Rămâi conectat

Sport

Gianni Crețu a preluat naționala Sloveniei și va merge la Campionatul Mondial de volei masculin

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Antrenorul Gianni Crețu a semnat un contract cu naționala Sloveniei și va sta pe banca tehnică a vicecampioanei europene la Campionatul Mondial din luna august, unde Slovenia este țara gazdă și în grupă cu Franța, Germania și Camerun.

Un frumos cadou de ziua antrenorului ce are o proprietate în Ocna Mureș, Gianni împlinind în 8 august vârsta de 54 de ani. Este a treia reprezentativă pe care o pregătește Gianni Crețu, după cele ale României și Estoniei, Slovenia având 3 medalii de argint la Campionatele Europene (2015, 2019, 2021).

În luna mai, românul a reușit o performanță de senzație, reușind să câștige Liga Campionilor la volei masculin, cu formația ZAKSA Kęddzierzyn-Koźle, finală disputată tocmai la Ljubljana, capitala Sloveniei. Un rezultat fabulos, ce încheie un an perfect pentru Gianni Crețu, devenit al doilea român care cucerește Liga Campionilor de la introducerea acestui format, în 2000 (primul a fost Stelian Moculescu, care s-a impus în 2007 cu nemții de la VfB Friedrichshafen).

În luna octombrie a anului trecut, o familia de sportivi, Gianni Crețu (volei) și Angela Szeneș (baschet) și-au achiziționat o casă în orașul salin, își petrec vacanțele în Ocna Mureș și intenționează să se stabilească în localitatea din Alba. Gianni Crețu este cel mai valoros antrenor român de voleiului al ultimului deceniu, vara trecută fiind numit antrenor principal la deținătoarea Ligii Campionilor, ZAKSA bifând astfel al doilea trofeu consecutiv! Crețu are o carieră prodigioasă, cu experiențe la echipe de club dn Polonia, Qatar sau Rusia. De asemenea a fost selecționerul României (2007-2008) și al Estoniei (2014-2019), cu această reprezentativă calificându-se la trei turnee finale ale Campionatului European și câștigând în două rânduri Golden League.

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Inter Unirea, Viitorul Sântimbru și Performanța Ighiu s-au calificat în semifinalele Cupei României

Dan HENEGAR

Publicat

în

Inter Unirea, Viitorul Sântimbru și Performanța Ighiu sunt primele 3 echipe calificate în semifinalele Cupei României, faza județeană. Ultima echipă va fi decisă luni, în urma disputei dintre Hidro Mecanica Șugag și CIL Blaj. Tragerea la sorți va avea loc marți, 30 aprilie, la sediul AJF Alba. În sferturile de finală partidele au fost echilibrate, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea