Rămâi conectat

Opinii - Comentarii

GALERIE FOTO: Albaiulianul care sfidează legea gravitaţiei sau freerun – sportul celor care ştiu să „zboare”

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Un nou sport prinde „aripi” în rândul tinerilor din Oraşul Marii Uniri. Pericol, imaginaţie, curaj şi determinare sunt cuvintele care definesc noul sport, freerun, care are din ce în ce mai mulţi pretendenţi.

Pentru a afla mai multe despre acest sport, l-am contactat pe unul dintre puţinii practicanţi din Alba Iulia, Tudor Ambru, un tânăr în vârstă de 24 de ani, care a început de pe vremea când era la liceu. „Totul a plecat de la un simplu flic pe spate, în sala de sport a colegiului, pe un burete imens. Pasiunea pentru astfel de „artificii” o aveam de mult şi îi admiram pe gimnaştii talentaţi. Aveam doi prieteni care practicau acest sport, de la care am învăţat apoi mai multe”, a spus acesta.

Canalul youtube a fost sursa lui de inspiraţie, de unde a aflat noi „sărituri” şi elemente, pe care le-a exersat aproape în fiecare zi. Sportul combină elemente de gimnastică şi parkour şi pentru a-l practica trebuie să te foloseşti de imaginaţie şi de mediul înconjurător.

În aceşti aproximativ şapte ani în care a cochetat cu noul sport, Tudor a avut parte şi de o accidentare mai gravă, când şi-a spart capul dar consideră că „este periculos, doar dacă vrei prea mult şi prea repede”.

Din cauza programului încărcat acesta exersează „doar când prinde o fereastră liberă”, alături de echipa lui, formată din 5 băieţi.

Nu ştim dacă acest sport va ajunge unul naţional sau olimpic, dar dacă acest lucru se va întâmpla va duce la accidentări grave.

[nggallery id=1342]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

18 aprilie 1848: Are loc la Blaj prima adunare politică a românilor din Transilvania, pe Câmpia Libertăţii

Ziarul Unirea

Publicat

în

18 aprilie 1848: Are loc la Blaj prima adunare politică a românilor din Transilvania, pe Câmpia Libertăţii La 18/30 aprilie 1848 a avut loc, la Blaj, în ciuda opoziţiei autorităţilor, o primă adunare reprezentativă a românilor, la care au participat aproximativ 4000 de persoane, majoritatea ţărani, sub conducerea lui Avram Iancu, Papiu Ilarian, Ioan Buteanu […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea