Rămâi conectat

Curier Județean

Întâlnire de tineret în Parohia Tibru în cadrul Festivalului de colinde şi tradiţii populare „La Tibru vin colindători”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Irineu Arhiepiscop al Alba Iuliei în data de 28 decembrie 2014 a avut loc în Parohia Tibru, Protopopiatul Alba Iulia, o întâlnire zonală a tinerilor în cadrul Festivalului de colinde şi tradiţii populare „La Tibru vin colindători”, ediţia a 3-a.

Tibru01Organizatorii evenimentului au fost Parohia Tibru şi Asociaţia Ţinutul Tibreanului. În cadrul evenimentului au participat tineri din parohiile Ighiel, Cetea, Cricău şi Tibru care au prezentat fiecare colinde şi tradiţii din satele lor.

În deschiderea programului s-a săvârşit un Te-deum de către un sobor de preoţi în frunte cu Pr. Păunel Juchi, inspectorul pentru tineret al Arhiepiscopiei de Alba Iulia, delegatul ÎPS Irineu, care la finalul slujbei a transmis mesajul de binecuvântare al Înaltpreasfinţiei Sale.

Regia festivalului a prezentat obiceiul primirii colindătorilor la casa preotului satului unde s-au adunat tinerii şi fruntaşii satului pentru a primii alături de familia acestuia colindatori veniţi din satele vecine. Cei prezenţi au decorat scena ca o casă tradiţională cu brad, obiecte tradiţionale (ceramică, ustensile de bucatărie, feţe de masă, preşuri, obiecte de mobilier) şi bucate traditionale pe masa pentru răsplătirea colindătorilor. După ce toate grupurile de colindători au fost primiţi la colindat şi au fost răsplătiţi cu daruri. La propunerea preotului, conform tradiţiei din bătrâni, tinerii voluntari ai Asociaţiei Ţinutul Tibreanului, membri ai clasei de dansuri populare din Tibru a Centrului de Cultură „Augustin Bena” a judeţului Alba, au prezentat jocul popular „Jiana”, după care soliştii Teodora Zărnescu din Alba Iulia şi Nicoleta şi Florin Silea din Aiud au încântat auditoriul cu câteva colinde şi cântece populare. În continuare, organizatorii au oferit pentru tinerii prezenţi, o seară dansantă.

Pr. Tudor Man


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Update/ Bărbat decedat în localitatea Boz. A căzut pe stradă în timp ce mergea cu bicicleta

Unirea Ziarul

Publicat

în

Update/ Bărbat decedat în localitatea Boz. A căzut pe stradă în timp ce mergea cu bicicleta. A fost solicitată intervenția unui elicopter SMURD Echipajul SMURD din cadrul Secției de pompieri Sebes a fost solicitat să intervină în localitatea Boz pentru acordarea primului ajutor, unui barbat de aproximatic 50 ani, căzut cu bicicleta, inconștient. La sosirea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea