Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

IJJ Alba: 4 blăjeni sancționați pentru injurii, amenințări și apelare nejustificată la 112

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Injuriile şi ameninţările cu acte de violenţă exprimate în public precum şi apelarea nejustificată a numărului 112 sunt faptele pentru care patru cetăţeni din Blaj au fost sancţionaţi de jandarmi în ultima zi a lunii septembrie.

Primul incident a fost semnalat la ora 15.30, oră la care Nicolae M. (37 de ani) şi Eva T. (34 de ani), frate şi soră, s-au prezentat la sediul Secţiei de Jandarmi Blaj şi au solicitat ajutor pentru soluţionarea unei dispute. În urma verificărilor efectuate a reieşit că motivul divergenţelor dintre cei doi îl constituie o ceartă între copiii minori ai acestora.

Se pare că aceştia, la locul de joacă, nu au căzut de acord asupra modului de împărţire a jucăriilor şi au solicitat ajutorul părinţilor. Iar adulţii, în loc să trateze această situaţie cu calm şi maturitate, s-au înjurat şi ameninţat reciproc cu acte de violenţă, în mijlocul străzii Livezii, sub privirile celor mici şi spre indignarea vecinilor şi a trecătorilor. Jandarmii i-au îndrumat pe cei doi fraţi să dovedească mai multă înţelegere, să trateze astfel de cazuri cu mai multă responsabilitate, iar la final i-au “împăcat” cu câte o sancţiune contravenţională sub forma avertismentului scris”, spune Cosmin Jurcoveț, purtător de cuvânt al IJJ Alba.

A doua situaţie în care a fost nevoie de intervenţia jandarmilor s-a petrecut în jurul orei 18.00. Viorica O. (37 de ani) a apelat 112 şi a solicitat ajutor deoarece, spunea dânsa, era ameninţată cu acte de violenţă de un tânăr.

Jandarmii au răspuns prompt solicitării şi s-au deplasat de urgenţă în sprijinul acesteia, dar aveau să constate că doamna respectivă îi chemase din cu totul alt motiv. Aşa cum avea să reiasă în urma verificărilor, femeia apelase la jandarmi pentru că, pur şi simplu, dorea ca aceştia să-l îndepărteze din zona locuinţei pe prietenul fiicei sale. Jandarmii au îndrumat-o să apeleze la căi legale pentru a scăpa de peţitorii fiicei, i-au explicat că solicitarea dânsei nu face parte din situaţiile în care este îndreptăţită apelarea numărului 112 şi au sancţionat-o contravenţional cu avertisment scris.

Ultimul incident soluţionat de jandarmi a fost semnalat la ora 23.10, pe strada Plopilor. O femeie a solicitat intervenţia forţelor de ordine deoarece era ameninţată cu bătaia de fiica sa. La faţa locului jandarmii au constatat că, pe fondul unor neînţelegeri mai vechi, Cristina C. (28 de ani) şi-a înjurat şi ameninţat mama cu acte de violenţă. Jandarmii au aplanat cearta dintre cele două, le-au îndrumat ca pe viitor să evite astfel de comportamente în public şi au sancţionat-o contravenţional pe principala vinovată cu avertisment scris.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Accident în Alba Iulia, zona Dedeman: Două mașini implicate. Traficul este îngreunat

Bogdan Ilea

Publicat

în

Accident în Alba Iulia, zona Dedeman: Două mașini implicate. Traficul este îngreunat Un accident rutier s-a petrecut în data 25 aprilie, în Alba Iulia, zona Dedeman, între două mașini care s-au tamponat. Pompierii au intervenit pentru asigurarea măsurilor specifice. Pompierii din Alba Iulia intervin cu două autospeciale, 1 ASAS și 1 EPA pentru asigurarea măsurilor […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea