Rămâi conectat

Politică Administrație

Întâlnire între oficiali din MADR și fermieri interesați de fondurile europene pentru agricultură și piscicultură, la Prefectura Alba

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

intalnire prefecturaDirectorul Autorităţii de Management – Programul Operaţional de Piscicultură din cadrul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Cicerone Cumpănăşoiu și Nicolae Popa – directorul general adjunct pentru implementare tehnică al Agenţiei de Finanţare a Investiţiilor Rurale au fost prezenți astăzi la Prefectura Alba unde s-au întâlnit cu fermieri din județ, interesați de agricultură și piscicultură.

Discuțiile s-au axat pe prezentarea Programul PNDR 2014-2020 și facilitățile pe care ministerul încearcă să le creeze pentru a simplifica accesarea de fonduri europene în domeniu.

Au fost prezenți, pe lângă gazda întâlnirii – subprefectul Cornel Murg, reprezentanţi ai Grupurilor de Acţiune Locală, primari din judeţ și reprezentanţi ai asociaţilor de profil din domeniul agriculturii şi pisciculturii.

Cei doi oficiali din MADR au declarat că discuția a fost constructivă. Au fost clarificate nelămuririle privind modalitățile de accesare a fondurilor europene și au fost recepționate nemulțumirile axate în principal pe durata prea mare a perioadei de evaluare a proiectelor și de dificultățile întâmpinate în asigurarea cofinanțării.

Participanții la întâlnire au fost înștiințați că evaluarea se va face în maximum 3 luni, astfel încât să nu mai existe pericolul pierderii fondurilor și că a fost pregătit un proiect de lege privind unele facilităţi legate de cofinanţarea necesară accesării fondurilor europene pentru agricultură, care va intra în dezbatere la Camera Deputaților.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comunicat de presă | USR Poiana Vadului: Dragomir Avram – Un Om pentru Oameni, la Primăria Poiana Vadului

Bogdan Ilea

Publicat

în

Comunicat de presă | USR Poiana Vadului: Dragomir Avram – Un Om pentru Oameni, la Primăria Poiana Vadului USR Poiana Vadului are deosebita plăcere de a vă prezenta candidatul pentru funcția de primar, domnul Dragomir Avram. Cu o experiență de peste 20 de ani în serviciul comunității, atât ca poștaș, cât și ca viceprimar, Dragomir […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea