Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

GALERIE FOTO: Accident în lanț în cartierul Partoș din Alba Iulia. 6 victime la spital. Trafic rutier blocat pe un sens

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

accident Partos10Un accident rutier  în lanț s-a petrecut miercuri, în jurul orelor 18.30, în cartierul Partoș din  municipiul Alba Iulia.

În coliziune au fost implicate 4 autovehicule, dintre care 2 autocare, iar 5 victime au fost rănite și apoi transportate la spital pentru îngrijiri medicale.

La fața locului intervine și un echipaj SMURD de descarcerare.

Potrivit IPJ Alba, traficul rutier este blocat pe un sens de mers.

Cele două autocare implicate în coliziune sunt înmatriculate în  Ungaria, respectiv în Hunedoara. Autoturismele în Cluj și respectiv în Alba. Cele 6 victime au fost rănite ușor.

UPDATE: În total, 11 persoane din Ungaria au fost transportate la spital pentru îngrijiri și investigații medicale. Zece dintre acestea sunt minori, cu varste cuprinse intre 11 si 13 ani, care mergeau intr-o excursie in zona Aiudului.

Mai mulți copii care trebuiau să ajungă la Aiud și se aflau în autocarul înmatriculat în Ungaria urmează să fie preluați de microbuze și conduși în siguranță la destinație.

Echipajul SMURD a intervenit cu două autospeciale timp B și C dar și cu autospecială de lucru cu apă și spumă pentru curățarea carosabilului. Jandarmii s-au mobilizat și ei la fața locului asigurând perimetrul din zona accidentului, prodejând urmele și îndepărtând curioșii.

Din primele cercetări ale polițiștilor, accidentul s-a produs din cauza neatenției șoferului autocarului din Ungaria, care nu a păstrat distanța regulamentară față de autocarul ce se deplasa regulamentar în fața sa, intrând în coliziune cu acesta. Tamponarea a continua cu autoturismul de Cluj, care la rândul său a intrat într-un autoturism marca Matiz înmatriculat în județul Alba.

UPDATE IPJ Alba: În data de 04.06.2014, ora 17:50, pe str. Regimentul V Vânători din municipiul Alba Iulia, L.Z., de 38 de ani, din Ungaria, în timp ce conducea un autocar, nu a păstrat o distanţă corespunzătoare în mers faţă de autocarul condus de C.C., de 41 de ani, din municipiul Deva, judeţul Hunedoara, intrând în coliziune cu acesta.

În urma impactului, cel de-al doilea autocar a fost proiectat într-un autoturism aflat în faţa sa, care la rândul să au fost proiectat într-un alt autoturism, aflat în faţă.

În urma accidentului, 9 minori, cu vârste cuprinse între 8 şi 14 ani şi doi adulţi, toţi pasageri în autocarul condus de L.Z., cetăţeni maghiari, au fost răniţi uşor şi au fost transportaţi la Spitalul Judeţean Alba unde au primit îngrijiri medicale, fără ca vreunul să rămână internat.

Cele două autobuze efectuau cursă ocazională de persoane pe ruta Gyula (Ungaria) – municipiul Aiud (România), transportând 83 de persoane, din care 75 minori şi 8 adulţi. Persoanele care se aflau în cele două autocare au fost preluate de către două autobuze aparţinând unei societăţi de transport public din Alba Iulia şi transportate la destinaţie, în municipiul Aiud.  Cercetările sunt continuate.

FOTO: Dragoș SUCIU

[nggallery id=1892]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Preotul Ioan Sabău, arestat de câteva ori de comuniști, a creat la Vinerea obiceiul Păștenilor care dăinuie și în zilele noastre

Ziarul Unirea

Publicat

în

Preotul Ioan Sabău, arestat de câteva ori de comuniști, a creat la Vinerea obiceiul Păștenilor care dăinuie și în zilele noastre PREOTUL IOAN SABĂU – „CEL MAI IUBIT DINTRE VINERENI” – ,,Abia în închisoare în închisoare mi-am început misiunea preoțească, acolo am învățat să mă rog și tot acolo am simțit dependența de Dumnezeu, pentru […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea