Rămâi conectat

Ştirea zilei

În Alba Iulia vor fi amplasate mai multe rastele pentru bicicliști; în cazul instituțiilor publice și private datoria ar reveni reprezentaților

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

rasteleAlba Iulia va avea mai multe rastele pentru bicicliști. Ele vor fi amplasate în Șanțurile Cetății, pe Bulevardul Transilvaniei, în Cetatea Alba Carolina și posibil și în zonele din centru în locurile în care au fost amenajate piste pentru bicicliști. În cazul instituțiilor publice și private datoria ar reveni reprezentaților acestora, a precizat primarul Mircea Hava.

Reprezentanții administrației locale au dat asigurări că ele vor fi amplasate în următoarea perioadă. Opinia publică a invocat, în mai multe rânduri, lipsa acestora.

Alba Iulia se vrea un oraș al bicicliștilor, dar majoritatea instituțiilor bicicletepublice și private nu au suporturi compartimentate pentru legarea bicicletelor. Cei care aleg să meargă cu bicicleta la serviciu sunt obligați să improvizeze, să le lege de stâlpii de iluminat, balustrade sau garduri.

Unele instituții de învățământ printre care și Universitatea ”1 Decembrie 1918”, Colegiul Național ”Horea, Cloșca și Crișan”, Colegiul Economic ”Dionisie Pop Marțian” din Alba Iulia au amplasat rastele pentru biciclete, prin diferite proiecte.

Primăria Alba Iulia are, Consiliul Județean Alba, Instituția Prefectului și IȘJ Alba nu au.

Purtătorul de cuvânt al Primăriei Alba Iulia, Mihai Coșer, a spus că ele sunt acolo unde s-au construit noile piste pentru bicicliști, dar a admis că există un deficit în Șanțurile Cetății care va fi acoperit. De pildă, pe pista pentru bicicliști care traversează Dealul Mamut din Alba Iulia au fost amplasate.

Lipsa rastelelor a stat sub semnul întrebării deoarece costul lor este infim comparativ cu cel al amenajării unui piste.

La Alba Iulia s-a pus în discuție amenajarea unui circuit pentru bicicliști care să lege principalele zone ale orașului și chiar să continue până în comuna Ciugud.

Dacă reprezentanții instituțiilor publice și private nu vor înțelege necesitatea acestora, cele care vor fi amplasate de administrație nu vor fi îndeajuns.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Performanță pentru eleva Elisa Jeler, de la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, calificare la etapa națională a Olimpiadei de religie

Unirea Ziarul

Publicat

în

Performanță pentru eleva Elisa Jeler, de la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, calificare la etapa națională a Olimpiadei de religie Elisa Jeler, elevă în clasa a VI-a B, la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, a participat recent la etapa județeană a Olimpiadei de religie, cultul baptist, unde a obținut locul I, reușind să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea