Rămâi conectat

Ştirea zilei

Guinness World Records, cu ochii pe Alba Iulia: Se caută voluntari pentru formarea celui mai mare număr 100

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În anul Centenarului, asociația 11even din Cluj-Napoca organizează pe 29 septembrie, la Alba Iulia, un inedit eveniment de celebrare care va intra în Cartea Recordurilor Guinness. Ne propunem să strângem alături de noi peste 9000 de persoane, din Alba Iulia și din alte comunități din Transilvania

created by dji camera

și din țară și împreună să formăm “Cel mai mare număr 100”. Acest eveniment va fi organizat în prima parte a zilei de 29 septembrie, în debutul Festivalului Bucurie în Mișcare și va beneficia de prezența unei echipe de evaluare de la Guinness World Records pentru a confirma acest record mondial. Este un demers excepțional, care poate să rămână pentru mulți ani de aici înainte în memoria copiilor și tinerilor care vor lua parte la formarea numărului 100, spune Ovidiu Neamțu – fondator și director al asociației 11even.

#CelMaiMare100 va avea loc în cadrul festivalului Bucurie în Mișcare de la Alba Iulia (29-30 septembrie), parte dintr-un program național care a reunit până în acest moment peste 150.000 de persoane din peste 30 de orașe din țară.

Proiectul numărului 100 este realizat de Biroul de Proiectare Străjan din Alba Iulia și acoperă întreaga arie de platou din zona de șant de la Poarta IV a intrării în Cetate. Proiectul cuprinde segmente care vor fi împărțite pentru 6733 de copii și 2444 de adulți (persoane peste 16 ani), deci 9177 de participanți potențiali. Asociația 11even propune acest eveniment în special copiilor și tinerilor pentru că vrea să-i ajute să învețe altfel despre istoria României și să le arate că și lor le stă în putere să facă lucruri popozitive pentru țară.

Înscrierea grupurilor de elevi din municipiul Alba Iulia, județul Alba, alte județe din Transilvania și din țară se poate face până la data de 31 august. Au fost deschise și înscrierile individuale, dar organizatorii invită și companiile din Transilvania să se asocieze acestui eveniment și să le propună angajaților o experiență unică în anul Centenarului. Adulții și minorii care pot obține acordul părinților se pot implica și ca voluntar la acest eveniment. Detaliile și formularele de înscriere sunt publicate pe site-ul www.celmaimare100.ro. Pe lângă experiența unică de a lua parte la o astfel de acțiune, fiecare participant va primi o diplomă și o pelerină oficială a festivalului.

Proiectul este derulat în parteneriat cu de Primăria Alba Iulia și Kaufland România.

Despre proramul Bucurie în Mișcare

Bucurie în Mișcare este un proiect de promovare a sportului și mișcării în comunitate, demarat de Asociația 11even în anul 2012. De atunci și până în prezent, proiectul a fost implementat în peste 30 de orașe din România și din Republica Moldova, reunind zeci de mii de participanți. Bucurie în Mișcare este un spațiu care integrează idei de jocuri și metode simple de a face mișcare, menite să-i ajute pe participanți să se inspire și să aleagă mișcarea zi de zi, într-o lume invadată de tehnologie. Bucurie în Mișcare își propune să aducă împreună copii și părinții, tineri care împărtășesc aceleași pasiuni, într-un eveniment viu, extrem de ofertant.

Doar anul acesta, peste 75.000 de oameni s-au bucurat în mișcare, între 5 mai – 10 iunie, în cadrul celor 12 festivaluri Bucurie în Mișcare. Cele 12 orașe cuprinse în cadrul campaniei naționale din acest an au fost: Roman, Timișoara, Baia Mare, Râmnicu Vâlcea, Deva, Satu Mare, Slatina, Galați, Craiova, Ploiești, Bacău și Arad.

Mai multe detalii despre proiectul Bucurie în Mișcare pot fi obținute accesând pagina oficială – www.bucurieinmiscare.ro, sau https://www.facebook.com/BucurieInMiscareRomania.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO Georgiana Pavelescu, o tânără din Alba, ambasadoare a cântecului popular de pe Valea Sebeșului, la „Primăvara românească la Bruxelles”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Georgiana Pavelescu, o tânără din Alba, ambasadoare a cântecului popular de pe Valea Sebeșului, la „Primăvara românească la Bruxelles” Georgiana Pavelescu, o tânără originară de pe Valea Sebeșului, județul Alba, a fost weekend-ul trecut ambasadoarea Cântecului Popular Românesc în cadrul evenimentului „Primăvara românească la Bruxelles”, eveniment prin care Europarlamentarul PSD, Victor Negrescu, continuă an de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea