Rămâi conectat

Politică Administrație

Guvernul pregătește un proiect de lege al centenarului Unirii care va fi pus în dezbatere publică

Dragoş Suciu

Publicat

în

Guvernul României pregătește un proiect de lege al centenarului Unirii în care Alba Iulia ”va juca un rol central” a spus, luni, premierul Dacian Cioloș. Proiectul va fi pus în dezbatere publică în următoarele săptămâni.

Uniti sub Tricolor 1 Decembrie Alba Iulia (5)”Alba Iulia va juca un rol central în pregătirea evenimentelor pentru centenar. Noi pregătim la Guvern un proiect de lege al centenarului care va fi pus în dezbatere publică, cred, în următoarele săptămâni”, a spus Cioloș, la Alba Iulia, în cadrul unei conferințe de presă.

Vicepremierul Vasile Dîncu, ministru al Dezvoltării Regionale și Administrației Publice a spus, în cadrul aceleiași conferințe de presă, că proiectul de lege, legat de manifestările centenarului Unirii, se va ocupa și de ”partea de reconstrucție a memoriei, de partea culturală”.

”O lege a centenarului trebuie să stabilească mecanismele instituționale prin care se promovează proiectele, mecanismele instituționale prin care se alocă fondurile pentru dimensiunea, să spunem comemorativă, de sărbătoare, de 100 de ani”, a afirmat Dîncu.

Vicepremierul a adăugat că prin legea centenarului se vor crea și două distincții legate de această sărbătoare, care se vor oferi celor care lucrează ”în domenii ale istoriei, ale memoriei, ale culturii unor personalități politice”.

În proiectul centenarului vor fi puse mai multe programe ale guvernului, inclusiv de infrastructură, de reconstrucția unor instituții, a mai spus Vasile Dîncu.

Vicepremierul Dîncu, alături de premierul Dacian Cioloș, a avut o întâlnire, luni, cu prefectul Cornel Murg, cu președintele CJ Alba, Ion Dumitrel și cu primarul Mircea Hava.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comuna Ocoliș achiziționează un microbuz electric pentru transportul în comun: Valoarea totală a proiectului este de peste 1,2 milioane lei

Bogdan Ilea

Publicat

în

Comuna Ocoliș achiziționează un microbuz electric pentru transportul în comun: Valoarea totală a proiectului este de peste 1,2 milioane lei Comuna Ocoliș în parteneriat cu comuna Sălciua urmează să cumpere un microbuz electric destinat transportului în comun. Acesta urmează să parcurgă curse regulate între cele două comune. „Urmează să achiziționăm un microbuz electric, care va […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea