Rămâi conectat

Actualitate

Greva profesorilor 2023: Guvernul nu este de acord cu majorarea de 25% pentru profesori. Pentru a treia oară a fost prezentată oferta cardurilor de 2.500 lei

Ziarul Unirea

Publicat

în

Greva profesorilor 2023: Guvernul nu este de acord cu majorarea de 25% pentru profesori. Pentru a treia oară a fost prezentată oferta cardurilor de 2.500 lei

Dan Cărbunaru, purtătorul de cuvând al Guvernului, a anunțat după ședința coaliției privind greva profesorilor faptul că formele care permit majorări de salarii s-au epuizat în actuala lege a salarizării, iar până la următoarea lege, cadrele didactice vor primi doar cardurile de 2.500 de lei.

Executivul a decis să nu ofere creșteri de salariu pentru profesori în acest an, ci doar un bonus de 2.500 de lei, în două tranșe.

Doar salariile personalului nedidactic vor crește cu 9%, a anunțat Cărbunaru. de asemenea, personalul nedidactic va primi două prime a câte 500 de lei, în iunie și octombrie.

„Decizia coaliției care va fi implementată mâine de Guvern vizează mărirea veniturilor personalului nedidactic din școli. E vorba de 55.000 de oameni cu o medie a creșterii veniturilor de circa 9%. Se vor adăuga două prime consecutive de câte 500 de lei în iunie și octombrie.

Pentru alți 220.000 oameni – personalul didactic și auxialiar, în iunie va fi oferită o primă pentru cariera didactică de 1.000 de lei, în octombrie altă primă de 1.500 de lei. Formele care permit majorări de salarii s-au epuizat în actuala lege a salarizării”, a precizat joi seara Cărbunaru.

Cărbunaru a precizat că discuțiile inițiale care s-au purtat în cursul săptămânii trecute cu reprezentanții sindicatelor vizau majorarea veniturilor personalului nedidactic din anexa 8, la care se adăuga „nevoia evidentă de a trata cu prioritate situația debutanților din sistemul educațional, unde s-a discutat inițial de această formă de stimulare de premiere atât pentru dumnealor, cât și pentru cei care predau, care lucrează în zonele defavorizate cu un stimul în valoare de 1000 de lei”.

„Iată că am ajuns la extinderea acestor formule care vor purta această formă de premiere pentru cariera didactică, pentru întreg personalul didactic, 220.000 de oameni care vor primi în total 2.500 de lei. (…) Ca atare este evident necesar ca noile majorări așteptate pe bună dreptate de cei din sistemul educațional să intre în cadrul noii legi a salarizării, care va avea regim de urgență, va fi devansat față de termenul fixat în cadrul PNRR pentru finalul acestui an, decembrie anul curent, în 15 iulie urmând a fi prezentat public și lansat în dezbatere și în analiză pentru a găsi cele mai bune formule astfel încât cu prioritate cei care lucrează în educație să își regăsească statutul atât din perspectiva poziției în grilă, cât și din perspectivă financiară mult mai aproape de ceea ce cu toții ne dorim pentru societatea noastră”, a adăugat Cărbunaru.

Sindicatele din educație ceruseră majorarea veniturilor tuturor angajaţilor cu 25% şi salariul la nivelul celui mediu brut pe ţară pentru debutanţi.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

România în Air Schengen și Schengen maritim din 31 martie. Ce se schimbă de duminică la controale și cum vor călători copiii minori

Ziarul Unirea

Publicat

în

România în Air Schengen și Schengen maritim din 31 martie. Ce se schimbă de duminică la controale și cum vor călători copiii minori România intră în spaţiul Schengen cu frontierele aeriene (Air Schengen) și maritime începând de duminică, 31 martie. Secretarul de stat în Ministerul de Interne, chestorul Bogdan Despescu, a explicat ce înseamnă acest […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea