Ghid de informare în vederea încurajării integrității, pus la dispoziția cetățenilor de Direcția Generală Anticorupție

Pentru încurajarea integrității, precum și pentru evitarea unui comportament birocratic corupt, Direcția Generală Anticorupție a realizat un Ghid de informare pentru cetățeni în relația cu structurile M.A.I., ghid ce pune la dispoziția cetățenilor, într-o formă centralizată, informații de ordin legislativ și instituțional.

dgaElaborarea acestui material vine în întâmpinarea nevoii cetățenilor de a fi informați cu privire la acțiunile și autoritățile statului, urmărind facilitarea accesului la informație, creșterea gradului de încredere și reducerea corupției birocratice și administrative.

ELIT

Ghidul are 161 de pagini și cuprinde informații utile pentru cetățeni în vederea obținerii de documente ce sunt eliberate de fiecare structură din cadrul MAI, prezentarea infracțiunilor de corupție, documentele necesare în vederea eliberării unui act administrativ specific fiecărei structuri, taxele aferente și modalitățile de plată, termene de eliberare etc., precum și promovarea, pe fiecare pagină, a liniei telefonice gratuite a D.G.A. — 0800.806.806.

Potrivit reprezentantului instituției, materialul a fost tipărit cu sprijinul Centrului de Asistență pentru Organizații Neguvernamentale — CENTRAS în 6.000 de exemplare, ce vor fi diseminate la nivel teritorial de către structurile județene anticorupție.

Mihail David - 2020

Totodată, pe site-ul de internet al Direcției Generale Anticorupție, există și o variantă electronică extinsă a acestui Ghid care cuprinde, pe lângă informațiile din varianta print, și modele de formulare, specimene de documente etc..

Linkul de vizualizare a ghidului în format electronic este http://www.mai-dga.ro/index.php?l=ro&t=388. (Z.U.)

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...