Rămâi conectat

Curier Județean

Gheorghe Bora, PDL: ”Fotbalul în Baia de Arieș – o tradiţie, un fenomen și o povară pentru actualul primar din localitate”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Fotbalul – sportul rege a constituit pentru Baia de Arieș o tradiție în spiritul mineritului, un fenomen care s-a confundat cu viața de zi cu zi a locuitorilor din 1968 până acum câteva săptămâni, cu 2 excepții. În 2004, actualul viceprimar Mîrzan Silviu a desființat echipa lăsând baza sportivă în grija animalelor de tot soiul (vaci, cai, porci, găini, etc.), și anul acesta când actualul primar Pandor Traian a hotărât de unul singur să desființeze iărași echipa, hotarând de unul singur (prin adresa trimisă în nume personal către A.J.F. Alba), ignorând voinţa Consiliului Local.

În anul 2008 am reînființat echipa de fotbal „Arieșul Apuseni”, am promovat în prima serie a diviziei D unde ne-am menținut până acum câteva săptămâni. Concomitent cu reînființarea echipei de fotbal am reuşit să modernizăm baza sportivă (vestiare, teren, înprejmuire, sala de popice, teren dotat cu nocturnă etc.), oferind condiţii bune de pregătire fotbaliștilor (seniori și juniori).

Au fost greutăți inerente susţinerii echipei, mai ales din punct de vedere material, dar când dragoste și pasiune există le rezolvi pe toate. Multumesc pe aceasta cale CJ Alba, d-lui preşedinte Ion Dumitrei, d-lui Țimonea Ghită, Companiei EuroGold și nu în ultimul rând jucătorilor, suporterilor pentru contribuția adusă susţinerii acestei frumoase echipe de fotbal.

Deși posibilităţile financiare ale Primăriei s-au îmbunătățit din 2008 până în prezent (mărirea taxelor și impozitelor locale în 2013, creşterea gradului de colectare a impozitelor și taxelor locale de la 46% în 2008 la aproape 100% în 2012, circa 2 miliarde de lei vechi care nu se mai dau la liceul din localitate din bugetul local grație preţului standard pe elev stabilit și implementat de ministrul PDL Funeriu, diminuarea fondului de salarii datorită reducerii numărului de angajaţi din primarie – circa 20 în perioada 2008-2012 etc.), domnul primar invoca lipsa banilor (maxim 300 de milioane de lei vechi pe an) în susținera echipei??!…

Vreau să-i aduc aminte d-lui primar și celorlalţi membri USL că în campania electorală aveau bani de toate, „plângând” de mila oamenilor, au promis de toate, iar acum le oferă taxe, impozite mărite și inventate, scumpiri, închideri de firme și implicit şomeri, o viață din ce în ce mai greu de suportat.

D-le primar, nu suntem supărați pentru că ne-ați mințit, suntem supăraţi pentru că de acum înainte nu vă mai putem crede. Iar vizavi de administraţie, unde dragoste nu este, totul este ca-n poveste!

Consilier local Gheorghe Bora, Baia de Arieș


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Avertizare RO-ALERT la Alba Iulia – cartierul Oarda: A fost semnalată prezența unui URS

Bogdan Ilea

Publicat

în

Avertizare RO-ALERT la Alba Iulia – cartierul Oarda: A fost semnalată prezența unui URS Prezența unui urs a fost semnalată în cursul zilei de joi, 25 aprilie, aproximativ ora 09:30, în Alba Iulia, cartierul Oarda. Potrivit IPJ Alba, a fost semnalată prezenta unui urs pe raza localității Oarda. A fost emis mesaj RO-Alert locuitorilor din zonă. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea