Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

(FOTO) Grădiniţa „Dumbrava minunată”: concurs pentru un stil de viaţă sănătos între preşcolarii din Alba Iulia

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În această dimineaţă, colectivul Grădiniţei „Dumbrava minunată” Alba Iulia, în frunte cu directoarea Aurora Vârtei, cu sprijinul Filalei Alba a Crucii Roşii Române şi al firmei Coral, a organizat concursul pentru un stil de viaţă sănătos, intitulat”Isteţ şi frumos într-un corp frumos”, la care au participat preşcolarii de la Grădiniţele nr. 1, 2, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 16, Grădiniţa Scufiţa  din Alba Iulia şi Grădiniţa Bărăbanţ, însoţiţi de educatoare sau directoare. Juriul a fost format din dr. Olimpia Candrea – DSP Alba, dr. Ştefania Oţel – medic şcolar şi Adrian Duşa – directorul Crucii Roşii Alba.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Pentru început, copiilor li s-a pregătit o mare surpriză: prezenţa unor actori de la firma de evenimente Oaki Junior din Braşov, care i-au invitat pe cei mici într-o călătorie imaginară pe ritmurile muzicii, i-au învăţat pe copii dansul din Oraşul Leneş, şi, fără ca prichindeii să-şi dea seama, i-au antrenat în mişcări de gimnastică, numai bune de înviorare (mersul piticului, alergare, rotirea braţelor, morişca etc). Pe parcursul momentului distractiv pus în scenă de Sportacus, Ştefania, Robi, râzând, glumind şi plini de voie bună, puştii au răspuns unor întrebări privind alimentele sănătoase şi importanţa mişcării fizice. S-a creat astfel o atmosferă de prietenie între cei trei actori costumaţi în personaje cunoscute de copii, stabilindu-se între ei o relaţie de apropiere, chiar de prietenie aş putea spune. De asemenea, cei mari i-au provocat pe preşcolari la un joc de testare a vitezei la alergare, în final oferindu-le tuturor „bomboane sportive”, adică mere şi morcov, iar înainte de plecare le-au oferit diplome.

Îmbrăcaţi în uniformă sanitară, unii dotaţi cu stetoascop sau alte instrumente medicale, copiii de câţiva anişori au răspuns unui set de câte două întrebări tematice, extrase dintr-un bol de sticlă şi au completat o fişă de verificare a cunoştinţelor, cu 3 cerinţe: să încercuiască alimentele sănătoase, respectiv cele nesănătoase, să deseneze produsele pe care le consumă la gustare şi să coloreze desenele care reprezentau mişcare fizică, în acest răstimp grupa „Albinuţelor” pregătind un dans de majorete.

Juriul i-a declarat pe toţi câştigători, iar organizatorii le-au oferit participanţilor, pe lângă felicitările şi aplauzele cuvenite, diplome şi premii consistente (fructe, îmbrăcăminte), pentru ca în final să sărbătorească cu toţii la un pahar de… suc natural şi cozonac.

În concluzie, a fost o activitate foarte reuşită, în cadrul căreia copiii nu doar au arătat că ştiu ce trebuie să facă pentru a avea un stil de viaţă sănătos, au putut învăţa unii de la alţii (de altfel, au şi amenajat o expoziţie cu obiecte realizate numai din legume şi fructe!) şi s-au şi distrat pe cinste. Felicitări tuturor!

Robert GHERGU


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Superstiții în Vinerea Mare: Ce NU ai voie să faci în această zi

Ziarul Unirea

Publicat

în

Superstiții în Vinerea Mare: Ce NU ai voie să faci în această zi Vinerea Mare sau Vinerea Patimilor – ziua în care Iisus Hristos a fost răstignit și a murit pe cruce, vine cu interdicții creștine sau cu diferite obiceiuri ce diferă de la regiune la regiune. Multe persoane respectă aceste obiceiuri cu speranța că […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea