în primele 2 luni ale anului 2023, la peste 2000 de expuneri. Cooptarea unui al doilea medicul radiolog în grupul medicilor de la Cugir, a reprezentat o prioritate și o necesitate totodată, având în vedere că în cursul acestei luni vom recepționa un aparat de înaltă performanță, RMN, care va intra în dotarea Laboratorului de Radiologie și Imagistică Medicală, iar activitatea în cadrul acestui laborator este strict condiționată de prezența medicului radiolog cu competențe speciale”, a declarat managerul instituției, jr. Arion Florin.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Bianca-Maria Grosu, performanță remarcabilă la olimpiada de limba spaniolă: Eleva din Sebeș, locul I la etapa națională

Ziarul Unirea

Publicat

în

Bianca-Maria Grosu, performanță remarcabilă la olimpiada de limba spaniolă: Eleva din Sebeș, locul I la etapa națională Bianca-Maria Grosu, elevă a Colegiului Național ”Lucian Blaga” din Sebeș, a obținut  Premiul I la Olimpiada Națională de Limba Spaniolă. Citește și: EDUARD PIȚU, elevul-minune din Alba Iulia, primul și singurul din județ care a reușit să obțină […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea