Rămâi conectat

Curier Județean

Hoț de mașini din Cugir, urmărit la nivel naţional şi internaţional, prins la Sebeș. Conducea, fără permis, un auto furat

Ziarul Unirea

Publicat

în

În noaptea de 6/7 ianuarie a.c, poliţiştii Serviciului Rutier Alba l-au depistat şi reţinut pe un individ din Cugir care, fără a poseda permis, conducea o maşină ce o furase, cu puţin timp în urmă, din municipiul Sebeş.

 

Potrivit IPJ Alba, “cu ocazia verificărilor efectuate, poliţiştii au constatat că bărbatul era urmărit la nivel naţional şi internaţional, fiind posesorul unui mandat de arestare preventivă, pentru furt de auto şi posesorul unui mandat de executare a unei pedepse privativă de libertate pentru infracţiuni de furt calificat.

 

În fapt, în noaptea de 06/07 ianuarie a.c., printr-un apel la 112, poliţiştii din Sebeș au fost sesizaţi cu privire la faptul că, dintr-o parcare din municipiu a fost furat un autoturism al cărui proprietar îl parcase în jurul orelor 20.30.

 

Imediat au fost demarate activităţi specifice de cercetare şi căutare a autoturismului reclamat ca furat, iar în jurul orelor 02.10, poliţiştii Serviciului Rutier Alba l-au depistat şi oprit, pe B-dul Transilvaniei din municipiul Alba Iulia.

 

La volanul autoturismului era A.N., un tânăr de 29 de ani, din Cugir, iar în urma verificărilor efectuate, poliţiştii au constatat că acesta nu poseda permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule şi figura ca urmărit.

 

A.N. este posesorul unui mandat de arestare preventivă, pentru comiterea altor furturi de autovehicule şi a unui mandat de executare a pedepsei închisorii, emis la data de 29.12.2015, de Judecătoria Alba Iulia, fiind condamnat la 2 ani închisoare, pentru infracţiuni de furt.

 

Pentru că se sustrăgea executării mandatului de arestare preventivă şi pedepsei, A.N. era dat în urmărire la nival naţional şi internaţional.

 

Pe numele său, poliţiştii de investigaţii criminale din Sebeş au întocmit un nou dosar de cercetare penală pentru comiterea infracţiunii de furt calificat, iar din primele cercetări a rezultat că A.N. este bănuit de comiterea altor două furturi de autoturisme, în scop de folosinţă, de pe raza municipiului Sebeş şi a două furturi de combustibil din rezervoare unor autoturisme parcate, fapte comise în perioada noiembrie 2015 – ianuarie 2016.

 

Totodată, tânărul este cercetat sub aspectul comiterii infracţiunii de conducere fără permis.

 

Urmează ca A.N. să fie depus în Penitenciarul Aiud, pentru executarea pedepsei.

 

Cercetările sunt continuate în vederea stabilirii întregii sale activităţi infracţionale.”

 

Informaţii de background:   

În data de 23.09.2015, orele 07.00, Politia oraşului Cugir a fost sesizată de către un bărbat din localitate, despre faptul că în noaptea de 22 spre 23.09.2015, din parcare, i-a fost sustras autoturismul proprietate, în valoare de 5.000 lei.

La scurt timp după sesizare, în urma investigaţiilor efectuate, poliţiştii de investigaţii criminale au identificat autoturismul care era abandonat în șanțul de pe marginea DN 7, la intersecţia cu localitatea Balomirul de Câmp. Acesta prezenta avarii la aripa spate stânga.

Continuând investigaţiile poliţiştii au reuşit identificarea a trei persoane de 18, 27 şi 28 de ani, din Cugir, bănuite de comiterea furtului în scop de folosinţă.

Din cercetările efectuate a rezultat că cele trei persoane sunt implicate în alte trei infracţiuni de furt de auto în scop de folosinţă, fapte săvârşite în luna septembrie 2015 pe raza localităţilor Vinţu de Jos, judeţul Alba şi localitatea Aurel Vlaicu din judeţul Hunedoara.

La data de 23.09.2015, poliţiştii au luat faţă de B.R.G. (18 ani) şi M.R.V. (27 ani) măsura reţinerii pentru o perioadă de 24 ore, iar la data de 24.09.2015 au fost prezentaţi Judecătoriei Alba Iulia şi arestaţi preventiv.

Totodată, faţă de A.N., care se sustrăgea cercetărilor, a fost emis un mandat de arestare preventivă în lipsă.

 

La data de 28.09.2015, în jurul orelor 04.00, poliţiştii din Cugir au fost anunţaţi de către poliţiştii de frontieră de la Salonta, cu privire la faptul că a fost depistat A.N., de 28 de ani, din Cugir, care era dat în urmărire la nivel naţional.

Tânărul este posesorul unui mandat de arestare preventivă, pentru furt în scop de folosinţă şi conducere fără permis.

Din cercetări a rezultat că în noaptea de 22/23 septembrie a.c., tânărul, împreună cu alţi doi tineri din Cugir, au sustras un autoturism dintr-o parcare din Cugir şi au circulat cu el până pe raza localităţii Balomiru de Câmp, unde l-au abandonat, după ce au fost implicaţi într-un accident rutier, fără victime.

 

Poliţiştii au stabilit că, cei 3 tineri sunt bănuiţi de comiterea altor 3 furturi de autoturisme, fapte săvârşite în luna septembrie a.c., din localităţile Vinţu de Jos, judeţul Alba şi Aurel Vlaicu, judeţul Hunedoara. Totodată, din cercetări a rezultat că A.N., fără a poseda permis de conducere, a condus autoturismele furate.

 

Ulterior, A.N. a fost cercetat sub control judiciar, iar întrucât, cu rea credinţă, a încălcat condiţiile măsurii preventive, pe numele său a fost emis un nou mandat de arestare preventivă.

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Cu rezultate spectaculoase în campaniile precedente, cercetările arheologice de la Râmeţ şi Oarda continuă şi în 2024

Unirea Ziarul

Publicat

în

Cu rezultate spectaculoase în campaniile precedente, cercetările arheologice de la Râmeţ şi Oarda continuă şi în 2024 Două şantiere arheologice unde au fost făcute unele dintre cele mai importante descoperiri din ultimii ani din Alba, de la Râmeţ – în zona denumită de localnici „Gugu”, şi la Oarda – zona „Bulza”, vor continua şi în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea