Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO/VIDEO: Zeci de tineri au participat la Marşul pentru Basarabia, ce a avut loc la Alba Iulia

Alexandra Mates

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Zeci de tineri, studenţi basarabeni la Universitatea „1 Decembrie 1918”, dar şi albaiulieni au luat parte astăzi la marşul pentru susţinerea elevei Sabina şi pentru a-şi exprima dorinţa de a se realiza o nouă unire cu Basarabia. La manifestare au luat parte şi membri ai Mişcării Noua Dreaptă, dar nu au lipsit nici liberalii Gabriel Pleşa şi Rareş Buglea.

După Parastasul de pomenire a eroilor neamului românesc, ce a avut loc la Biserica Sf. Treime din Alba Iulia, participanţii au parcurs traseul de Gara din municipiu şi până la Sala Unirii. Pe tot parcursul drumului, tinerii au purtat un imens tricolor şi au scandat lozinci pro unioniste. La marş au luat parte şi câteva fete care, asemenea elevei din Covasna, au purtat pe cap bentiţe tricolore.

YouTube video

Odată ajunşi la Sala Unirii, participanţii au fost întâmpinaţi de reprezentanţi ai Muzeului Naţional al Unirii din Alba Iulia şi au avut loc o rememorare a evenimentelor care au dus la unirea Basarabiei cu România, din urmă cu 95 de ani.

Marşul a fost organizat de Asociaţia Realitate şi Adevăr Alba – Chişinău.

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Cugireanul Emil Muntean, reales în funcția de președinte al parcurilor industriale din România

Unirea Ziarul

Publicat

în

Cugireanul Emil Muntean, reales în funcția de președinte al parcurilor industriale din România Recent, la Centrul de Afaceri, Transfer Tehnologic și Incubator de Afaceri – CATTIA Brașov, a avut loc ședința Adunării Generale a Asociației Parcurilor Industriale, Tehnologice, Științifice și a Incubatoarelor de Afaceri din România – APITSIAR. Pe agenda de lucru a reuniunii s-a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea