Ziarul Unirea

INTERVIU| „Radiografia” parlamentarului Beniamin Todosiu: Care sunt planurile deputatului de Alba pentru județul nostru

Unul dintre cei mai tineri parlamentari din Alba, Beniamin Todosiu, vorbește ferm și determinat despre marile provocări pe care noi, cetățenii acestui județ, le mai avem de înfruntat, în drumul nostru lung înspre a deveni un județ cel puțin la fel de dezvoltat ca și restul exemplelor de „așa da” din țara noastră.

Într-un interviu acordat în exclusivitate, acesta a transmis pentru ziarulunirea.ro care este, în viziunea sa, direcția în care județul nostru ar trebui să se îndrepte, pentru a preveni marele „exod” al tinerilor, atât în străinătate, cât și în județele vecine, care au devenit între timp adevărați „magneți” pentru majoritatea studenților noștri, mereu în căutarea oportunităților.

ELIT

„Dorim ca și Universitatea din orașul nostru să nu mai fie o a treia opțiune, după cele din Cluj sau din Sibiu, pentru aceștia”, a declarat deputatul USR. „Mulți dintre ei, după ce își termină studiile în acele orașe, aleg să se mute definitiv în acestea.”

Încrezător în viitorul pe care județul nostru îl are în față, datorită infrastructurii care începe să prindă „avânt”, Beniamin Todosiu a notat că „drumul până la Cluj, de exemplu, va deveni mai ușor de parcurs, iar atât angajatorii, cât și angajații, vor beneficia. Mai mult, Blajul, prin industria sa de exemplu, va deveni un pol economic pentru județul nostru, alături de alte orașe în dezvoltare. Mult mai mulți oameni se vor gândi dacă va mai merita să își părăsească orașul pentru un altul, într-un județ vecin.”

În ochii deputatului, județul Alba are un potențial extraordinar de dezvoltare, mai ales prin prisma sectorului HoReCa, poate cel mai reprezentativ pentru noi.

ADEZIUNE PLUS ALBA

„Alba Iulia, mai mult decât orice, este un oraș turistic, iar multe din restaurantele și cafenelele noastre au început să se ridice la același standard ca și cele din București sau Timișoara.. Dacă această industrie va capitula, va rezulta în pierderi grele pentru noi. Mulți dintre antreprenorii noștri locali nu își doresc nimic mai mult decât să muncească. Chiar dacă pandemia le-a îngreunat mult modul în care afacerile lor funcționează, aceasta cea mai mare dorință a lor. Ne-am întâlnit personal cu mai mulți reprezentanți ai industriei din orașul nostru și vrem să îi ajutăm.”

Așa-numitul „stat la stat” trebuie, de asemenea, în viziunea deputatului, să fie combătut și eradicat din județ. În acest sens, Beniamin Todosiu a invocat situația care se petrece în orașul Cugir.

„Fabrica de Arme și Uzina Mecanică, deși sunt una lângă cealaltă și de cele mai multe ori au același obiect de activitate, funcționează separat. Conducerea reprezintă 30% din totalul angajaților de acolo, lucru ce poate fi comparat cu situația întâlnită la TAROM sau METROREX. Este deci nevoie de un audit în acest caz, ca să putem determina ce măsuri se pot lua pentru a le face eficiente. În cazul Fabricii de Arme, numărul angajaților nu a făcut decât să scadă pe parcursul anilor, iar noi nu avem în niciun caz nevoie de un război pentru a produce și comercializa produsele acesteia. Avem nevoie de diversitate”, a notat deputatul USR.

De asemenea, când vine vorba de angajarea celor mai buni și mai calificați oameni pentru funcțiile publice, așa-numiții „bugetari”, în a căror „piele” am dori mulți să ne aflăm, parlamentarul a transmis faptul că „primăriile ar trebui să se bată pentru aceștia, Prin noi, oamenii văd o speranță în ceea ce înseamnă meritocrația și ceea ce înseamnă promovarea oamenilor care aduc plus valoare. Este nevoie de o reformă în ceea ce privește salarizarea acestora de asemenea, pentru că nu mi se pare normal ca și un angajat care își dă silința și care este preocupat de munca sa să primească la fel de mulți bani ca și unul care nu este interesat. Rezultatele trebuie să fie recompensate.”

Numărul mandatelor pe care un parlamentar le poate avea pe parcursul carierei sale este de asemenea un lucru de care Beniamin Todosiu este preocupat.

„Există parlamentari care se află la al treilea sau al patrulea mandat, iar în condițiile în care însuși președintele nostru este limitat la a avea doar două în funcția sa, mie mi se pare exagerat. Mai mult, numărul acestora, de 500, nu cred că mai reflectă realitatea, am putea vorbi de maxim 300. Suntem, în primul rând, poli de imagine, iar acest lucru nu se poate realiza decât prin aducerea oamenilor noi.”

În ceea ce privește atragerea oamenilor cu adevărat noi, parlamentarul de Alba a vorbit și despre experiența sa cu tinerii din județ. Acesta a spus că „este greu să câștigi sufletele acestora, în special în mediul rural, unde multă lume, din păcate, a ajuns să voteze cu partidul și nu cu oamenii care le reprezintă. Noi suntem un partid nou, iar tocmai acest lucru îl și reprezentăm, noul și dorința de a evolua.

Suntem foarte fericiți că am putut crea și USR Tineret în județul nostru și că am găsit tineri cu dorință de a învăța și a se implica în activități în numele comunității.”

Un partid nou înseamnă de asemenea și provocări pe măsură. Printre acestea, s-au numărat și alegerile locale din 2020, în urma cărora Alianța USR-PLUS a câștigat cel mai important „fotoliu” de primar din județ, acela a Municipiului Alba Iulia.

„Victoria domnului primar Pleșa a fost atribuită proiectului la care mulți dintre colegii mei, împreună cu dânsul, au lucrat din greu. Le atribui o mare parte din merit acestora, domnul Pleșa, de asemenea, a fost în stradă cu noi și am luat Alba Iulia cartier cu cartier, lucru pe care l-a făcut de la începutul campaniei și până la sfârșit.”, a comentat parlamentarul.

La sfârșitul mandatului său, deputatul are mai multe planuri pe care vrea să le realizeze.

„Vreau să ajut de exemplu cât mai mulți oameni să își găsească curajul pentru a dezvolta o afacere. Vreau să folosesc toată experiența acumulată în această funcție și să fiu cât mai de ajutor tinerilor care vor să pășească în această direcție. Îmi doresc ca și copilul meu să aibă o viață frumoasă aici, în țara sa și să nu fie nevoit să plece pentru a-și căuta un trai mai bun. Pentru astfel de lucruri muncesc”, a transmis acesta.

Deputatul Beniamin Todosiu este, astfel, un tânăr parlamentar care nu dorește doar să inspire ideea de reformă, ci să o reprezinte prin acțiunile sale.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Te-ar putea interesa și:

DOCUMENT| Orașul Abrud SCAPĂ de restricții. Incidența de infectare a scăzut sub 1,5/1000 de locuitori

Datorită scăderii incidenței cazurilor de coronavirus sub 1.5 la mie, orașul Abrud scapă de restricțiile impuse prevenirii răspândirii noului coronavirus,… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

OFICIAL| 3.697 cazuri noi de coronavirus în România. Bilanțul total ajunge la 676.968 de îmbolnăviri

Marți, 12 ianuarie 2021, Grupul de Comunicare Strategică a dat publicității noul bilanț al pandemiei de COVID-19 în România. Până… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

OFICIAL: Starea de alertă, PRELUNGITĂ cu încă 30 de zile: Măsurile și restricțiile care vor trebui respectate

Prelungirea cu 30 de zile a stării de alertă, începând de miercuri, 13 ianuarie a fost aprobată de către Guvernul… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

DOCUMENT| Comuna Stremț în scenariul ROȘU, Ocna Mureș, Cetatea de Baltă și Sântimbru în scenariul GALBEN. Măsuri pentru următoarele 14 zile stabilite de CJSU Alba

În urma ședinței Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, s-a dispus menținerea în scenariul roșu a localității Stremț și în… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

VIDEO| PERCHEZIȚII în Alba și alte județe din țară într-un dosar cu acuzaţii de fals de monedă: Cum opera gruparea infracţională

Ofițerii BCCO Piteşti au efectuat marţi, 12 ianuarie, mai multe percheziţii domiciliare, în judeţele Alba, Sibiu, Arad şi Bacău, într-un… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

FOTO| Dante Café & Dine – de patru ani, o altfel de experiență culinară la Alba Iulia

Dante Café & Dine, cochetul restaurant de la intrarea în Cetatea Alba Carolina, a împlinit 4 ani de la deschidere,… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Alba Iulia REVINE la SCENARIUL ROȘU. Incidența de infectare a ajuns la 3 cazuri/1000 de locuitori

Deși carantinarea Municipiului Alba Iulia a „dat roade” în ceea ce privește scăderea numărului de persoane infectate, orașul nostru a… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro