Rămâi conectat

Actualitate

Începe distribuirea pastilelor cu iod. Rafila: Administrarea acestora nu se aplică la toată populația

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Începe distribuirea pastilelor cu iod. Rafila: Administrarea acestora nu se aplică la toată populația

Alexandru Rafila a declarat că într-un timp scurt 30 milioane de pastile au fost produse de Antibiotice Iaşi şi a adăugat că vor ajunge la direcţiile de sănătate publică, iar astfel de comprimate nu sunt pentru toată lumea, ci pentru copii şi femei gravide.

Ministrul Sănătății a reamintit faptul că tratamentul cu iodură de potasiu are anumite particularități, pe care oamenii trenuie să le cunoastă și să țină seama de ele.

„În cazul unui incident (nuclear – N.R.), administrarea pastilelor cu iod nu se aplică la toată populația, nu se administrează DIN TIMP.

Dar sigur că stocurile trebuie să existe din timp, pentru fi distribuite, dacă e cazul, copiilor și femeilor gravide.

Această distribuție finală se face cu prefecturile si comitetele pentru situații de urgență. Și medicii de familie au responsabilitatea pentru sănătate comunității și mi se pare firesc să fie implicați în acest demers,” a precizat Rafila.

Antibiotice Iași a fabricat începând de marți, o mare cantitate mare de iodură de potasiu, într-un ritm de 2,5 milioane de pastile la fiecare 48 de ore, a anunțat, luni, ministrul Sănătății, Alexandru Rafila. Potrivit necesarului realizat de către autorităţi, România are nevoie de 30 de milioane de comprimate.

Sursa: realitatea.net


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

E și România prima în UE: Cel mai mare decalaj între românii foarte bogați și săracii lipiți pământului

Unirea Ziarul

Publicat

în

E și România prima în UE: Cel mai mare decalaj între românii foarte bogați și săracii lipiți pământului România înregistrează unul dintre cele mai mari decalaje din UE între veniturile mari şi cele mici în rândul populaţiei, potrivit unui Infografic Monitorul Social, un proiect al Fundaţiei Friedrich-Ebert-Stiftung România, care citează date Eurostat din 2022. Conform […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea