Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Îngrijorați, apicultorii vor studiu privind efectele nocive ale pesticidelor de ultima generatie asupra albinelor

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Apicultoii români membri în Asociatia Crescatorilor de Albine din Romania impreuna cu Autoritatea Nationala Fitosanitara intentioneaza sa realizeze un studiu privind efectele nocive ale pesticidelor de ultima generatie asupra albinelor din Romania.

Demersul vine după ce în iarna acestui an apicultorii s-au confruntat cu depopulari si mortalitati de albine in peste 33 de judete.

„Speram sa gasim o posibilitate ca, impreuna cu Autoritatea Nationala Fitosanitara din subordinea Ministerului Agriculturii, sa facem un studiu privind efectele nocive ale neonicotinoidelor asupra albinelor pentru ca in Romania nu s-au facut astfel de cercetari, desi in Europa sunt destul de numeroase. Avem probleme pentru ca in aceasta iarna s-au inregistrat depopulari si mortalitati de albine. Am primit din 33 de judete astfel de semnale si asteptam ca, dupa ce se mai incalzeste vremea, la sfarsitul acestei luni sau la inceputul lunii aprilie, sa facem un inventar si sa vedem cum stam. Este posibil ca aceste depopulari sa apara din cauza rapitei si a culturii de floarea soarelui care au fost tratate cu neonicotinoide. Desi efectele acestor pesticide nu sunt imediate, ele apar in timp, sunt efecte subletale asupra puietului si a generatiilor urmatoare”, a declarat pentru presedintele Asociatiei Crescatorilor de Albine din Romania, Ioan Fetea.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Sâmbăta lui Lazăr. Obiceiuri și tradiții cu o zi înainte de Florii: Se fac plăcinte cu mere și se dau de pomană

Ziarul Unirea

Publicat

în

Sâmbăta lui Lazăr. Obiceiuri și tradiţii în sâmbăta Floriilor – se fac plăcinte cu mere şi se dau de pomană • Istoricul sărbătorii „Moșii de Florii” Sâmbăta lui Lazăr este sărbătorită de creștini-ortodocși cu o zi înainte de Duminica Intrării lui Hristos în Ierusalim (Duminica Floriilor) și reprezintă puntea de legătură între Postul Paștelui și […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea