Rămâi conectat

Ştirea zilei

“Îngerii de la Spitalul din Aiud” | Recunoștință, ca de la suflet la sufet

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

“Îngerii de la Spitalul din Aiud” | Recunoștință, ca de la suflet la sufet

Nicu Paștiu, antrenorul emerit de box din Alba Iulia, cred că nu mai are nevoie de nicio prezentare. Activitatea sa în ring este una extraordinară, iar rezultatele obținute în cele peste 4 decenii de activitate pugilistică excepționale, Nicu Paștiu descoperind talente precum Marinel Tușineanu, Traian Vâjdea, Waldemar Cucereanu sau Andrei Dărămuș, ca să pomenim numai câteva exemple.

Dar nu performanțele sportive ale antrenorului decorat de președintele României cu “Meritul Sportiv Clasa I” fac subiectul acestui articol.

Nicolae Paștiu, împreună cu soția Rodica, au trecut luna trecută printr-o cumpănă a destinului, fiind identificați cu COVID-19. Vârsta (Nicu va împlini 64 de ani în 24 decembrie), dar și alte afecțiuni de sănătate, i-au obligați pe cei doi soți să se interneze la Aiud, la Spitalul de Pneumoftiziologie, timp de peste două săptămâni. Curajoși, deși acuzau probleme din cauza virusului, s-au deplasat cu propriul autoturism de la Alba Iulia la Aiud, unde au dat de “îngerii care i-au salvat”. Nicu și Rodica (65 de ani) s-au temut, firesc, ținând cont de această boală cruntă ce nu i-a ocolit, însă au trăit momente aparte, bucurându-se de implicarea și sprijinul personalului din spitalul aiudean. 17 zile salonul le-a fost casă, însă generozitatea celor din jur le-a fost sprijin.

“Nici nu avem cuvinte să explicăm cum am fost tratați, de ce condiții am beneficiat, cum au avut grijă de noi acești oameni”, a spus Nicolae Paștiu.

Nu sunt singurii pacienți care simt să-și exprime în mod public recunoștința față de medicii și restul cadrelor medicale, care au dat dovadă de compasiune, implicare, devotament și respect față de semenii aflați la necaz, dovedind că sunt OAMENI.

Am fost momente dificile, ne-am temut, eu acuzam o stare mai gravă a bolii decât Nicu. La un moment dat vorbeam în salon cu infirmiera Elena Giurgiu. Nu mâncasem de 5 zile și i-am spus că am poftă de banane. Imediat această femeie l-a sunat pe soțul dânseia și într-o jumătate de oră acesta s-a deplasat la spial, pentru noi, persoane necunoscute, ne-a cumpărat banane și le-a adus. Efectiv mi-au dat lacrimile, pentru că doar cine trece prim momente grele înțelege ce înseamnă semnificația unui asemenea gest de suflet”, a povestit Rodica Paștiu.

Cei doi soți Paștiu încearcă prin acest articol să le mulțumească celor care le-au fost alături în momentele dificile petrecute în ultima lună. Lista celor în fața cărora se închină cuprinde următoarele nume: dr. Ioan Căliman – medic de familie, dr. Ligia Lăncrănjan – dispensarul TBC Alba Iulia, alături de angajați ai unitățiii spitalicești din Aiud, respectiv medicii Silvia Săvuț, Corina Pirici, Cristian Rugeanu, asistenții Adi, Cristina Cristea, Magda Dragu, Mariana Răcătău, Dana, Lilia Bogdan, Carmen Alban, Dania Costin, Ileana Fosto, Cosmina Vlad, Neli Maniac, Dana Garcea, Dana Șeulean, Tatiana Moldovan, Ana Maria, Daniela Pasc, Ana Paul și infirmierele Elena Giurgiu, Letiția Târcă, Ana Udrea și Ana Trif.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Cugireanul Emil Muntean, reales în funcția de președinte al parcurilor industriale din România

Unirea Ziarul

Publicat

în

Cugireanul Emil Muntean, reales în funcția de președinte al parcurilor industriale din România Recent, la Centrul de Afaceri, Transfer Tehnologic și Incubator de Afaceri – CATTIA Brașov, a avut loc ședința Adunării Generale a Asociației Parcurilor Industriale, Tehnologice, Științifice și a Incubatoarelor de Afaceri din România – APITSIAR. Pe agenda de lucru a reuniunii s-a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea