Rămâi conectat

Actualitate

Guvernul a premiat medaliații la olimpiadele internaționale. O elevă din Alba Iulia a obținut, în 2015, locul I la elenism

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Guvernul României a premiat, luni, elevii medaliați la olimpiadele internaționale pe discipline. Din județul Alba a fost premiată Ana Zaharescu de la Colegiul Național ”Horea Cloșca și Crișan” din Alba Iulia care a obținut locul I la Olimpiada Internațională a Elenismului (Neogreacă și elemente de cultură elenă).

Ana Zaharescu01Primul ministru interimar al României şi ministru al Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice, Sorin Mihai Cîmpeanu, a premiat elevii români medaliaţi la olimpiadele şi concursurile şcolare internaţionale în anul 2015, în cadrul unei festivităţi care a avut loc luni, la ora 12:00, la Palatul Victoria (Sala Transilvania).

Au fost recompensați 225 de elevi câştigători a 257 distincţii (51 de medalii de aur sau premii I, 69 de medalii de argint sau premii II, 67 de medalii de bronz sau premii III şi 70 de menţiuni) la olimpiadele internaţionale sau regionale (juniori şi seniori) pe discipline. De asemenea, au fost premiaţi cei 230 de profesori care i-au pregătit, precum şi cele 99 de şcoli din care provin laureaţii.

Potrivit reglementărilor în vigoare, cuantumurile premiilor pentru elevii care s-au remarcat la olimpiadele internaţionale sunt: 12.545 lei – medalie de aur şi premiul special pentru punctaj maxim, 9.720 lei – premiul I/medalie de aur, 8.330 lei – premiul al II-lea/medalie de argint, 5.950 lei – premiul al III-lea/medalie de bronz şi 4.065 lei – menţiune (sau diplome echivalente). Valorile premiilor acordate elevilor care s-au impus în competiţiile regionale (olimpiade balcanice de seniori şi juniori, Olimpiada Internaţională Pluridisciplinară Yakuţia, Olimpiada Central Europeană de Informatică, Olimpiada de Chimie „D.I. Mendeleev” etc.) sunt: 4.440 lei – premiul I/medalie de aur, 3.785 lei – premiul al II-lea/medalie de argint, 2.945 lei – premiul al III-lea/medalie de bronz şi 2.550 lei -menţiune (sau diplome echivalente).

Citeşte şi Elevă din Alba Iulia, locul I, pentru al doilea an consecutiv, la Olimpiada Internațională a Elenismului, disciplină pe care nu o studiază la școală

Pentru profesorul/profesorii care au pregătit elevul/elevii s-a acordat un singur premiu, în cuantumul cel mai mare prevăzut pentru unul din elevii săi/lor. Pentru şcoala pe care elevul/elevii o frecventează sau a/au frecventat-o s-a acordat câte un premiu, în cuantumul prevăzut pentru fiecare elev premiat. În acest ultim caz, sumele primite vor fi utilizate pentru dotări destinate sprijinirii eficienţei procesului de învăţământ. Fondul total de premiere alocat de MECŞ este de 3.005.855 lei.

Ana Zaharescu a fost pregătită de tatăl ei, Ștefan Zaharescu. La Colegiul ”HCC” din Alba Iulia nu se studiază această materie.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Schimbări la WhatsApp. Funcții noi care vor putea fi folosite de utilizatori

Unirea Ziarul

Publicat

în

Schimbări la WhatsApp. Funcții noi care vor putea fi folosite de utilizatori Utilizatorii WhatsApp vor putea folosi, în curând, filtre pentru a separa şi localiza mai rapid mesajele. WhatsApp anunţă introducerea filtrelor pentru accesarea mai rapidă a mesajelor, o funcţionalitate care seamănă cu ceea ce există de foare mulţi ani în Gmail. Vor exista trei […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea