Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

În Liga Europei Centrale, ICIM Arad – CSU Alba Iulia 59-61 *Popov şi compania se răzbună pentru eşecul din cupă

Tudor Stan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

ICIM Arad şi CSU Alba Iulia s-au duelat pentru a doua oară în Liga Europei Centrale, însă de această dată CSU Alba Iulia a reuşit să se impună. În meciul contând pentru etapa a 8-a din CEWL, ICIM Arad – CSU Alba Iulia 59-61 (14-15, 10-14, 14-16, 21-16).

Deşi au început timid partida şi au fost conduse în permanenţă, baschetbalistele de la CSU Alba Iulia şi-au revenit pe final şi în pofida ratarilor exasperante de sub panou şi-au adjudecat primul sfert cu scorul de 15-14. Şi în cel de-al doilea sfert sportivele lui Miroslav Popov s-au întrecut în ratări din poziţii uşoare, însă apărarea albaiuliană a funcţionat foarte bine. Cu două coşuri de câte 3 puncte, reuşite de Breanna Saley şi Marina Mandic şi un joc defensiv de manual, CSU Alba Iulia a intrat cu avantaj la pauză, tabela Sălii Victoria din Arad indicând scorul de 29-24 pentru echipa din Cetatea Marii Uniri. După pauza mare, CSU Alba Iulia a continuat să practice un baschet frumos, reuşind să domine Aradul la toate capitolele. O „greşeală” a lui Miroslav Popov, care a primit atenţionare nesportivă putea să le coste pe albaiulience treaba excelentă făcută până în cea de a treia parte. Aradul a primit două libere şi posesie pentru protestele antrenorului sârb. Cu toate acestea după cele trei sferturi scorul era de 45 la 38 pentru CSU Alba Iulia.

*Dezastru în sfertul al patrulea, dramatism şi pe final o victorie măreaţă pentru CSU Alba Iulia

În ultimul sfert trupa din Alba Iulia a făcut câteva greşeli în apărare, iar Aradul a revenit spectaculos de la minsu 11 puncte (52-41) şi a preluat chiar conducerea cu 57-55!!! Fenomenul Popov le-a transmis dorinţa de a învinge şi fetelor sale, iar acestea au reuşit cu multă muncă şi devotament să învingă campioana României pentru a doua oară în acest an. Cu toate acestea CSU a reuşit să câştige primul meci din acest sezon în fieful din Arad cu scorul de 61-59 reuşind să se răzbune pentru eşecul din Cupa României.

Ambele formaţii sunt deja calificate în Final Four-ul întrecerii continentale, CSU Alba Iulia mai având două întâlniri pe teren propriu, cu Flying Foxes Viena (miercuri, 5 februarie) şi Valosun Brno (marţi, 11 februarie), pentru ca în campionat, vineri să fie întâlnirea din Sala Universităţii „1 Decembrie 1918”, de la ora 18.00, în 31 ianuarie, cu Rapid Bucureşti.

După acest nou „derby de România” în Europa, Aradul are 3 victorii împotriva formaţiei lui Popov, urmând să se mai întâlnească iar în 9 februarie. Din punct de vedere baschetbalistic Aradul şi Alba încep să se cunoască precum îşi ştie fiecare propriul buzunar. Au fost deja 5 întâlniri directe, în trei competiţii diferite, campionat, cupă şi Liga Europei Centrale, iar programarea le aduce faţă în faţă pe cele două pretendente la titlu de încă două ori în campionat. În întrecerea continentală, ICIM este lider cu 5 victorii şi un eşec, iar CSU se poziţionează pe  a doua treaptă a podiumului (4 întâlniri câştigate).

Au marcat: Marina Mandic – 12, Breanna Salley – 11, AnneMarie Părău – 8, Chastity Reed – 8, Chadijah Whittington – 6, Sasa Cadjo – 6, Larisa Toma – 4, Ildiko Nagy – 4 şi Tiffany Brown – 2.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

FOTO Sportivii CS Unirea Alba Iulia, cinci clasări pe podium la Campionatul Național de de Copii, Juniori Mici și Cadeți, la Taekwondo

Ziarul Unirea

Publicat

în

Sportivii CS Unirea Alba Iulia, cinci clasări pe podium la Campionatul Național de de Copii, Juniori Mici și Cadeți, la Taekwondo Sportivii CS Unirea Alba Iulia au obținut rezultate foarte bune la Campionatul Național de Copii, Juniori Mici și Cadeți, la taekwondo, desfășurat în 19-21 aprilie la București. CS Unirea Alba Iulia a participat la […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea