Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Intrare liberă și în luna iunie, la Parcul Dendrologic din Alba Iulia. Flux impresionant de vizitatori în mai

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Parcul dendrologic Dr. Ioan Vlad din zona Valea Popii din Alba Iulia 50Albaiulienii și turiștii pot vizita gratuit Parcul Dendrologic din Alba Iulia și în luna iunie, inițial fiind stabilită doar mai. Oricum, prețul de intrare va fi unul simbolic, 1 leu pentru copii și 2 lei pentru adulți, bani care vor fi folosiți pentru întreținerea obiectivului.

Administratorii parcului nu pot spune cu exactitate care este numărul zilnic al vizitatorilor, însă estimările sunt pozitive. Aproximativ 1000 de persoane duminica, ceva mai puțin sâmbăta și câteva sute în timpul săptămânii, cu preponderență după-masa.

Parcul Dendrologic se află departe de agitaţia cotidiană şi zumzetul oraşului. Se întinde pe o suprafaţă de 22 de hectare și are peste 1200 de specii de plante româneşti şi exotice existene, dar şi păsări care şi-au găsit refugiul aici, pot fi admirate în parcul natural.

Dacă la momentul actual accesul spre parc se face pe un drum noroios, neasfaltat, pe Valea Popii, potrivit edilului oraşului, strada va fi modernizată, acum este în lucru şi se introduce canalizarea. Primarul Mircea Hava a spus că aceasta va avea cel mai frumos iluminat public, fiind una dintre primele străzi care tot ceea ce înseamnă curent şi branşamente vor fi sub pământ. Pentru toţi cei care vor veni să vadă această minune, primarul doreşte ca pe aici să  poată circula şi autobuzul.

Numele parcului a fost dat “pentru cinstirea unui mare silvicultor român din judeţul Alba”, primul inginer silvic, Ion Vlad,  născut la Pianu.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice: Cum funcționează noul concept de plată cu tichete și cum poate fi accesată platforma

Ziarul Unirea

Publicat

în

Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice: Cum funcționează noul concept de plată cu tichete și cum poate fi accesată platforma O noutate pe piaţa muncii a fost anunţată marţi, 23 aprilie, de către Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale. Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice, iar […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea