Rămâi conectat

Actualitate

În cursul săptămânii trecute 42 de persoane din Aiud şi Blaj s-au îmbolnăvit de trichineloză

Dragoş Suciu

Publicat

în

trichineloza-de-ce-trebuie-analizata-carneaÎn cursul săptămânii trecute 42 de persoane din judeţul Alba s-au îmbolnăvit de trichineloză, după ce au consumat carne infestată de porc. Ancheta este în curs de desfăşurare, iar conform directorului DSP Alba Horea Timiş până în acest moment sunt confirmate 42 de cazuri, câte 21 în oraşele Aiud şi Blaj.

Persoanele afectate de această boală primesc îngrijiri medicale la spitalele din judeţ, iar numărul lor poate creşte.

Trichineloza este o boală răspândită în întreaga lume fiind determinată de un vierme nematod Trichinella spiralis, care ajunge in organismul uman in urma consumului de carne infestata. Omul se infestează prin consum de carne de porc, în principal, dar şi de cal, nutrie sau vânat (mistreţ, urs), ce conţine larve vii sau chisturi viabile.

La om majoritatea infecţiilor sunt asimptomatice, însă există şi forme clinice de boala cu evoluţie severa care pot cauza moartea prin complicaţiile pe care le produc. Manifestarea clinică a bolii depinde de cantitatea de carne ingerata, de masivitatea infestării ei şi de rezistenţa organismului.

Următoarele semne clinice sunt sugestive pentru diagnostic: tulburări digestive (dureri abdominale, diaree, greţuri vărsături), care apar la 1-2 zile după consumul de carne infestata, febră, edeme palpebrale şi faciale însoţite de conjunctivita, dureri musculare şi adinamie. Boala nu se transmite interuman.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră

Ziarul Unirea

Publicat

în

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră Vineri, 29 martie 2024, este o zi specială pentru credincioșii romano-catolici și reformați din întreaga lume. Este Vinerea Mare, zi în care aceștia trebuie să stea departe de mesele îmbelşugate, să se roage și să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea