Rămâi conectat

Ştirea zilei

Învățământul albaiulian, profund îndoliat! Profesorul NICOLAE OTA a încetat din viaţă

Ziarul Unirea

Publicat

în

Învățământul albaiulian este profund îndoliat! Profesorul NICOLAE OTA, dascăl iubit de atâtea generații de elevi, a încetat din viață la vârsta de 77 de ani, răpus de o boală necruțătoare.

Nicolae Ota a fost unul dintre cei mai îndrăgiți profesori din Alba și fost director al Colegiului Național ”Horea, Cloșca și Crișan” din Alba Iulia.

„A iubit foarte mult elevii, cadrele didactice si invatamantul in general. Va multumesc pentru faptul ca ati donat sange si ati fost alaturi de noi in aceasta perioada zbuciumata a familiei mele. Este dovada peremptorie ca a fost foarte iubit de elevi, poate cel mai iubit profesor al generatiei sale (sper sa nu supar pe cineva). Fara gestul vostru extraordinar nu ar fi trait atat de mult, doi ani si vreo trei-patru luni. Sit tibi terra levis! In seara asta ne-a parasit, dupa o apriga si demna lupta cu boala. Psihicul sau puternic l-a ajutat sa lupte atat de mult timp cu maladia”, a scris fiul acestuia duminică seara pe facebook.

Om de certă valoare profesională, morală, managerială şi culturală, profesorul Nicolae Ota a fost ales în 1990 ca reprezentant al învăţământului în Consiliul Provizoriu Judeţean Alba.

 Între 1990 şi 1997 a fost ales director al Colegiului Naţional „Horea, Cloşca şi Crişan” iar ani la rând a fost desemnat de către directorii şcolilor din judeţ în fruntea Casei Corpului Didactic.

În calitate de profesor de pedagogie şi psihologie a modelat zeci de generaţii de elevi şi a fost răsplătit cu mai multe distincţii printre care cea de Profesor Evidenţiat, Ordinul Meritul pentru Învăţământ în Grad de Comandor sau diplome de Fidelitate şi Excelenţă.

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Avram Iancu, românul care a traversat canalul Bristol, a navigat 87 km pe Mureș, între Alba Iulia și Șoimuș

Ioana Neag

Publicat

în

Avram Iancu, românul care a traversat canalul Bristol, a navigat 87 km pe Mureș, între Alba Iulia și Șoimuș Bibliotecarul hunedorean Avram Iancu, a navigat 87 de km pe Mureș, între Alba Iulia și Șoimuș, la invitația lectorului universitar Horea Nascu. ”Crăișorul apelor”, așa cum a fost numit în urma performanțelor sale, Avram Iancu s-a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea