Rămâi conectat

Actualitate

Grevă la o mină din Apuseni: Aproximativ 100 de mineri s-au blocat în subteran. De când n-au mai primit ortacii banii

FURDUI Alexandru

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Grevă la o mină din Apuseni: Aproximativ 100 de mineri s-au blocat în subteran. De când n-au mai primit ortacii banii

În cursul zilei de luni, 19 septembrie 2022, circa 100 de angajați ai companiei miniere de cupru Vast Băița Plai s-au blocat în subteran, iar alți 100 de ortaci protestează în fața minei, potrivit radiocluj.ro.

Oamenii protestează pentru neplata salariilor pe ultima lună și tichetelor de masă, pe ultimele trei luni. Minerii mai spun că au informat conducerea instituției cu privire la conflictul de muncă. Ei amenință că vor sesiza Inspectoratul Teritorial de Muncă Bihor, însă conform directorului Marius Rotar până la această oră nu există nicio reclamație în acest sens.

Ortacii spun că salariul trebuia să le fi fost achitat în 15 septembrie, însă ar fi primit o adresă în care doar li se aduce la cunoștință că din lipsă de fonduri patronii vor începe să facă plăți doar din 26 septembrie.

Până la această oră reprezentanții companiei nu au putut fi contactați pentru a-și exprima un punct de vedere vizavi de această situație.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Hărțuirea unei ziariste de către PNL, semnalată în Raportul Departamentului de Stat al SUA privind situația drepturilor omului în România

Bogdan Ilea

Publicat

în

Hărțuirea unei ziariste de către PNL, semnalată în Raportul Departamentului de Stat al SUA privind situația drepturilor omului în România Duminică noaptea, Departamentul de Stat al Statelor Unite, a publicat un raport privind situația drepturilor omului în România. „Ministerul de Externe” al SUA” a discutat despre relația dintre partidele de guvernământ din România și hărțuirea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea