În 28 aprilie, de Ziua Internațională a Astronomiei, cugirenii pot privi cerul prin 7 telescoape profesionale puse la dispoziție de voluntari

Paul Voicu - Primar 2020

În data de 28 aprilie, Cugirul va sărbători Ziua Internațională a Astronomiei. Toți cei care sunt fascinați de acest domeniu, sau cărora le place să privească cerul înstelat sunt așteptați la Stadionul Parc, vineri, între orele 19.00-23.00.

Participanții vor putea observa diferite astre sau planete vizibile la acea dată, printre care amintim: Roi deschis de stele, Marte, Jupiter, Luna, Soarele, Nebuloasa din Andromeda, Nebuloasa din Orion, Calea Lactee etc.

ELIT

În acest sens sunt puse la dispoziție 7 telescoape profesionale de către voluntarii: Ivan Lucian si Gino Perceli din Cugir, Razvan Pau din Orastie, Fane Pop-Cot din Alba Iulia, Andrei Samoilă si Dan George Uza din Cluj Napoca.

Evenimentul este organizat de către Casa de Cultura impreuna cu tinerii voluntari enumerați. În cazul în care condițiile meteo sunt nefavorabile, iar cerul va fi acoperit de nori, evenimentul va fi reprogramat.

Mihail David - 2020

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...