Rămâi conectat

Curier Județean

În jur de 25.000 de consultații la UPU Alba, în primele 6 luni din 2014

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

rp_Spitalul-Judetean-de-Urgenta-Alba-Iulia05-300x200.jpgÎn primele șase luni ale anului 2014 la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean din Alba Iulia s-au prezentat în jur de 25.000 de pacienți. Se pare că numărul consultațiilor din 2014 este aproximativ egal cu cel din 2013, când, timp de 12 luni, aproape 50.000 de pacienți din județ și nu numai s-au prezentat la urgențe.

Potrivit medicului Aurel Crişan, şeful secţiei de Urgenţe, mai puţin de o treime dintre cazuri au necesitat intervenţii imediate şi internare pe alte secţii. Aglomeraţia şi timpii mari de aşteptare la Unitatea de Primiri Urgenţe sunt cauzate şi de numărul insuficient de cadre medicale: medici şi îngrijitori sau brancardieri. Pentru completarea echipei, în acest an, au fost scoase la concurs mai multe posturi de medici, din care s-au ocupat doar unul şi de asemenea, posturi pentru personal de îngrijire. Următorul concurs, pentru două posturi de asistent medical, va fi organizat în august.

Unitatea de Primirii Urgențe din Alba a fost reabilitată în toamna anului 2013, iar suprafața ei s-a extins cu circa 40-50%.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Drumul Oașa – Luncile Prigoanei rămâne în administrarea Primăriei Șugag. S-au făcut demersuri pentru modernizarea lui

Unirea Ziarul

Publicat

în

Drumul Oașa – Luncile Prigoanei rămâne în administrarea Primăriei Șugag. S-au făcut demersuri pentru modernizarea lui Curtea Constituțională a admis obiecția de neconstituționalitate formulată de Înalta Curte de Casație și Justiție – Secțiile Unite și a constatat că Legea pentru modificarea și completarea Legii nr.192/2010 privind trecerea unor drumuri forestiere, a căilor ferate forestiere și […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea