Rămâi conectat

Ştirea zilei

Gheorghe Falcă, primarul PDL al municipiului Arad, achitat la Tribunalul Alba. Decizia nu este definitivă

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Primarul municipiului Arad, Gheorghe Falcă, a fost achitat în dosarul de corupţie în care a fost judecat pentru luare de mită şi abuz în serviciu, la Tribunalul Alba. Sentinţa a fost pronunţată marţi, 22 mai, şi nu este definitivă. Finul lui Băsescu candidează pentru un nou mandat la Primăria Arad. El a fost reprezentat în instanţă de unii dintre cei mai renumiţi avocaţi din România, Gheorghe Mateuţ şi Vasile Dancu.

Procesul lui Falcă a fost strămutat prin decizie a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie de la Tribunalul Arad la Tribunalul Alba, primul termen având loc aici în 28 martie 2011.

Procurorii DNA au dispus în 2007 trimiterea în judecată a primarului municipiului Arad, sub acuzaţiile de luare de mită şi abuz în serviciu contra intereselor publice, urmat de obţinerea unui avantaj patrimonial, cu consecinţe deosebit de grave. Alături de acesta au mai fost trimişi în judecată Francisc Demeter, administrator al SC Elecon Plus SRL Arad, Radu Gavril Vasil, director al aceleiaşi firme, şi Florica Mioara Popa, şef Serviciu Administrare Patrimoniu în cadrul Primăriei Arad. Şi în cazul acestora s-a decis achitarea.

Potrivit anchetatorilor, în cursul lunii martie 2005, în calitate de primar al municipiului Arad, Gheorghe Falcă, ar fi primit de la Francisc Demeter şi de la Radu Vasil un imobil mai valoros cu 111.550 de euro decât apartamentul dat la schimb. Această tranzacţie s-ar fi efectuat pentru ca primarul Falcă să-i favorizeze pe cei doi în obţinerea, la un preţ subevaluat, a unui teren aparţinând Consiliului Local Arad, situat în centrul oraşului.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Accident GRAV, între 4 mașini, pe autostrada A1 sensul Sebeș-Vâlcea: O persoană încarcerată și trafic BLOCAT total. A fost solicitat și elicopterul SMURD

Ziarul Unirea

Publicat

în

Accident GRAV, între 4 mașini, pe autostrada A1 sensul Sebeș-Vâlcea: O persoană încarcerată și trafic BLOCAT total. A fost solicitat și elicopterul SMURD Un accident rutier grav a avut loc joi, în jurul orei 13.00, pe autostrada A1, la km 230, zona Veștem, pe sensul Sebeș – Valcea, cu 4 autovehicule implicate. Traficul este blocat […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea