Rămâi conectat

Actualitate

În Săptămâna „Şcoala Altfel”: Liceenii din Alba Iulia participă la ecologizarea şi amenajarea unui spaţiu de agrement şi sporturi pe iarbă, în Cetate

Alexandra Mates

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În Săptămâna „Şcoala Altfel”, 1-5 aprilie , dedicată activităţilor extracuriculare pentru elevi şi liceeni, Asociaţia Ryma lansează proiectul “Amenajare spaţiu de agrement şi sporturi pe iarbă în Cetatea Alba Iulia”, un proiect finanţat de Fundaţia Comunitară Alba, prin programul YouthBank.

Proiectul a fost iniţiat de echipa “Prietenii Cetăţii”, Teofil Slevas şi Robert Trif de la Seminarul Teologic Sf. Simion Ştefan şi Vătui Ninela de la Colegiul Naţional „Horea, Cloşca şi Crişan”, cei trei sperând să coopteze cât mai mulţi voluntari în proiect în special din liceele de care aparţin. Lor li s-a alăturat echipa Asociaţiei RYMA, care, de altfel, şi coordonează întregul proiect şi se speră că atât în Săptămâna „Şcolii Altfel” cât şi toată luna aprilie proiectul să îi scoată la iarbă verde şi mişcare şi pe alţi albaiulieni dornici să facă ceva bun pentru oraşul lor.

Proiectul “Spaţiu de agrement şi sporturi pe iarbă în Cetatea Alba Iulia” constă în ecologizarea şi amenajarea unei zone de pe latura nordică a Cetăţii Alba Iulia (în şanţul dintre Ravelinul Sf. Elisabeta şi contragarda Ravelinului Sf. Elisabeta)  aflată în paragină şi transformarea acesteia într-un spaţiu de agrement şi sporturi pe iarbă care să fie folosit atât de albaiulieni cât şi de turiştii aflaţi în vizită, în Cetatea Alba Carolina. În cadrul proiectului vor fi implicaţi atât liceeni cât şi membri ai Asociaţiei culturale RYMA, posibil şi locuitori ai cartierelor Carolina şi Centru.

Amenajarea zonei presupune: ecologizarea şi strângerea gunoaielor din zonă, nivelarea terenului cu ajutorul utilajelor şi a voluntarilor, toaletarea copacilor existenţi pe suprafaţa terenului, aducerea de pământ fertil, însămânţarea cu gazon, desenarea cu var a celor două terenuri de sport pe iarbă şi realizarea unui sistem de irigaţii pentru întreţinerea spaţiului verde.

Spaţiul verde astfel amenajat va fi folosit de către albaiulieni pentru ieşiri la picnic şi pentru practicarea a diverse sporturi pe iarbă precum volei, badminton, lap-tenis, freeze-bee, etc. dar şi ocazional pentru concursuri chinologice, târguri în aer liber  şi camping.

În Săptămâna „Şcoala Altfel” sunt invitaţi în special elevii şi liceenii să participe la proiect împreună cu colegii lor, dar şi alţi albaiulieni dornici de mişcare şi grădinărit. Lucrările de amenajare vor continua toată luna aprilie iar spaţiul de agrement şi sporturi pe iarbă va fi inaugurat cu ocazia festivalului Play for May, pe 9 -12 mai.

Acest proiect este finanţat de Fundaţia Comunitară Alba prin Programul YouthBank. Programul YB are ca principali parteneri locali Consiliul Local şi Primăria Municipiului Alba Iulia, OTP Bank şi Dacia Market, fiind coordonat la nivel naţional de Asociaţia pentru Relaţii Comunitare. Proiectul este susţinut de Agenţia pentru Resurse, precum şi de compania Agro Silva SRL (Husqvarna), cea care va asigura  sculele şi uneltele pentru grădinărit.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

ADMITERE școli militare 2024: Sute de locuri disponibile pentru învățământul postliceal maiștri militari și subofițeri. Condiții de recrutare și calendar

Ziarul Unirea

Publicat

în

ADMITERE școli militare 2024: Sute de locuri disponibile pentru învățământul postliceal maiștri militari și subofițeri. Condiții de recrutare și calendar Centrul Militar Judeţean Alba, prin Biroul Informare Recrutare, desfășoară activități de recrutare a candidaților pentru admiterea în instituţiile militare de învăţământ postliceal. Citește și: FOTO: Povestea Mariei Cioruță, o femeie din Alba, mama a 4 […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea