Rămâi conectat

Actualitate

Grevă la o mină din Apuseni: Aproximativ 100 de mineri s-au blocat în subteran. De când n-au mai primit ortacii banii

FURDUI Alexandru

Publicat

în

Grevă la o mină din Apuseni: Aproximativ 100 de mineri s-au blocat în subteran. De când n-au mai primit ortacii banii

În cursul zilei de luni, 19 septembrie 2022, circa 100 de angajați ai companiei miniere de cupru Vast Băița Plai s-au blocat în subteran, iar alți 100 de ortaci protestează în fața minei, potrivit radiocluj.ro.

Oamenii protestează pentru neplata salariilor pe ultima lună și tichetelor de masă, pe ultimele trei luni. Minerii mai spun că au informat conducerea instituției cu privire la conflictul de muncă. Ei amenință că vor sesiza Inspectoratul Teritorial de Muncă Bihor, însă conform directorului Marius Rotar până la această oră nu există nicio reclamație în acest sens.

Ortacii spun că salariul trebuia să le fi fost achitat în 15 septembrie, însă ar fi primit o adresă în care doar li se aduce la cunoștință că din lipsă de fonduri patronii vor începe să facă plăți doar din 26 septembrie.

Până la această oră reprezentanții companiei nu au putut fi contactați pentru a-și exprima un punct de vedere vizavi de această situație.


Secțiune Știri sub articolul principal

 Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Ministerul Afacerilor Interne cumpără drone pentru îndeplinirea diferitelor misiuni. Ordonanța, în ședința Guvernului

Ziarul Unirea

Publicat

în

Ministerul Afacerilor Interne cumpără drone pentru îndeplinirea diferitelor misiuni. Ordonanța, în ședința Guvernului În ședința de Guvern din data de 8 decembrie, se află și o ordonanță de urgență privind modalitatea de operare a sistemelor de aeronave fără pilor în cadrul Ministerului Afacerilor Interne, dar și pentru desemnarea Inspectoratului General de Aviație al Ministerului Afacerilor […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Sport

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare