Rămâi conectat

Actualitate

Inițiativă ADR Centru: cetățenii Regiunii Centru, în contact direct cu uniunea europeană!

Publicat

în

Începând cu 1 ianuarie 2013, ADR Centru a lansat prin intermediul unui nou proiect, un centru regional de informare privind activitățile Uniunii Europene, strategiile și programele sale. Centrul Europe Direct Regiunea Centru va fi deschis și pus la dispoziția cetățenilor timp de cinci ani, respectiv pe perioada 2013-2017.

Începând cu acest an, în regiune vor fi desfășurate activități de informare și comunicare care vor implica activ cetățenii în dezbaterea problemelor europene. Experții ADR Centru vor organiza o serie de evenimente și concursuri, vor pune la dispoziție o bibliotecă cu publicații ale Uniunii și vor răspunde întrebărilor despre Uniune și programele sale, adresate direct, telefonic sau online de către cetățeni.

Timp de cinci ani, experții din cadrul ADR Centru vor contribui la îmbunătăţirea nivelului de informare al locuitorilor din Regiunea Centru în ceea ce priveşte drepturile lor, legislaţia europeană, programele de finanţare și activităţile instituţiilor europene.

Electrica Furnizare Discount

Dacă aveți întrebări, puteți contacta reprezentanții ADR Centru la tel 0358/403121, puteți transmite e-mail la [email protected], sau puteți să le adresați direct la sediul din Alba Iulia, str. Decebal, nr. 12.

Centrul de informare Europe Direct Regiunea Centru urmăreşte ca, pentru perioada 2013-2017, să fie un pol de informare la nivel regional pentru cei 2,5 milioane de cetăţeni din Regiunea Centru în ceea ce priveşte acţiunile şi priorităţile Uniunii Europene. ADR Centru completează prin acest proiect lista serviciilor pe care le oferă cetățenilor din Alba, Brașov, Covasna, Harghita, Mureș și Sibiu. Începând cu acest an, pe lângă gestionarea proiectelor cu fonduri nerambursabile, susținem dezvoltarea regiunii și prin crearea acestui centru de informare regional. Centrul Europe Direct Regiunea Centru este un proiect de comunicare care va aduce mai aproape Uniunea Europeană de cetățeni, care pune la dispoziția cetățenilor informații și le dă posibilitatea de a se implica și de a contribui activ la politicile europene. Este necesar să ne cunoaștem drepturile, în calitate de cetățeni europeni, pentru a le putea exercita sau a le putea revendica”, a declarat Simion Crețu director general ADR Centru.

Agenţia pentru Dezvoltare Regională Centru a participat în luna septembrie 2012 la cererea de propuneri organizată de Comisia Europeană pentru selectarea structurilor gazdă pentru centrele de informare ale Reţelei Europe Direct în perioada 2013-2017. Ca urmare a selectării propunerii înaintate, Comisia Europeană şi Agenţia pentru Dezvoltare Regională Centru au încheiat în 12 decembrie 2012 Acordul-cadru pentru funcţionarea în perioada 2013-2017 a Centrului de informare Europe Direct Regiunea Centru la Alba Iulia, în cadrul sediului ADR Centru. Toate activităţile Centrului Europe Direct Regiunea Centru sunt complementare celor desfăşurate în prezent de către ADR Centru şi vor întregi gama de informaţii transmise şi de evenimente realizate de către Agenţie, susţinând-o în scopul său de a promova instrumentele de finanţare europene, de a obţine un feedback necesar pentru a genera un comportament activ şi de a implica cetăţenii în politicile Uniunii Europene.

Publicitate

Actualitate

COD PORTOCALIU de CANICULĂ, meteorologii avertizează : ASTĂZI temperaturile vor ajunge la 40 de grade în jumătate din teritoriul României. Zone vizate

Publicat

în

COD PORTOCALIU de CANICULĂ, meteorologii avertizează : ASTĂZI temperaturile vor ajunge la 40 de grade în jumătate din teritoriul României. Zonele vizate

Administrația Națională de Meteorologie anunță pentru duminică, 1 august, COD PORTOCALIU de CANICULĂ, cu temperaturi ce vor ajunge la 41 de grade, în jumătate din teritoriul României.

Duminică (1 august) în Muntenia, Oltenia, Banat, Crișana, sudul Moldovei și sud-vestul Transilvaniei, disconfortul termic va fi deosebit de accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime se vor situa între 37 şi 40 de grade, iar izolat în Lunca Dunării se vor atinge 41 de grade.

Electrica Furnizare Discount
Citește mai mult

Actualitate

A început Postul Adormirii Maicii Domnului. Obiceiuri și tradiții la români, în cele 2 săptămâni

Publicat

în

A început Postul Adormirii Maicii Domnului. Obiceiuri și tradiții la români, în cele 2 săptămâni

Pentru creștinii ortodocși urmează 2 săptămâni de post și rugăciune, ținând cont că tocmai ce am intrat în Postul Adormirii Maicii Domnului, moment care precede marea sărbătoare de peste an a Sfintei Maria Mare.

Potrivit rânduielilor ortodoxe, miercuri, 31 iulie, a început Postul Adormirii Maicii Domnului. Acesta durează două săptămâni, până la Sfânta Marie Mare, prăznuită pe 15 august. În limbajul popular, acest post mai este cunoscut și sub denumirea de Postul Sfintei Marii sau Sântămariei.

Este un post care pregătește credincioșii de cele două mari praznice împărătești ale lunii: Schimbarea la Față (6 august) și Adormirea Maicii Domnului (15 august). Postul Adormirii Maicii Domnului durează mai puțin decât Postul Paștelui sau decât cel care precede Crăciunul, dar este considerat la fel de important în creștinismul ortodox.

Electrica Furnizare Discount

Citește și: mesaje de Sf Maria

Postul Adormirii Maicii Domnului este cel mai nou dintre cele patru posturi de durată. Originea lui trebuie căutată prin secolul al V-lea, când cultul Maicii Domnului a început a cunoaște o dezvoltare mai mare și când sărbătoarea Adormirii ei a început a căpăta o mai mare importanță. La început însă, nici timpul din an, nici durata și nici felul postirii nu erau la fel peste tot.

În zona Antiohiei, creștinii posteau o singură zi (6 august), alții mai multe zile (patru la Constantinopol sau opt la Ierusalim); în răsărit posteau în luna august și de aceea postul era numit și Postul lui August, alții în septembrie (apusenii, cum fac până azi), iar alții nu posteau deloc, socotind că sărbătoarea Adormirii este zi de mare bucurie, deoarece Maica Domnului a trecut de la amărăciunea pământească la bucuria cerească, unde stă în nemijlocită apropiere de Fiul ei iubit.

Data și durata postului au fost uniformizate în toată Ortodoxia abia în secolul XII, la Sinodul Local din Constantinopol, ținut la 1166, sub patriarhul ecumenic Luca Crysoverghi, care a hotărât ca postul să înceapă la 1 august și să dureze 14 sau 15 zile, până la Sărbătoarea Adormirii (15 august).

Îndrumările tipiconale prevăd ca în Postul Adormirii Maicii Domnului să se ajuneze lunea, miercurea și vinerea, până la Ceasul al IX-lea (aproximativ ora 15:00), după care se poate consuma mâncare uscată. Marțea și joia se consumă legume fierte, fără untdelemn, iar sâmbăta și duminica este dezlegare la untdelemn și vin. De sărbătoarea Schimbării la Față (6 august) este dezlegare la pește.

sursa: capital.ro

Citește mai mult

Actualitate

Deși România a vândut peste UN MILION de doze de vaccin anticoronavirus rămase nefolosite, vom mai primi încă 200.000 de mii

Publicat

în

Mai mult de 200.000 de doze de vaccin anti-Covid, produse de companiile Johnson&Johnson și Moderna, ajung vineri în România.

CNCAV a anunțat că 93.600 doze de vaccin de la compania farmaceutică Johnson&Johnson sosesc vineri la Institutul Cantacuzino. Transportul pe cale terestră al dozelor este asigurat de firma producătoare.

Acestea vor fi depozitate la Centrul Național de Stocare, iar în perioada următoare vor fi distribuite în centrele regionale existente la nivel național, scrie Mediafax.

Electrica Furnizare Discount

Până în prezent, 987.700 de doze Janssen au fost recepționate, iar 431.018 au fost deja utilizate pentru imunizarea populației.

Tot vineri vor sosi în țară și 111.600 de doze de vaccin Moderna.

Acestea vor fi depozitate la Compania Națională „Unifarm”, iar în perioada următoare vor fi distribuite în centrele regionale existente la nivel național.

Până în prezent, 1.705.200 de doze Moderna au fost recepționate, iar 726.395 au fost deja utilizate pentru imunizarea populației.

Sursa: stiripesurse.ro

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare