Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Opinii - Comentarii

Înşelăciunile prin metoda „accidentul” fac noi victime în Alba. Poliția este în alertă

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În ultima săptămână, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba a fost sesizat despre comiterea a 3 fapte de înşelăciune şi a 3 tentative de înşelăciune, toate cu același mod de operare.

Persoane necunoscute apelează telefonic victimele, pretinzând că au calitatea de avocat şi condiţionează reprezentarea rudelor victimelor în cauze privind implicarea acestora în accidente rutiere soldate cu consecinţe grave. (ex: decesul unor copii cu vârsta de 8 şi 9 ani), cerând în schimbul serviciilor de reprezentare, sume mari de bani.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

În vederea prevenirii victimizării din astfel de fapte, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba revine cu recomandarea adresată tuturor cetățenilor de a manifesta o atenţie sporită atunci când sunt apelaţi de persoane necunoscute, care invocând diverse situaţii, ce-i implică pe membrii familiilor sau pe cunoscuţi, le solicită sume de bani sau datele personale.

În situaţia în care sunt contactate de astfel de persoane, recomandăm să verifice întotdeauna dacă informaţiile sunt adevărate şi să se adreseze poliţiei, apelând S.N.U.A.U. 112.

Potrivit IPJ Alba, “ultima astfel de faptă a fost sesizată la data de 29.01.2013, poliţiştilor de la Postul de Poliţie Jidvei.

Un bărbat de 57 de ani, din comuna Jidvei, a reclamat faptul că în data de 28.01.2013, a fost sunată de un bărbat, care s-a recomandat ca fiind avocat, şi care l-a informat că fiica sa a avut un accident rutier, pe raza municipiului Brăila, în urma căruia a decedat un copil de 8 ani.

Acesta i-a solicitat suma de 2.500 de euro pentru a o reprezenta pe fiica sa în fața organelor judiciare.

Victima a depus, printr-un serviciu de transfer rapid de bani, suma de 3.000 de lei, după care a constatat că a fost înşelată.

Poliţiştii continuă cercetările, pentru identificarea autorului şi tragerea sa la răspundere penală sub aspectul comiterii infracţiunii de înşelăciune.”


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

Sufletele celor care mor în Săptămâna Luminată ajung în Rai? Credința populară că în această săptâmână ușile Raiului sunt deschise

Ziarul Unirea

Publicat

în

Sufletele celor care mor în Săptămâna Luminată ajung în Rai? Credința populară că în această săptâmână ușile Raiului sunt deschise, iar cele ale Iadului închise Săptămâna care urmează după Paște este o perioadă de împlinire sufletească, cea mai curată și mai frumoasă perioadă a calendarului bisericest, numită de către preoți și „Raiul anului bisericesc”, pentru […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea