Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

GREVA profesorilor din România continuă și astăzi: Elevii nu se întorc la clase

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

GREVA profesorilor din România continuă și astăzi: Elevii nu se întorc la clase

Greva profesorilor continuă! Este anunțul de ultimă oră al liderilor de sindicate din învățământ. Aceștia spun că, în continuare, nu au fost convinși de oferta Guvernului.

În tot acest timp, părinții și elevii încearcă cu disperare să ia măsuri pentru susținerea examenelor naționale și de Bacalaureat.

După ultima rundă de negocieri și majorările primite cu forța, cadrele didactice și-au luat angajamentul să anunțe, până marți, dacă renunță la grevă. S-au grăbit însă și au făcut marele anunț încă de duminică: nu acceptă să revină la catedră. Aceștia cer ca Guvernul să adopte un act normativ prin care să fie siguri că salariul profesorului debutant va fi la valoarea celui mediu brut pe economie. Dacă Guvernul nu va face acest lucru până la finalul săptămânii, atunci vom asista la prelungirea anului școlar și la amânarea examenelor naționale.

Citește și: Creșteri salariale de 1.000 de lei brut pentru profesori și 400 de lei pentru personalul nedidactic, de la 1 iunie. O nouă ofertă a Guvernului

Situația este tot mai gravă, iar părinții își pierd răbdarea. Mulți dintre cei care au susținut cadrele didactice întorc armele împotriva profesorilor. Sunt indignați că elevii au de suferit.

Copiii pierd materia, iar părinții își pierd concediile. Unii deja și-au plătit vacanțe în care nu mai pot pleca atât timp cât nu se știe ce se întâmplă cu anul școlar.

”Nu ne mai certați, nu ne mai trimiteți la clase”

Între timp, premierul Nicolae Ciucă a transmis, luni, un mesaj de ultimă oră pentru profesorii greviști.

Citește și: GREVA profesorilor din România: Sindicatele au decis să nu semneze niciun acord cu Guvernul. Protestele continuă

„Majorările salariale deja decise de Guvern sunt consolidate în noua grilă de salarizare. Am deblocat posturile în educație, pentru a nu afecta calitatea actului de învățământ din cauza numărului insuficient de profesori”, le-a transmis premierul, luni, dascălilor.

Cadrele didactice însă nu cedează

”Nu ne mai certați, nu ne mai trimiteți la clase, schimbați-vă discursul și asumați-vă că educația va fi, începând de astăzi, prioritate națională și nu numai pentru noi, angajații din sistem, ci și pentru cei peste 3 milioane de elevi în spatele cărora vă ascundeți și pe care încercați, prin declarații, să-i întoarceți împotriva noastră”, se arată într-un comunicat trimis de Federația Sindicatelor Libere din Învățământ „Spiru Haret”.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Cum va fi VREMEA în luna mai 2024. Prognoza METEO pentru 4 săptămâni

Bogdan Ilea

Publicat

în

Cum va fi VREMEA în luna mai 2024. Prognoza METEO pentru 4 săptămâni Temperaturile pentru luna mai din acest an or să fie mai ridicate decât cele specifice perioadei. Excepție făcând doar săptămâna 6 – 13 mai. Săptămâna 29 aprilie – 6 mai Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea