Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

În 31 martie, Drapelul de luptă al unei legiuni a lui Avram Iancu va fi expus la Câmpeni

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Drapelul de luptă al unei legiuni a lui Avram Iancu va fi expus, joi, 31 martie 2016, la Câmpeni. Anunțul a fost făcut de Călin Andreș, primarul orașului, care a declarat că va fi organizat un moment festiv, la care sunt invitate să participe toate autoritățile județene și locale.

drapel Avram Iancu licitatie Artmark (1)”Vom avea cea mai importantă manifestare a moților din Apuseni. Se va aduce Steagul de luptă al lui Avram Iancu. Toți colegii primari și oficialitățile de la nivel județean sunt invitate să-i acordăm eroului martir Avram Iancu onorul cuvenit. Nu trebuie să uităm că Revoluția de la 1848, practic, a plecat de la Câmpeni, și mai mult de atât, avem o statuie care îl reprezintă pe Avram Iancu, adusă în anul 1940 de la Târgu Mureș. Vrem să dăm Cezarului ce e al Cezarului, adică un moment pentru Avram Iancu”, a spus primarul orașului Câmpeni.

Reamintim că Drapelul de luptă al unei legiuni a lui Avram Iancu a fost scos la licitație și adjudecat, la începutul lunii februarie 2016, la prețul de 105.000 de euro. Drapelul, pictat pe piele, de o raritate absolută, datat la jumătatea secolului al XIX-lea a fost cumpărat de un grup de 25 de persoane, reprezentat de omul de afaceri Adrian Thiess care a declarat că il va expune în diferite localități din țară.

Anterior, drapelul a făcut parte din colecția lui Corneliu Vadim Tudor, care l-ar fi primit cadou de la un cetăţean din Baia de Criş, în timpul Manifestărilor Naţionale de la Ţebea.

CITEȘTE ȘI: Scos din nou la licitație! Steagul de luptă al lui Avram Iancu se transformă în Drapeulul unei legiuni, iar prețul de pornire scade la jumătate


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Angajări la ISU Alba din sursă externă pentru 5 posturi: Ce locuri sunt disponibile

Bogdan Ilea

Publicat

în

Angajări la ISU Alba din sursă externă pentru 5 posturi: Ce locuri sunt disponibile Cinci posturi au fost scoase la concurs de către Inspectoraul pentru Situații de Urgență „Unirea” pentru locuri precum: control și activități preventive, avizare-autorizare, control și activități preventive, intervenție și reziliența comunităților și asistență medicală de urgență și prim ajutor calificat. La […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea