Incendiu la acoperișul unei anexe gospodărești din localitatea Mușca, comuna Lupșa. Cauza probabilă, un scurtcircuit electric

PRO ROMÂNIA - Alegeri parlamentare 2020

Stația de pompieri Cîmpeni a intervenit duminică, la ora 19:39, în localitatea Mușca din com. Lupșa, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la acoperișul unei anexe gospodărești (magazie), proprietatea lui V.N. Pompierii militari au acționat cu două autospeciale complexe de intervenție și o ambulanță SMURD.

Ca urmare a acestui incendiu, au ars acoperișul anexei gospodărești confecționat din lemn cu învelitoare din țiglă pe o suprafață de aproximativ 80 mp, bunurile aflate în interiorul acesteia și aproximativ 20 mp din acoperișul casei de locuit. Cauza probabilă a incendiului o reprezintă un scurtcircuit electric produs la un cablu electric neizolat corespunzător.

USR - Alegeri parlamentare 2020

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Unirea” al judeţului Alba reaminteşte cetăţenilor câteva măsuri privind instalațiile electrice, şi anume:

PMP - Alegeri parlamentare 2020
  • nu utilizaţi aparatele electrice, cablurile electrice, prizele, întrerupătoarele, dispozitivele de protecţie cu defecţiuni sau cu improvizaţii;
  • nu folosiţi siguranţe fuzibile supradimensionate prin înlocuirea cu liţă a fuzibilului calibrat;

nu suprasolicitaţi instalaţia electrică folosind mai multe aparate simultan.

Echipajele SMURD ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Unirea” al județului Alba au intervenit, în perioada 26-29.05.2017, la 60 solicitări medicale.

 

Salvează

Salvează

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419