Rămâi conectat

Ştirea zilei

Grevă la Uzina Mecanică și Fabrica de Arme din Cugir. Mesajul ministrului Economiei pentru angajați: „Oamenii de la Cugir nu sunt ignorați de Ministerul Economiei!”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024
Grevă la Uzina Mecanică și Fabrica de Arme din Cugir. Mesajul ministrului Economiei pentru angajați: „Oamenii de la Cugir nu sunt ignorați de Ministerul Economiei!”

Ministrul Economiei, Florin Spătaru, a transmis un mesaj angajaților de la Uzina Mecanică și Fabrica de Arme din Cugir, care se află în a patra zi de grevă, împotriva salariilor mici, dar și a condițiilor de muncă pe care aceștia le consideră improprii.

„Oamenii de la Cugir nu sunt ignorați de Ministerul Economiei!

Am luat la cunoştință de revedendicările angajaților Fabricii de Arme Cugir, astfel că am decis delegarea doamnei secretar de stat Daniela Nicolescu pentru discuții la fața locului cu oamenii care protestează şi cu reprezentanții conducerii fabricii din Alba.

Sunt ani de zile de când angajații de la Cugir încasează salarii extrem de mici raportate la prețurile strictului necesar zilnic. În plus, trebuie să ținem cont că, aceşti oameni asigură resursa umană calificată în domeniul industriei de apărare, în condițiile în care, la acest capitol, deja înregistrăm un deficit de personal specializat.

Așadar, DA, înțeleg nevoia creşterii salariilor angajaților, dar deciziile guvernamentale trebuie luate calculat, echilibrat şi cu asumarea impactului financiar important în conformitate cu Legea bugetului de stat.

Voi promova în continuare ca soluţie pentru întreaga industrie de apărare, demararea de investiții bazate pe planuri de management sustenabile, astfel încât, creșterea salarială să fie în concordanță cu performanța societăților sau companiilor din sectorul industrial.

Avem nevoie de retehnologizare la nivelul tuturor fabricilor din România şi de îmbunătăţirea condițiilor de muncă pentru că doar aşa vom reuşi să devenim competitivi.

Rămânem în contact cu oamenii care protestează la Cugir şi le transmit că revedicările lor se află, în acest moment, pe masa discuțiilor la Ministerul Economiei”, a transmis Florin Spătaru, ministrul Economiei.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Opt ani și cinci luni de închisoare pentru un tânăr acuzat de trafic de cocaină, prins în flagrant de către polițiștii de la BCCO Alba Iulia

Unirea Ziarul

Publicat

în

Opt ani și cinci luni de închisoare pentru un tânăr acuzat de trafic de cocaină, prins în flagrant de către polițiștii de la BCCO Alba Iulia Sentință definitivă la Curtea de Apel Alba Iulia pentru un tânăr care a fost judecat pentru trafic de droguri de mare risc, trafic internațional de droguri de mare risc, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea