Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Sport

Industria Galda de Jos, revelaţia sezonului trecut: „Problemele din primăvară ne-au întărit! Performanţele au fost peste resursele financiare”

Dan HENEGAR

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

Antrenorul Paul Ciucă şi directorul sportiv Gligor Udrea, reprezentanţii divizionarei terţe Industria Galda de Jos, au fost astăzi invitaţi într-o emisiune la Radio Unirea FM, prezentându-şi intenţiile de abordare a viitoarei stagiuni, după ce în sezonul anterior găldenii au fost revelaţia fotbalului judeţean, jucând returul cu bani aduşi de acasă de preşedintele Marcel Georgiu şi antrenorul Paul Ciucă.

La Industria Galda de Jos niciun reprezentant din conducerea clubului nu are salariu, oficialii divizionarei terţe activând în baza unui contract de voluntariat, fiind un exemplu de lăudat la nivelul fotbalului autohton, un caz rar.

*Paul Ciucă: „Dacă aveam forţă financiară, promovam”

Anul trecut, dacă exista forţă financiară, puteam promova în Liga a 2-a. Cu salarii decente, cu jucători care se ocupă numai de fotbal. Noi am abordat returul cu fotbalişti ce veneau la meciuri direct de la muncă. Nu au existat condiţii minime de a face performanţă„, a precizat Paul Ciucă.

La noi performanţele au fost mult peste resursele financiare! Problemele majore care le-am avut au fost resorturile ce au dus la o asemenea realizare. Jucătorii au fost plătiţi doar în luna mai, aceste probleme ne-au întărit, ne-au motivat, am reuşit să trecem peste aceste momente dificile”, a spus Paul Ciucă, acesta lăudând forţa celorlalte competitoare din judeţ, Unirea Alba Iulia, Performanţa Ighiu şi Metalurgistul Cugir, în perspectiva viitoarei stagiuni.

Ne-am dori să jucăm în fiecare etapă cu „U” Cluj, ne motivează să jucăm asemenea meciuri, cu mulţi spectatori, chiar dacă vom pierde 9 meciuri din 10„, a adăugat Paul Ciucă.

Stabilitatea lotului şi a conducerii tehnice a contat. Paul a reuşit să formeze o echipă şi nişte caractere. În acest an ne-am lovit pentru prima dată de aceste probleme financiare, dar le-am depăşit„, a menţionat Gligor Udrea.

*Jucătorii plătiţi abia în mai, preşedintele a împrumutat clubul!

I-am motivat pe jucători prin acest necaz, le-am spus băieţilor: hai să demonstrăm, că avem valoare şi că putem să facem şi performanţă. S-a dovedit unitatea celor de acolo, preşedintele Marcel Georgiu a împrumutat o sumă de bani în acele momente dificile”, a adăugat antrenorul Industriei, formaţie ce are cel mai mic buget dintre competitoarele judeţene.

Jucători importanţi precum Cernea, D. Lupşan, Frenţiu sau S. Mureşan au refuzat în această vară oferte importante, preferând să rămână la Industria, unora fiindu-le majorate salariile din acest motiv. „Ne-am dat seama după atâţia ani şi atâtea performanţe notabile că jucătorii merită stimulente pe măsură. Paul Ciucă are un talent de a motiva şi stimula jucătorii, o modalitate foarte originală, este antrenorul potrivit pentru Industria„, a adăugat Gligor Udrea, menţionând şi sprijinul sponsorilor din comună în depăşirea momentelor critice.

*Probleme cu juniorii

Conform resurselor financiare, ne propunem evitarea retrogradării, sper să o facem cât mai repede. Foarte mult depinde de valoarea juniorilor şi vom lucra cu ce avem. Va fi un an greu din acest punct de vedere. Mereu am pornit cu şansa a doua, dar ne-am agăţat de fiecare meci şi am reuşit rezultate notabile„, a adăugat Paul Ciucă, acesta sperând ca Ionuţ Cioplântă să continue la Industria Galda, fundaşul aiudean recuperându-se după o accidentare.

Industria Galda de Jos caută în continuare juniori, mai ales în zonă, în condiţiile în care Boancă are probleme medicale, iar Vonya este la muncă în Cehia. Cei doi oficiali ai Industriei consideră că fotbalul din Alba este într-un real progres şi că în scurt timp o reprezentantă a judeţului va ajunge în Liga a 2-a, menţionând numele Unirii Alba Iulia, în condiţiile în care va exista sprijin financiar.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Liga 4: Energia Săsciori, primul eșec din retur, la Stremț | Victorii externe pentru Inter Unirea și Hidro Mecanica Șugag

Dan HENEGAR

Publicat

în

În etapa a 26-a a Ligii 4 se remarcă acel 32-0 realizat de Performanța Ighiu, un scor record cu „lanterna roșie”. Voința Stremț a produs primul eșec din retur pentru Energia Săsciori, în final marcând și portarul Dragoș Pop. Liderul CIL Blaj a învins 13-0 pe CS Zlatna. Spicul Daia Română s-a impus în prelungiri […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea