Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Grup Corint a câștigat contractul de punere în valoare a vestigiilor arheologice din Cetate

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

*Contestația unei firme italiene, participantă la licitație, a fost respinsă de Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor (CNSC)

vestigii cetateFirma Grup Corint SRL a fost declarată câștigătoare a licitației pentru contractul de proiectare, execuţie si asistenţă tehnică având ca obiectiv punerea în valoare a vestigiilor arheologice descoperite în perioada de implementare a proiectului de Reabilitare a Centrului Istoric al Cetăţii Alba Carolina.

Anunțul a fost făcut duminică, într-o conferință de presă, de către Silvia Moldovan, șefa Direcției Tehnice din subordinea Primăriei Alba Iulia, care a precizat că pe lângă firma declarată câștigătoare, la licitație s-au mai prezentat alte două firme, una din Ungaria și cealaltă din Italia, iar contractul nu a fost încă semnat deoarece firma italiană a depus o contestație la CNSC.

Firma ESEARCH CONSORZIO STABILE, înmatriculată la Camera de Comerţ din Napoli, Italia, reprezentată legal prin preşedinte Moccia Massimo, a contestat în data de 30 aprilie a.c. procesul-verbal al şedinţei de deschidere a ofertelor, solicitând ”anularea lui şi a tuturor actelor subsecvente, obligarea autorităţii contractante la reanalizarea elementelor principale ale ofertei şi a listei documentelor depuse de fiecare ofertant conform legislaţiei în vigoare, cu luarea în considerare a tuturor documentelor trimise, precum şi suspendarea procedurii de achiziţie publică”.

Prin Decizia nr. 1856/C6/1786 din data de 28 mai a.c. Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor ”Respinge, ca nefondată  contestaţia depusă de RESEARCH CONSORZIO STABILE, în contradictoriu cu MUNICIPIUL ALBA IULIA și dispune continuarea procedurii de atribuire”.

Decizia CNSC este obligatorie, dar împotrivă ei se poate formula plângere, în termen de 10 zile de la comunicare.

Licitația pentru ”Punerea în valoare a vestigiilor arheologice descoperite în perioada de implementare a proiectului «Reabilitare centru istoric Alba Iulia, fortificaţia de tip Vauban – căi de acces, iluminat exterior şi mobilier urban specific. Zona interioară» a fost lansată de Primăria Alba Iulia în luna martie, contractul având o valoare estimată de 23.553.833,06 lei fără TVA (aproximativ 5,2 milioane de euro), din care: construcţii şi montaj 20.410.614,25 lei; proiectare 777.500,00 lei; asistenţă tehnică 247.150 lei; cheltuieli diverse şi neprevăzute – 2.118.568,81 lei conform OUG 34/2006.

Banii provin din economiile realizate în cadrul proiectul menționat mai sus și vor fi folosiți pentru punerea în valoare a sit-ului din apropierea Universității ”1 Decembrie 1918” unde s-au descoperit vestigiile unei părți din clădirea comandantului roman al Legiunii XIII Gemina de la Apulum (Principia), a drumului roman din apropierea Porții a III-a a Cetății Alba Carolina şi a zidului din apropierea clădirii Ierihon.

Lucrările sunt prevăzute să se desfăşoare pe durata a 8 luni, respectând astfel graficul proiectului mare de reabilitare a centrului istoric.

În acelaşi context, tot în luna martie a fost lansată licitația pentru serviciul de dirigenţie de şantier, subsecvent acestui contract, având o valoare estimată de 237.650 de lei (aproximativ 52.000 de euro), pentru care se așteaptă anunțarea oficială a câștigătorului.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Performanța remarcabilă a lui Chedveș Vlad, de la Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Alba Iulia: Premiul II la faza națională a Concursului Internațional de Matematică “LUMINAMATH”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Performanța remarcabilă a lui Chedveș Vlad, de la Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Alba Iulia: Premiul II la faza națională a Concursului Internațional de Matematică “LUMINAMATH” Chedveș Vlad este elev în clasa a II-a la Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Alba Iulia. La faza națională a Concursului Internațional de Matematică “LUMINAMATH”, ediția a XXVII-a, băiatul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea