Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Impactul fondurilor UE în România: 12 miliarde de euro = 25000 de locuri de muncă, 1436 de km de drumuri reabilitați, 100 de firme start-up

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Comisia europeană a publicat pe site-ul propriu un infografic cu date valabile la începutul lunii aprilie privind rezultatele concrete ale politicii de coeziune în România.

Astfel, potrivit raportărilor oficiale făcute de statul român, cu ajutorul fondurilor structurale și de coeziune au fost create peste 25.000 de locuri de muncă, au fost sprijinite peste 100 de firme start-up și au fost reabilitați 1436 de kilometri de drumuri ;i au fost construi’i 162 de km de drumuri noi. Totodată, numărul participanților, în fiecare an, la proiecte finanțate prin Fondul Social European este calculat la 244.000.

În calculul locurilor de muncă create nu intră joburile celor angajați în implementarea proiectelor.

infografic fonduri EU

Rata de absorbţie a fondurilor europene la 31 martie 2015 de 53% aproximativ 12 miliarde de euro

Potrivit paginii de internet a Ministerului Fondurilor Europene, rata de absorbţie curentă a fondurilor structurale şi de coeziune a ajuns la 53,12% la data de 31 martie 2015. Astfel, suma solicitată la rambursare de la Comisia Europeană a crescut în ultima lună cu aproximativ 100 milioane de euro.
Plățile totale efectuate către beneficiari, incluzând prefinanțări si rambursări, s-au ridicat la aproximativ 12 miliarde de euro, din care contribuția UE a fost de circa 10,76 miliarde de euro.

B.P.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comunicat de presă Dragoș Crișan (candidat pentru Primăria Aiud): Vreau să fac echipă cu aiudenii pentru o adevărată administrație de nota 10!

Ziarul Unirea

Publicat

în

Dragoș Crișan (candidat pentru Primăria Aiud): Vreau să fac echipă cu aiudenii pentru o adevărată administrație de nota 10! Aiudul merită mai mult! Știu că fiecare aiudean crede asta și așteaptă schimbarea reală a municipiului și a localităților aparținătoare. Acesta este motivul pentru care am decis să candidez pentru funcția de primar al municipiului Aiud […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea