Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

În Cugir, ,,Viitorul începe la școală” – proiect pentru reducerea și prevenirea abandonului școlar timpuriu, aprobat de consiliul local

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Consilierii locali din Cugir au aprobat în ședință extraordinară proiectul intitulat: „Viitorul începe la şcoală” în oraşul Cugir. Un demers ce va se va derula în parteneriat cu Asociaţia Alternative Sociale Millenium având drept scop reducerea și prevenirea abandonului școlar timpuriu și promovarea accesului egal la învățământul preșcolar, primar și secundar de calitate.

eleviAleșii locali au mai aprobat de asemenea, asigurarea de la bugetul local al oraşului Cugir cofinanţarea în sumă de 130.821,09 lei (reprezentând 2% din valoarea proiectului), precum şi a tuturor sumelor neeligibile, necesare procesului de implementare a proiectului.

Durata de implementare a proiectului este de 32 de luni, iar Consiliul Local Cugir se angajează să asigure sustenabilitatea acestuia pe o perioada de 6 luni, post implementare.

Aleșii locali se mai angajează să asigure întregul suport şi să realizeze toate demersurile necesare în vederea realizării activităţilor din cadrul proiectului, atât în faza de depunere a dosarului în vederea obţinerii finanţării cât şi în faza de implementare a acestuia, precum şi în perioada de monitorizare, în conformitate cu reglementările legale în vigoare şi cu prevederile regulamentului aplicabil şi a ghidului de finanţare.Potrivit Raportului de specialitate al administrației, principalele activitati ale proiectului sunt:

Îmbunatatirea si diversificarea serviciilor educationale oferite – pentru 60 copii cu varsta anteprescolara; reducerea parasirii timpurii a scolii si pentru imbunatatirea si diversificarea serviciilor educationale oferite – pentru 220 copii cu varsta prescolara; facilitarea accesului și participării la educația timpurie, reducerea parasirii timpurii a scolii si pentru imbunatatirea si diversificarea serviciilor educationale oferite – pentru 480 copii/elevi cu varste corespunzatoare invatamantului preuniversitar; furnizarea de programe de tip ”A doua șansă” – formare profesionala pentru 220 tineri care au abandonat scoala si/sau adultii care nu si-au finalizat educatia obligatorie, în vederea creșterii numărului de persoane care se reintorc in sistemul educațional si a sanselor de integrare pe piata muncii a absolventilor de invatamant secundar inferior. (C.P.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comunicat de presă | USR Almașu Mare: Gheorghe Hendrea – Împreună pentru un viitor mai bun!

Bogdan Ilea

Publicat

în

Comunicat de presă | USR Almașu Mare: Gheorghe Hendrea – Împreună pentru un viitor mai bun! În cadrul Adunării Generale, membrii filialei USR Almașu Mare l-au votat pe Gheorghe Hendrea, candidat în cursa pentru primărie. Prin votul lor, au îmbrățișat viziunea unui lider capabil să clădească un viitor solid, pentru întreaga comunitate. Citește și: Comunicat […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea