Rămâi conectat

Curier Județean

Incendii de mirişti şi fâneţe la Cugir şi Vinerea

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Timp de mai bine de cinci ore s-au luptat pompierii din cadrul Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă din Cugir pentru a stăvili incendiile provocate prin aprinderile a cca 13 ha de mirişti şi fâneţe la Vinerea şi Cugir.
Prima intervenţie s-a petrecut la Vinerea, în zona Depozitului unde 4 hectare de mirişti şi 2 de fâneţe s-au aprins iar apoi la Cugir, pe „Ţara Vânturilor” alte 3 hectare au luat foc, vântul puternic favorizând şi incendierea unei construcţii din scândură, în suprafaţă de 16 mp aflată în apropiere. Cel de-al treilea eveniment s-a petrecut tot la Vinerea în zona „Vii”, unde 3 hectare de mirişti şi 50 ml gard mărăciniş s-au transformat în scrum. Tot în zona respectivă s-a aprins 1 hectar de vie. Potrivit inspectorului cu protecţia civilă de la SVSU Cugir, d-l Mircea Zbutea, cei 14 pompieri au intervenit cu 2 autospeciale şi cu mijloace specifice de stingere incendiu la vegetaţia uscată.
Zbutea a dorit să atragă din nou atenţia pe această cale, să nu se mai dea foc în mod necontrolat la suprafeţele cu vegetaţie uscată fără a se anunţa Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Cugir pentru a se lua din timp măsuri de protejare şi izolare a zonelor. În caz contrar, a avertizat inspectorul SVSU Cugir, cei care se abat de la această regulă intră sub incidenţa legii şi se sancţionează contravenţional cu amendă cuprinsă între 1.000-1.500 lei. Zbutea a dorit să precizeze că până în luna martie a.c., pompierii din Cugir au luat parte la 11 intervenţii pentru incendii de acest gen. (C.P.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

PROGRAM FESTIVALUL INTERNAȚIONAL DE UMOR – Aiud 2024, ediția a XX-a , sub patronajul maestrului ȘTEFAN POPA POPA’S

Unirea Ziarul

Publicat

în

PROGRAM FESTIVALUL INTERNAȚIONAL DE UMOR – Aiud 2024, ediția a XX-a, sub patronajul maestrului ȘTEFAN POPA POPA’S Astăzi începe la Aiud Festivalul Internațional de Umor, care ca va avea loc, la această ediție sub patronajul maestrului Ștefan Popa Popa`s Program Festivalul Internațional de Umor Joi, 25 aprilie 2024, ora 16:00 Locul: Colegiul Național Bethlen Gábor […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea